Létezik a pokol?
30
"a probléma ott van, hogy a hit nem választás kérdése" - ha ez így lenne, akkor Istent személyválogatással lehetne vádolni. A Biblia azt írja Krisztus mindannyiunk bűnéért halt meg, nem csak bizonyos emberekért.
Valóban írja azt a Biblia, hogy nem mindenkié a hit. De ez nem Istenen, rajtunk múlik.
A legjobb módja annak, hogy építsük a Törvényadóba és törvényeinek bölcsességébe vetett hitünket, ha Isten parancsolatait betartva élünk. ’Krisztus törvénye’ például magában foglalja Jézusnak azt a parancsát, hogy tanítsuk meg másoknak ’mindazt, amit ő parancsolt’ Máté 28:19, 20; Galácia 6:2 Itt csak egyetlen dolgot említettem amivel építeni tudjuk a hitünket - rajtunk múlik.
"A Biblia azt írja Krisztus mindannyiunk bűnéért halt meg, nem csak bizonyos emberekért"
de én ezt nem hiszem. és nem azért, mert úgy döntöttem. egyszerűen így van.
"a ez így lenne, akkor Istent személyválogatással lehetne vádolni. "
ettől függetlenül is lehet ezzel vádolni.
32
mert nem ismered sem Istent, sem Krisztust! Miért hinnél bármit is nekik? Általában nem bízunk meg olyanokban, akit nem ismerünk. Főleg nem ilyen fontos dolgokat, amelyek befolyásolhatják az életünket, gondolkodásunkat. Meg tudlak érteni.
35-
Ezt is meg udom érteni - megértem, mert valamikor én is ugyan így, ugyan ezt gondoltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!