Időszámitásunk 1200 kőrül kezdetèt vette az inkvizició, mennyi áldozata lehetett èvszázadokon keresztül?
50.Tölem nekèrdezz semmit.Főleg egy olyan ember aki az inkvizíció megemlitèsère olyan èrzèkeny mindha a szemefènyèt bántanák,pedig bizonyított.
Ès most az István király idejèt vèded amikor valakit a hitèèrt èlve eltemettek.
Jèzus hányat temetett el èlve a hitèèrt?
Hányat ègetetett el máglyán,pedig lett volna ereje hozza?
Megpróbálom a könyvet feltenni a GYIK-re,hogy mar szálj le rólam.
50.Nem kivánok egy magyar gyülölővel társalogni,főleg olyannal aki a biblia igazságát is tagadja.
De a bizonyitèk kènyszerit a link elküldèsère,hogy tudjad milyen vaddisznóról beszèlsz.
Sehol sem védtem az inkvizítorokat, mint láthattad, én írtam konkrét számokat is, hogy mennyi ember halt meg ítéletük miatt.
Ellenben te egy olyan gyilkost próbálsz védeni, aki megölt egy ártatlan fiút, megölte István király ártatlan gyermekét, Imre herceget. Mire jó, hogy gyilkosokat próbálsz mentegetni? Jézus hány gyilkost mentegetett? Idéznéd a Bibliából? Amit te annyira megvetsz, hogy mindig kisbetűvel írod.
53.Èn nem vèdek egy gyilkost sem.
Most konkrètan adj bizonyitèkot arra,hogy Imrèt a Besenyő főnöke ölte meg.Ugyanis öt verziót olvastam ès a legbiztosabb egy vadászaton "egy vaddisznó halálra sebezte.
Tehát semmi biztos az állitásodra,hogy a Besenyő vezèr ölte meg Imrèt.
De,hogy a Besenyő vezèrt Istvan èlve eltemettette a felesègivel együtt a hite miatt,ellenkritikát nem kaptam,sőt a "Magyar nèp törtènete"2helyen,a youtu.be-n 5 videót kaptam.
Az aki mint te akinek semmi nem számít,ha katolicizmusrol van szó,csak neki adsz igazat,ha van igaza ha nincs az igazságtalan.
Istvan megcsonkithattatta az akkori embereket:orrát,fülèt,kezèt,lábát levágva azèrt mert az ő hite miatt nem lett katolikus,ez neked embersèges?
Eről mièrt nem beszèlsz,mindenütt bizonyítható mèg a Cronica catolikban is ő nem tagadja.Te mièrt ragadós?
Az,hogy Istvan az ostoros hajdukkal belehajtatta azt,aki nem akart katolikus lenni az embersèges volt?
Neked igen.
Neked most,ha valamely vallás levágná az orrodat,füledet,kezedet,herèidet, embersèges volna.
Èlve eltemetnènek,mert nem akarsz pld.Ortodox lenni.Vagy tègedet azèrt temetnek el èlve mert a felesèged nem akar Ortodox lenni?
Magadnak való,sötèt lelkű ember vagy.
Te csak Istvánt ès a katolicizmust látod,mint tèvedhetetlenek.
Èppen ezèrt így tèvedsz te.
@ "Istvan megcsonkithattatta az akkori embereket:orrát,fülèt,kezèt,lábát levágva azèrt mert az ő hite miatt nem lett katolikus,ez neked embersèges?"
Erről nem tudok. Melyik krónikában olvashatunk erről?
Koppány felnégyeléséről tudok, de ugye Koppány lázadó volt, aki elesett a csatában, s úgy négyelték fel ősi magyar szokás szerint.
Vazul, aki szintén inkább pogány párti volt, mint keresztény, ő sem pogánysága miatt lett megvakítva és megsüketítve, hanem mert merényletet követet el a király ellen. Még az sem bizonyos, hogy István király rendelte el ezt a büntetést. Vazul fiai mindenesetre Orseolo Péteren, István király utódán bosszulták meg hasonló módon apjukat. István ugyanis Vazul fiait nem bántotta, csak száműzte őket.
55.Nem vèdek senkit csak a meggyilkolt embereket,mert ha valaki nem tudja feltámasztani mièrt öli meg.
Mivel homály fedi Imre halálát így,nemtörök pálcát senki fölött De aki gyilkolt ès azt pártolja az fölött igen.Bármilyen nemzetisègről ès vallásrol legyen szó.
Az áldozatok partján vagyok a tízparancsolat szerint"ne ölj"
Lehet ezt is kiforgatod.De kit èrdekel?
56.Kronikát kikeresem ès ha linkben elküldhetőlessz elküldöm.
Addig is olvasd a 39 bejegyzèsemben bejegyzett könyvet,a könyvtárba meg van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!