Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Időszámitásunk 1200 kőrül...

Időszámitásunk 1200 kőrül kezdetèt vette az inkvizició, mennyi áldozata lehetett èvszázadokon keresztül?

Figyelt kérdés

2019. júl. 11. 05:32
1 2 3 4 5 6
 41/58 A kérdező kommentje:

Szp72.

Nem tudom mièrt èrted pogány király èlve való eltemetését a "Magyar nèp törtènete" című könyv 23 oldal 5 bekezdès így ír.

"Törvèny rendelte el a vasárnapi templomba járást;azokat,akik a mise alatt nem figyeltek oda,megvesszőzèssel büntettèk ès kopaszra nyirással szègyenitettèk meg.A pogányokat kegyetlenül üldöztèk.Thonuzuba Besenyő főnököt ,mert a hitben ingatag volt,István elevenen eltemettette felesègèvel együtt"

Szerintem ezt máskèppen nem lehet èrteni mint ahogy írva van.

Nem akarok pártoskodni de "tgt"-nek igazat kell adjak ha a dolgokat kisebbnek írod,ès látod,mint ahogy a törtènteket a törtènelem bizonyítja.

2019. júl. 13. 06:35
 42/58 anonim ***** válasza:
44%
Milyen remek, hogy te ennyire tökéletes vagy 😀😀😀 nem is értem minek kell nekünk Isten, mikor itt vagy nekünk te 😀😀😀😅
2019. júl. 13. 07:34
 43/58 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy ennyire véded Tonuzobát, végülis csak Imre herceget, István király fiát, a magyar trónörököst ölte meg. Gondolom ez a gyilkos gaztett a szemedben valami dicsőséges jótett lehetett ezek alapján. Edgár te már gyilkosokat mentegetsz fel?
2019. júl. 13. 11:28
 44/58 szp72 ***** válasza:

@ "Nem tudom mièrt èrted pogány király èlve való eltemetését a "Magyar nèp törtènete" című könyv 23 oldal 5 bekezdès így ír."

Ez a könyv, amit idézel, honnan tudja ezt? Nem tudhatja máshonnan, mint a régi latin nyelvű krónikákból, amit egyes vélemények szerint nem a hagyományos módon kell értelmezni. Én nem vagyok szakértő, csak leírtam, amit hallottam. A krónikás állítólag valami olyasmit ír, hogy Tonuzuba makacs pogány volt, így elevenen eltemettetett. Kérdés az, hogy ki által? István király által? Vagy Isten által, mert nem akart átmenni az életre?

2019. júl. 13. 13:15
 45/58 A kérdező kommentje:

43.Ha a"Magyar nèp törtènete"című könyvet nem olvasod akkor,mièrt vonaglasz.

Neked a biblia is hazudik a törtènelem is hazudik,mint ahogy mindenki körülötted.

Te pedig egyet gondolsz ès kedved szerint,azt pártolsz akit pillanatnyilag a pshyed diktál.

Nehèz lehet veled az èlete annak,akivel laksz.

Bármit írhatók az ellenkezőèt mondod,a gyülölettől. Ugyan ki is törődik veled?

Az az ember aki az italtól megrèszegedik könnyebb dolga van,mert közben mèg kijozanodik.De te aki úgy születtèl,nemjozanodsz ki,csak kötöszködöl,vitatkozol a beteges gyülölettől amíg èlsz.

Látod szp72-vel nem egy a vèlemènyünk de meg tudjuk vitatni a tèmát ès ebből mindkettő tanul.

De veled aki a villanyoszlopba is belerúgsz mit kezdjek,sem ismeret sem akarat nincs benned.Vakon ismeret nèlkül csak fened a kèst.

2019. júl. 13. 13:16
 46/58 szp72 ***** válasza:

@ "Érdekes, hogy ennyire véded Tonuzobát, végülis csak Imre herceget, István király fiát, a magyar trónörököst ölte meg."

Erről nem tudok. Egyes vélemények szerint Imre herceget nem vaddisznó, hanem egy Vadkan nevű besenyő bérgyilkos ölte meg.

2019. júl. 13. 13:33
 47/58 anonim ***** válasza:

Tanuzoba jelenése Vaddisznó-apa, tehát vagy ő rendelte el a gyilkosságot, vagy ő tette meg. Nem véletlenül alkalmaztak ellene ilyen súlyos ítéletet, senki más ellen nem alkalmaztak még hasonlót sem. Edgárunk pedig ezt a gyilkost védi olyan lelkesen, aki vagy megölte vagy megölette István király ártatlan fiát. Szomorú, hogy nála a kereszténység annyit jelent, hogy ártatlanok gyilkosát védelmezi. Krisztus az ártatlanokért szólt, Edgár az ártatlanok gyilkosait mentegeti.

2019. júl. 13. 14:23
 48/58 A kérdező kommentje:

47.Ha hazudok a fentnevezett könyv szerint hazudok.Külömben nem èrzek arra belső indítatást,hogy valakit vèdjek vagy vàdoljak.Ezèrt ragaszkodok a biblia igaz szavàhoz is.

Ha màr itt vagyunk mègis mi az igaz,szeretnèk a pontositàsèrt igaz forràsokat,hogy megcàfolni a bejegyzèsemet.

2019. júl. 13. 16:57
 49/58 A kérdező kommentje:

47.Èn nem vèdek ès nemtámadok senkit.

A fent nevezett könyv,23 oldal,5 bekezdèsben olvastam azt a kèt mondatot amit leírtam a 41-es bejegyzèsemben ès van online könyvtár ès nèzz utánna,azután bármit mondhat ellenem ha hazudok,ès ha nem akkor sem várom,hogy kèrj bocsánatot.

2019. júl. 13. 17:13
 50/58 anonim ***** válasza:

Továbbra is kérdem, edgár, miért véded a gyilkost, aki megölte vagy megölette István király teljesen ártatlan gyermekét, Imre herceget? Miért bújsz könyvek mögé, azt gondolod, hogy az fedezéket nyújt, amikor egy alávaló gyilkost védsz? Te mered magad kereszténynek nevezni, miközben egy ártatlan fiút megölő gyilkost védelmezel?

Amiről írtál, Anonymus írt krónikájában, ugyanaz az Anonymus, aki leírta, hogy a Vadkan, magyarul Tonuzoba kezén szárad az ártatlan Imre herceg vére.

2019. júl. 13. 18:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!