Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki alapból jó ember,...

Ha valaki alapból jó ember, nem is kell neki a megváltás?

Figyelt kérdés
2019. jún. 6. 17:18
1 2
 11/18 KZitus ***** válasza:

Szia

Sajnos nem(csak) attól "rossz" az ember mert úgy viselkedik. Az anyja hasában lévő magzat sem jót, sem rosszat nem tett, de neki is szüksége van Krisztus megváltására, mert bármikor meghalhat (sajnos) még az anyja hasában is. Krisztus az ádámi haláltól váltott meg minket. Ez alól nem született kivétel Ádám óta, csak Krisztus, ezért tud minket megváltani a haláltól.

Róma 5:12,17,19

"Ezért van, hogy amiképpen egy ember által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál, és így a halál minden emberre átterjedt, mivel mindnyájan vétkeztek... Mert ha egy ember vétke miatt a halál királyként uralkodott a miatt az egy miatt, akkor mennyivel biztosabb, hogy azok, akik bőségesen részesülnek a ki nem érdemelt kedvességből és az igazságosság ajándékából, élni fognak, és királyokként uralkodnak majd egy személy, Jézus Krisztus által. Mert mint ahogy egy ember engedetlensége miatt sokan bűnösök lettek, ugyanúgy egy személy engedelmessége által sokan igazságossá fognak válni."

1Korintusz 15:22

" Mert ahogy Ádám miatt mindenki meghal, úgy Krisztusnak köszönhetően mindenki életre fog kelni."

Ez vígasz minden "jó" embernek is :-)

2019. jún. 7. 08:31
 12/18 anonim ***** válasza:

Kedves Zitus!

"Ezért van, hogy amiképpen egy ember által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál, és így a halál minden emberre átterjedt, mivel mindnyájan vétkeztek..."

Találsz itt olyan célzást, hogy egy magzatnak szüksége lenne megváltásra? Az általad idézett rész arról beszél, röviden összefoglalva, hogy "egy bolond százat csinál", viszont az egy igaztól (Jézus) is igazak származnak, vagyis egy okos is százat csinál. Ádám és Éva fellázadt Isten ellen, és az így Istentől elszakadt életük követőkre talált az utódaik között is (de nem mindegyik utódjuk között, mert Ábel igaz volt), viszont Jézus engedelmessége és Istennek tetsző élete is követőkre talált és talál ma is. Az idézet azt ecsteli, hogy egy "magból", egy emberből kezdődött és terjedt el a földön a gonoszság is, meg a jóság is. Nem az anyja hasában lesz bűnös valaki, hiszen a bűn az idézet szerint akkor terjedt át minden emberre, amikor az ember vétkezett. Eddig hány magzatot láttál vétkezni?

De ha jól tudom, saját egyházad gyakorlata is ellentmond ennek a véleményednek, mert ha a magzatoknak, csecsemőknek, gyerekeknek tényleg lenne elszámolni valója Isten felé, vagy nem lennének tiszták, akkor meg kellene keresztelni őket. Felnőtteket nem keresztelnek tudtommal a Jehova Tanúi, és ezt önmagában helyeselni is tudom. Sehol nem található sem az ószövetségben, sem az újban, hogy egy keresztény arra vetemedett, hogy egy magzatot vagy csecsemőt bűnösnek állít be, és megkereszteli.

Amúgy tévedtem azzal kapcsolatban, hogy sehol sincs benne a Bibliában a "jó ember" szókapcsolat. Bizony benne van a Lk 6:45-ben és a Mt 12:35 ráadásul Jézus szájából. Ha elolvasod ezeket az idézeteket, rájöhetsz, hogy Jézus itt a szív állapotáról beszél, nem magának az embernek az isteni jó mércéjével való mérési eredményéről. Az a mérési eredmény minden embernél, aki egyszer is vétkezett akár gondolatban, is "elégtelen" osztályzatot ad. Ezt én is elismerem, ahogy Jézus is mondja, vannak jó szívű emberek, bár az utóbbi időben csak bolondokkal találkoztam. Éppen tegnap írtam a Zitusnak, hogy őt is jó szívű embernek tartom. Ugynakkor semmilyen emberi teljesítímény nem elég az üdvözüléshez, a jó szívű embereknek is rengeteg bűnük van, ha már felnőttek, éppen azért mert az Ádámtól kiinduló őrület hatásására mára már annyiféle kísértés és bűnre csábító rendzser "áll rendelkezésre". De azért ne Ádámot hiibáztasd, ha bűnbe esel, mert anak az a vége, hogy Krisztust sem fogod áldani, ha valmi jót teszel...

