Időszámitásunk 1200 kőrül kezdetèt vette az inkvizició, mennyi áldozata lehetett èvszázadokon keresztül?
21.Azt nem tudom,hogy mit lelkizel?
Mit kritizálsz másokat,hogy mi èrdekli ès mi nem?
Ha valakit Hitler tettei èrdekelnek,vagy unitárius tantètel vagy Jehova tanúi,hitgyüli,adventista,ortodox stb.mi közöd hozzá,milyen joggal akarsz lestoppolni?
Azèrt,hogy jól tudja aludni megkèrdezlek,hogy:
Egyesek megkezdik a keresztjelölèst(keresztvetést)310-ben.
Van Szentirási alapja?
Jèzus vetett keresztet?
Hat az apostolok tettèk?
Te teszed?
Ha igen,mièrt?
Szeretnèm megkèrdezni azokat akik a kèrdezőt ès a kèrdèst támadják,Jèzus Krisztus követői?
Több ok van a kèrdèsre.
Jézus arra tanította követőit,hogy hirdessèk az Isten Királyságának a jó hirèt.
Mátè.28:18"Menjetek hat,ès tegyetek tanyitványá minden nemzetből való embereket,keresztelyètek meg őket az Atyának,a Fiúnak,ès a szent szellemnek nevèben.20ès tanitsátok meg őket arra,hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek.Èn pedig veletek leszek minden nap a világrendszer befejezèsèig".
Cselekedetek 20:20"Eköben nem vonakodtam attól,hogy elmondjam nektek mindent abból,ami hasznos,ès attól sem,hogy nyilvánosan ès házrol házra tanitsalak benneteket"
2.Timoteusz.4:2
2.Timoteusz 2:15
2Timoteusz 4:3
Most a kèrdès:Mièrt titok a Kv.gyakorlatai,amikor Jèzus ès az apostolok szorgalmazzák a királyság hirdetèsèt?
Nem kellene hirdetni tagadás helyett az Isten szavát,mert állitolag a bibliára van èpitve az egèsz Kv.gyakorlata?
Ha szóba jún egy gyakorlat ,mièrt van az,mint amikor egy mèhkast megzavarnak,ahelyett,hogy örülnènek,hogy alkalom van arra,hogy hirdessék a jó hírt?
Minden igaz keresztèny,örül az ilyen alkalomnak.
Mièrt titkolóznak ezek ès haragusznak akkor mikor kèrdezik,mint aki lopott?
Vagy talán ők úgy tudják nincs igazuk ès szègyelik?
Vagy nem akarják Jèzust követni,de aki követi azt támadják?
Vagy annyira neveletlenek,hogy nem vonakodnak a szègyenletes támadástol?
Sok a kèrdès a biblia tanítása szerint,ami válasz nèlkül marad,az ilyen hitehagyottak rèszèről.
Tehát úgy gondolod, hogy az inkvizíció hirdetése az a jóhír terjesztése?
Egyébként lehet Krisztus követője, aki tagadja Krisztus isteni természetét, tagadja egylényegűségét az Atyával? Szerintem nem. A Szentírás pedig ezekről azt mondja, hogy ők az antikrisztus.
25.Azt nem èrtem,ès senki nem èrti a csavaros aljas kitèrèseidet,amíg biblia versekkel nem igazolod azt amit írsz.Jèzusrol szóló hamis vádadat ès róla szóló állitásaidat,mièrt nem tüzdeled tele biblia versekkel.
Ki mondta nem Istentől van ès ki mondta nem Isteni termèszetü?
Úgy meg tanultál hazudni,hogy a fehèrnek is feketèt mondasz.
János.17:3."Az pedig az örök èlet,hogy megismerjenek tèged az egyedüli igaz Istent ès akit elküldtèl a Jèzus Krisztut"
Ezt remèllem nem cáfolod meg.
Jelenèsek,22.16"Èn Jèzus elküldtem angyalomat,hogy tanúskodjon nektek,ezekről a gyülekezetek javára.Èn vagyok David gyökere ès sarja,ès a fènyes hajnali csillag"
Itt Jèzus mièrt nem mondja,èn Isten vagyok? Gondolom azèrt mert Ő jobban tudja mint te.
Jelenèsek 22:20"Ezt mondja az,aki tanúskodik ezekről:>>Igen,hamar eljövök<<."Ámen!Jöjj el,Uram,Jèzus"
Itt mièrt nem írja,jöjj el Uram Isten?
Azèrt mert nem ő az Isten.De Isteni termèszetü,ès a második szemèly a világ egyetemben.
Hogy hirdetem az inkviziciot?
Ha nemvetted volna èszre kèrdeztem ès nem hirdettek.
De ha már annyira a szárnyaid allá vetted dèdelgessed, ès gyakorolyad a szellemi inkviziciot.
Ugyanis a gyülölettöl mar msszünet látszik a kis iskolás tiltakozásod ès támadásod.
Szègyeled ès mègis vèded.
Gratulálok.
@ "Gratulálok az igyekezetedhez, hogy így tisztára akarod mosni a katolikus egyház szégyenét"
Tévedsz, nem akarom tisztára mosni, de azt sem, hogy piszkosabb legyen, mint amennyire piszkos.
@ "beteglelkű papok szadista játékát, az inkvizíciót."
Nos ott voltál? Ismertél egyetlen egy inkvizítort is? Vagy az egész társadalmat? Az akkori felfogást, mentalitást? Lehet voltak szadisták is, lehet voltak akik azt hitték jó ügyet szolgálnak, s meg kell tenni, amit lehet, pontosan úgy, mint mondjuk a kommunisták.
