Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Más is érezte már, hogy...

Más is érezte már, hogy boldogabb, mióta otthagyta a kereszténységet?

Figyelt kérdés

Határozottan jobban érzem magam. Tudok örülni az életnek, és úgy érzem, hogy egy rakás lehetőség megnyílt előttem.

Nem kell állandóan azt hallgatnom, hogy a világ Sátán kezében van, meg hogy mennyire bűnös vagyok. Csinálhatom, amit akarok, és ez így jól van.

Kár, hogy ezt a döntés nem hoztam meg korábban, a huszas éveim eleje elment erre a baromságra.

2019. aug. 1. 10:49
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
Az korábbi kommentemen amúgy a 3-as 68%-ost értettem
2019. aug. 1. 11:34
 12/45 A kérdező kommentje:

"Amúgy ehhez is Dawkins kellett, magatoktól semmi nem megy? Gondolkodás, mint olyan, az smafu?"

Nos, éppenséggel neked is szükséged lenne Dawkins-ra, ugyanis eléggé ferde infóid vannak arról, hogy mit jelent a gondolkodás. Dawkins arról tanít, hogy ne fogadjunk el semmi olyasmit, amire nincs bizonyíték. Ha valaki állít valamit, azt bizonyítania kell.

Márpedig a bibliai kijelentések (szűznemzés, kettéváló víz, halottak feltámasztása) stb. nincs bizonyítva. Ha tehát 100%-os ténynek veszed ezeket a dolgokat, akkor valójában te sem gondolkodsz, csak hiszel. A vallás azt tanítja, hogy higgy, a Dawkinshoz hasonló intelligens emberek meg azt, hogy kételkedj, és akkor vegyél valamit ténynek, ha bizonyították. Ezt jelenti a gondolkodás, amit a kereszténység belőled eltüntetett.

2019. aug. 1. 11:57
 13/45 anonim ***** válasza:
Én a boldogabb helyett inkább a szabadabb kifejezést használnám,a boldogságom nem igazán ezzel függ össze. Még nem tudom,hogy vissza fogok-e sodródni,úgy kb 1,5-2 éve hagytam ott. Mondjuk eleve hívő is csak 3 évig voltam. Én indulatból hagytam ott,szóval nem tudom,mi lesz még később.
2019. aug. 1. 11:57
 14/45 anonim ***** válasza:
66%

"Richard Dawkins már bebizonyította, hogy ahhoz, hogy jó legyünk nem kell vallás. "

Hát mondjuk akinek ezt bizonyítani kell és nem tök egyértelmű,annak mind1,mert már menthetetlen.

2019. aug. 1. 12:00
 15/45 tgt ***** válasza:
91%
A kereszténység tud nagyon felszabadító és kiteljesítő lenni, de megnyomorító és megbetegítő is lehet. Ez a Biblia értelmezésén és a közösségen múlik, ahova a hívő jár. Itt a gyakorin én főleg fundamentalista keresztényekkel találkozom, ők a megnyomorító és megbetegítő kategória. Az ebből való „megtérés” az ateizmus felé valóban boldogító lehet.
2019. aug. 1. 12:26
 16/45 A kérdező kommentje:

32%-os!

Te kereszténynek hiszed magad, de te azok közé tartozol, akik nagyon mélyre süllyedtek, ugyanis közöd nincs a krisztusi alázathoz.

Több kommentedet olvastam már, és neked már híred van itt az oldalon, mert a pökhendi, nagyképű viselkedéseddel nagy reklámot csináltál magadnak. Egyes kommentelők szerint te egy ateista troll vagy, aki így próbálja lejáratni a kereszténységet. Lehet, van ebben valami.

Nem csodálom, hogy az adventista gyülekezetben sem tudtál megmaradni, feltételezem, hogy kizártak onnan, és nem te jöttél el.

2019. aug. 1. 13:05
 17/45 anonim ***** válasza:
Te se vagy kevésbé provokatív, mint 32%-os, nem értem miért neheztelsz rá ezért.
2019. aug. 1. 13:10
 18/45 A kérdező kommentje:

Kedves tgt!

Van abban valami, amit mondasz. Mondjuk a kérdésben én inkább a kereszténység fundamentalista vonaláról beszélek, ami eléggé meg tudja lelkileg nyomorítani az embert, annyira, hogy az ateizmus áldás a számára.

Ha van Isten, akkor azt gondolom, a fundamentalista keresztények súlyos ítéletben fognak részesülni.

19/45 anonim válasza:
100%

"Én is azt csinálok, amit akarok. A szeretetet. ÉS a bűnt nem akarom csinálni, mert undorodom tőle. Ehhez ad Jézus erőt. És nem tekint Isten bűnösnek, hanem igaznak, mint Jézust! Minden áldást megkaptam és nem kell bűnt cselekednem. Ja és még örök életem is van."

1. Ha undorodsz tőle, minek kell erőt adjon? Érdekes, nekem például erő kapás nélkül is megy a bűn elkerülése. Bár ti kb. mindent bűnnek hívtok ami nem illik bele a kis álomvilágotokba.

2. Attól hogy azt hiszed örök életed van, még nincs. Attól hogy hiszel valamit, az még nem lesz igaz. De mi a tökömért is magyarázom ezt egy felnőtt embernek...

20/45 A kérdező kommentje:

"Te se vagy kevésbé provokatív, mint 32%-os, nem értem miért neheztelsz rá ezért."

Abszolút nem vagyok provokatív. A kérdést a valláskritika kategóriába írtam, és NEM keresztényeknek tettem fel. Arról én már nem tehetek, hogy a fundik nem bírják elviselni, ha valaki negatívan nyilatkozik a kereszténységről.

Ateista, agnosztikus válaszólók kommentjeit vártam, nem hittem, hogy ezt külön ki kellene írnom, azt meg végképp nem hittem volna, hogy a keresztények idesomfordálnak.

2019. aug. 1. 13:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!