Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért támadnak némelyek olyan...

Miért támadnak némelyek olyan hevesen, ha az inkvizicioról van szó?

Figyelt kérdés

2019. márc. 21. 07:06
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
83%

Egyedül a te nyelvezeted nem illik bele a köznyelve, annyira nyakatekerten és "magyartalanul" írsz.

"(j) Tilos szándékosan félrevezetni a többi Felhasználót vagy azokat, akik segítséget vagy kérdésükre választ várnak bármely témakörben."

Szerintem az elég nagy félrevezetés, hogy gyakran más accountról írsz, megvezetve ezzel a többi fórumozót.

2019. márc. 28. 09:19
 32/55 Rachel Warner ***** válasza:
100%
De ki védi az inkvizíciót? Rajtad kívül itt meg sem említette senki,mert eleve a kérdést is te írtad ki. Se kérdést,se kommentet nem látok,ami arra utalna,hogy valaki itt egyetértett vele. A tény,hogy vannak katolikusok az nem ezt jelenti,ezt kéne felfogni. A megbocsátás elvileg arról szólna,hogy megbocsátunk a vétkesnek (nem,ha elfordulunk tőle,nem szólunk hozzá és még szemközt is köpjük,az nem megbocsátás). Ha az ember mindennel és mindenkivel szakítana,akinek van sötét folt a múltjában,akkor minden ember magányosan halna meg,mivel szentek meg tökéletesek nincsenek. Valamit mindenki múltjában lehet találni,de nem hinném,hogy az embernek ez a célja és értelme,hogy lázasan,teljesen belebolondulva keresse a másik hibáit,hogy aztán jól a földbe döngölhesse. Te tényleg rögtön mindennek hátat fordítasz,amiben találsz hibát? Nagyon magányos ember lehetsz,mert ne mondd,hogy téged tökéletes emberek vesznek körül,akik megfelelnek a magas elvárásaidnak és sosem hibáznak semmiben. Már a házasságomnak is vége lenne,ha egy hiba miatt rögtön kihátráltam volna. És pont ez jellemző a társadalomra,nem felel meg valami? Válj el. Pontosan így nem tanulnak meg az emberek megbocsátani,küzdeni,kitartani és hűségesnek lenni. Mert meg van adva nekik az a luxus,hogy ha a párjának hirtelen nem tetszik a haja színe,már lehet is faképnél hagyni. Na ez a menekülés. Ez még csak véletlen sem szembenézés a problémával.
2019. márc. 28. 09:59
 33/55 anonim ***** válasza:
0%

32."De ki védi az inkvizíciót"

Nem vádolak mert látom, hogy más hangvételel reagálsz.

Én a fenti bejegyzésemben nem állítottam, hogy valaki is fizikailag inkvizitor a jelenben, és bízok abban, hogy igazam is van. De vannak még ma is szellemi inkvizitorak akik terorizálnak másokat, mindhogy most is egy kérdésért szellemi máglyára küldötök.

Tegyél fel te nekem olyan kérdést amit vagy nem értesz, vagy szeretnéd tudni az álláspontomat/véleményemet és nézd meg nem fogok jönni támadással, vádaskodással vagy gyalázkodással, ami azt jelenti, hogy jogod van a kérdéshez amire joggal és illendően kell feleljek, de ugyanúgy jogom van halgatni, de nincs jogom trollkodni.

Az inkvizícióval a kapcsolatosan pedig csak annyit mondhatok;Jézus azt mondta.

Márk 9:40."Aki nem velűnk az ellenűnk"

Ami azt jelenti nincs közép út.

Ha nem vagy velem, akkor ellenem vagy, vagy fordítva. És ezt nem sértésnék mondom, mert ugyan az az alany vagyok mint te.

De itt az oldalon még senki nem ítélte el az inkvizíciót ami megtörtént és sajnálatos, sok gyászt/kínzást okozott.

Sok történelmi ember van akik azt mondhatják, hogy jót tettek és mégis kivégezték.

Akik az inkvizícióban kinhalált haltak, mert nem fogadták el azt amit ráerőszakoltak, meg kellett halnia?

Az a kűlömbség, hogy a történelmi kivégzettek ünepelve vannak, akik ugyanúgy meghaltak az inkvizícióban senkit nem érdekel, sőt ha megemlitem hibás vagyok.

Jézus ilyet nem tett, sőt szóban sem kényszerített, azt mondta mindenki magáért felel, de szorgalmasan hirdette az örömhirt.

Így azt jelenti, ha más az élve valakinek meg kell halnia?

