Miért léteznek felesleges emberek? Olyanok, akik mindenhol, mindenkinek útban vannak? (= "kutyák", "bogarak")
Például, József Attila. Ő nem kellett senkinek, mindenkinek csak rosszat tett, akárhol volt.
Vagy, ha valaki ismeri Kafka Átváltozás című művét, akkor említem Gregor Samsát, ő sokkal jobb példa erre. Nem volt haszna a létezésének, sőt, inkább terhet jelentett családja számára, akik örültek, hogy végre megszabadultak tőle.
Nagyon rossz példákat hoztál fel. József Attila egy neves költő volt, és hiába volt nehéz élete, mégis a mai napig számon tartja az irodalomtudomány.
Gregor Samsa meg igazából nem is létezett.
Ha Atika sosem volt útban senkinek, és sosem volt szomorú, akkor meg minek akart annyiszor öngyilkos lenni? Meg akkor mi is volt Ödönkével, aki a világ végére küldte tanulni, hogy jó messze legyen tőle?
Gregor, pedig tudom, hogy nem valós személy, hanem Kafka művének szereplő. Itt nem Gregor életének értelméről, hanem a Gregorhoz hasonló, e világban létező emberek életének értelméről.
Ja, igen, Istent meg a megváltást, vallást, stb. nem foglaltam bele a kérdésbe.
Igazából annak csak annyiból kötődik a két kulcsszó a kérdéshez, hogy az ilyen embereknek semmi közük Istenhez, hajlamosak az öngyilkosságra, köcsögök és keresztre valók. Örökké a Pokol tüzén kellene égniük, szenvedésben. Pusztuljanak csak ki erről a világról, hogy már csak értelmes, jó, a társadalomban jelentős személyek létezzenek, akik életpéldájukkal másokat is elvezetnek a hitre, és üdvözülnek.
7-es, ezzel nem tudok egyet érteni. Mert, aki útban van nekem, az sosem lesz a hasznomra, bármennyire akar is.
8-as, nem tudom. Néhány embernél talán lehet valami ilyesmi, de nem mindenkinél, az biztos. Amit írtál, eléggé Jézusosnak tűnik. Egyszer Orsi (Anna Orsolya) mutatott nekem egy novellát, amit ő írt, abban volt hasonló ahhoz, amit te írtál. Meg egy levélben írta, hogy tovább gondolta a történetet, és ez neki a szenvedésre, vértanúságra való felkészítés volt.
Mindjárt kikeresem a linket.
József Attila egyetlen versével többet tett az országért, mint az elmúlt 100 év politikusai összesen. Miért nem volt hasznos?
Ha nem trollkodsz, valami komoly baj lehet a fejedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!