Létezik a pokol?
Ha létezik, akkor sem lehet kínzóhely, hanem inkább nyughely.
Ne ettől tarts, hanem inkább az ítélettől.
Én kényszerbetegként azt mondom, hogy létezik - a mentális betegségemmel megjártam egyfajta poklot...
A vasvillával szurkálós ördögös pokol nem létezik, ettől egészen biztosan nem kell félned. A kétségekkel és félelemmel, rettegéssel, szégyennel teli pokol hitem szerint létezik, de félned ettől sem kell, hiszen minden eszközöd megvan rá, hogy elkerüld. Nem kerülsz pokolra csak azért, mert nem hiszel a Megváltóban, mert a hitet nem lehet "elvárni", az vagy kifejlődik az emberben, vagy nem, és van, akiben nem, ilyesmiért pedig nem lehet büntetni. (Elismerem, az utolsó mondatom teológiailag vitatható, de én így gondolom.) Feltételezem, igyekszel legjobb tudásod szerint jó emberként élni. Jobb egy ilyen ember, mint egy álszent és képmutató vallásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!