@ "Annyira beleéled magad a barbár gyilkosságok védelmébe, hogy téged olvasva elhiszem neked, te szíved mélyén egyet is értesz a középkori Domonkosokkal,"
Ha figyelmesen végigolvasod, amit írtam, akkor tudhatnád, hogy nem igaz. Viszont akkor te egy elvakult gyűlölködő lehetsz, mert még azt sem látod, azt sem érted, azt sem fogod fel, ami az orrod előtt le van írva.
@ "hát persze, hogy meg kellett kínozni az eretnekeket, tűvel szurkálni meztelen testüket, végtagjaikat kificamítani,"
Ha súlyos ügyről lenne szó, mondjuk az iszlamista terroristák robbantgatni készülnek, s elfognak egy szervezkedőt, szerinted meg lehet kínozni, hogy ki szedjék belőle az információt? Mikor? Kik? Hol? Hányat? Stb. Szerintem az ügy súlyossága arányában megengedhető az arányos kínvallatás is. Szenvedéseket akarunk megakadályozni, így igazságosnak tűnik, ha arányos mértékben szenvedést idézünk elő. Persze annak megállapítása, hogy mi tekinthető igazságos és arányos mértékű kínvallatásnak meglehetősen szubjektív. Nyilván a robbantgatókkal szimpatizálók akár azon a véleményen is lehetnek, hogy egy robbantásos gyors halál sehogy nincs arányban egy alapos kínzással.
@ „Van-e rosszabb dolog az eretnekségnél, amely az emberek üdvösségét veszi el? – teszed fel a kérdést."
Ugye a kor felfogása szerint az eretnekek a pokolba kerülnek, az örök tűzbe, ami mindennél rosszabb. Ha egy tömeggyilkos megfékezendő, mennyivel inkább egy eretnekek, aki ezreket ránthat magával az örök kárhozatba. Ha ebből indulunk ki, ha valaki tényleg azt hiszi, hogy ez az alap felállás, akkor könnyebben hiheti azt, hogy az ügy súlyossága megköveteli az alapos nyomozást, akár kínvallatás formájában is.
@ "Van. Az, amit az egyház csinált a középkorban, és amit te olyan önfeledten védelmezel."
Bemásolom akkor még egyszer, hogy mit írtam, hátha most felfogod:
"Sajnálatos, hogy az egyház részt vett az inkvizícióban. Ma már egyértelműen úgy látjuk, hogy nem volt sem igazságos sem arányos a működése. A társadalmi feszültségek létrehozásában maga az egyház is eléggé részt vett (gazdag egyház), s lehetett volna hatékonyabb, türelmesebb a feszültségek elsimításában is. Teológiailag pedig tévedett, amikor minden eretneket szükségszerűen elkárhozandónak gondolt. Isten megértő a jó szándékú tévedőkkel szemben."
Jézus így imádkozott az őt keresztre feszítő emberekért: "Atyám bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek. Lehet, hogy a középkori inkvizítorok sem tudták, hogy mit cselekszenek. Hogy ki mennyire bűnös és felelős a tetteiért, ezt majd az irgalmas és igazságos Bíró majd eldönti.
Mindenki hajlamos az ellenfelét sötétebben látni, mint amennyire ténylegesen sötét. Hogy mennyire volt brutális az inkvizíció, s mennyi áldozata volt, ezt józan és elfogultságtól mentes történészeknek kéne kutatnia. Kínzás és elrettentést szolgáló kivégzés minden korban volt, én nem vagyok meggyőződve róla, hogy a középkor sokkal rosszabb lett volna, mint más korszak.
A legsajnálatosabb persze az egyházi vezetők részvétele volt, akiknek az igazság és az irgalmasság élharcosainak kellett volna lenniük. Minden probléma gyökere persze az egyház és az állam összefonódásából adódott, amelyben egyre inkább az állam volt a meghatározó. Sajnos inkább a politikai érdek, sem mint az életszentség nagysága döntött, hogy kik lesznek az egyház vezetői.
Megnéztem, hogy benne van e a Bibliában az, hogy Krisztus követője az, aki napi szinten tesz fel kötözködős kérdéseket a gyk-ra, majd ha neki nem tetsző válaszokat kap, akkor undorító módon személyeskedni kezd és szemétkedik mindenkivel? Azt írja a Biblia, hogy az ilyen vádló az ördögtől van 😀😀😀😀
Juhhúj, szevasz patás koma 😀😀
szp72: Figyelmesen végigolvastam az előző és a mostani hozzászólásodat is. Mindkettőben mentegeted, szinte már felmented az inkvizíció gyakorlatát. Jó szándékot tulajdonítasz az embereket megkínzó inkvizítoroknak, és terroristákhoz hasonlítod az ártatlanul megkínzott és megölt embereket.
Az pedig még inkább kiábrándító, hogy a kínzást nem utasítod el. Azt írod: ” Szerintem az ügy súlyossága arányában megengedhető az arányos kínvallatás is.”
Csak remélni tudom, hogy nem gondolod magad kereszténynek.
28.Mièrt nem idèzed a bibliabol?
Biblia rèsz ès vers szám.
Vagy a tèves gyakorlatod ès tanításod kedves Istennek.
Ha valaki gyülölködik az ti vagytok,saját törvènyetek szerint kritizáltok.
Mièrt nem kritizálsz a bibliábol.
Nincs Istened,hogy szerinte járj el,használva a szavát?
Primitív modon gyalázol,amièrt nem èrtek egyet veled a biblián kívüli gyakorlattal,tanitásaval.
Aki a bibliát kicsit is ismeri nem mer ilyeneket tenni ès mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!