üdv

Stefán

2019. jún. 7. 09:05
 13/18 imakommandós ***** válasza:
0%

Csak az lehet jó ember aki szereti és befogadja az igazságot, hogy üdvözüljön.

Nagyon drága árat fizetett Isten azért, hogy ne vesszünk el. Aki csak ezt figyelmen kivül hagyja vagy semmibe veszi, kizárja magát a jó emberek közül.

2019. jún. 7. 09:42
 14/18 anonim ***** válasza:

13

Egy istennek mi drága? Ezek szerint gyenge az istened. Egy gyenge istent meg mink imádni?

2019. jún. 7. 09:44
 15/18 anonim ***** válasza:
45%

Amúgy Zitus, újra elolvasva, amit írtál, valami ráció van benne. Bár a lelkük megváltására nincs szükségük a csecsemő vagy gyerekkorban meghaltaknak, de a testük megváltására szükségük van, úgy értem, hogy nekik is fel kell támadniuk az utolsó napon, és az ő feltámadásuk az örök életre Krisztus nélkül ugyanúgy lehetetlen, mint a miénk. Viszont őket nem fenyegeti az a veszély, hogy ördögök fogják feltámaszatni őket egy gyötrelmeket okozó, borzalmas testben, mint ahogy ez fenyeget minden felnőttet, aki vétkezett, minthogy a gyerekek Isten előtt tisztán és felelősség terhe nélkül hagyták el ezt a világot.

Tehát ilyen értelemben nincs szükségük Jézus keresztáldozatára, és nem is felelősek Jézus haláláért, mint mi. Mondjuk úgy, nekik alanyi jogon jár az örök élet a mennyben. Szegény mi, akik felnőttünk :)).

üdv

Stefán

2019. jún. 7. 10:06
 16/18 anonim ***** válasza:

Azért nekünk, felnőtteknek is van egy nagyon jó hír. Ahogy Pál apostol is "feljajdult" a Róma 7:24-25-ben, valószínűleg visszagondolva a feltámadt Jézussal való mondjuk úgy "intenzív" találkozására a Damaszkuszi úton, és az azt követő három napig tartó "ébredésére":

"Én nyomorult ember! Ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből? Isten – hála legyen neki – a mi Urunk, Jézus Krisztus által!"

Elképesztően jó hír, hogy Jézus látja azoknak a nyomorult helyzetét, akik a bűneik fogságában vannak, és "ő jön", át minden akadályon és falon keresztül, amit a bűnöd állított fel közéd és Isten közé.

Pál apostol esetében pedig az egy brutál vastag fal lehetett, nem csoda hogy egy levelében minden szent között a legkisebbnek mondja magát. De Jézus átment a "falon" és eljutott hozzá is a kegyelem üzenete!

üdv

Stefán

2019. jún. 7. 10:19
 17/18 anonim ***** válasza:

"Isten számára csak két kategória létezik: (1) A tökéletes és bűntelen, vagyis Szent. (2) A nem tökéletes, nem bűntelen, aki nem Szent."

Szerintem Isten nem feketén és fehéren látja a dolgokat, hanem a "szürke 50 árnyalata" ;)

Szerintem másnak kívánhatunk rosszat, benne van a Bibliában, hogy kívánjatok tőlem és megadatik. Pl. minden emberben benne van az igazságérzet, mert Isten mindenkiben benne van mert képére formáltattunk. Tehát annak a joga is megvan bennünk, hogy "Isten, úgy látom ez az ember velem nem volt igazságos, ezért ha úgy látod büntesd meg." És láss csodát, néha meg is járja, ha nem akkor nekem nem volt igazam.

2019. jún. 7. 10:38
 18/18 anonim ***** válasza:

Elnézést, most vettem észre, hogy véletlenül hibás az egyik mondatom, amit a #12-es kommentbe írtam.

Így szólt:

"Felnőtteket nem keresztelnek tudtommal a Jehova Tanúi, és ezt önmagában helyeselni is tudom", holott ezt akartam írni, hogy

"CSECSEMŐKET nem keresztelnek tudtommal a Jehova Tanúi, és ezt önmagában helyeselni is tudom."

üdv

Stefán

2019. jún. 14. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!