2019. márc. 28. 12:21
 34/55 Rachel Warner ***** válasza:
83%

" De itt az oldalon még senki nem ítélte el az inkvizíciót ami megtörtént és sajnálatos, sok gyászt/kínzást okozott "

Dehogyisnem,egész egyszerűen csak nem téma. Csak mert nem beszélnek róla hetente vagy naponta,attól még el van az ítélve,én is elítélem. Ellenben nem kérem számon érte például az anyósomékat,akik nagyon drága emberek,katolikusok és a világon senkit nem bántottak. Amúgy is,ha itt ítélkezünk,vagy beszélünk róla,azzal elérünk valamit? Ezzel nem hozzuk vissza a halottakat,érzéketlennek hangzik tudom,de attól,hogy fröcsögünk minden katolikusra attól még az áldozatok ugyanolyan halottak lesznek,nem változik semmi. Az meg,hogy sokan hogy viselkednek,az semmilyen formában nem inkvizíció,még szellemiben sem. Vannak,akiknek egyszerűen keményebb stílusa van,van,aki meg csak védi az egyházát,mint ahogy az ember a családját,a barátját,vagy bármi/bárki hozzá közel állót megvéd,ha szidják,ennek semmi köze az inkvizícióhoz,meg a terrorhoz. Tudnék a szellemi terrorról beszélni és akár hiszed akár nem,az egyetlen példának,amit fel tudnék hozni,köze sincs még csak a valláshoz sem. Ha valaki olyan alkat,hogy zsigerből belerúg mindenkibe,vagy kikészít embereket idegileg,ahhoz nem kell vallás és ezt messze nem csak a katolikusok csinálják,sőt,szerintem mindezekhez nekik van a legkevesebb közük. Én voltam vallásos,még most is járok egy kisebb gyülekezetbe és a katolikus anyósomék sosem fújjogtak rám,hogy szektás lennék,vagy bármi és most sem fújjognak,hogy már nem hiszek. Akkor kérdem én,miért nem jó,ha béke van? Tudom,Jézus mondta,hogy ellenségeskedés lesz,de sokszor úgy veszem észre,hogy ezt a hívők másképp értelmezik és ők maguk kezdenek ellenségeskedni,merthát Jézus aszonta. De szerintem ő sem arra célzott,már ha létezett,hogy egy nyugalmas helyen,ahol van 2 külön nézőpont,ott generáljunk vitát.

2019. márc. 28. 12:50
 35/55 anonim ***** válasza:
0%

34.Igy már jobban megértettem a mélyebb érzéseket ami benned van a kérdéssel kapcsolatosan.Nekem nem célom, hogy valakit mocskondérozzak vagy ahogy szokták mondani téríteni. Mert a tanuknál úgy van, hogy mivel Jézus is hirdetett szakadatlan így ők is, és ha valaki önként nem érzi hogy szeretne hirdetni az nem is akar tanú lenni. Aki úgy érzi minden lépésben Jézust szeretné követni az szeret is hirdetni és kéri, hogy, meritsék alá, felveve velűk a kapcsolatot.

Azért, hogy valakit toborozni, úgy, hogy egyesek mondják,szó sincs róla de ha valaki szeretne kapcsolatba lépni a fenti okokból szívesen szobaálnak bárkivel.

De azok is tiszteletét élveznek általuk, akik bármilyen vallásuak mint péld.te.is.Mert amint mondtam senki sem köteles más kedvéért a hitét megváltoztatni.

Örvendek, hogy minden a helyére kerűlt.

2019. márc. 28. 14:56
 36/55 anonim ***** válasza:
83%

"De vannak még ma is szellemi inkvizitorak akik terorizálnak másokat, mindhogy most is egy kérdésért szellemi máglyára küldötök."

Például a jehovás vének? Mi történik, ha egy jehovás mást kezd el hirdetni, mint amit az őrtorony tanít? Nem de a vének elé idézik őt, hogy bár nem fizikai erőszakkal, de szellemi rábeszéléssel megpróbálják meggyőzni őt, ha pedig nem sikerül, akkor kizárni? Ilyesmire gondoltál szellemi inkvizíció címén napjainkban?

2019. márc. 28. 19:22
 37/55 anonim ***** válasza:
0%

36.Jehovás vallást nem ismerek, úgy, hogy a kérdésedre nem fogok tudni válaszolni.

A tagokat sem ismerek,akiket jehovásoknak nevezel.

Kérlek kérdezz másképpen másokról.

2019. márc. 28. 20:48
 38/55 anonim ***** válasza:
Én meg inkvizíciót nem ismerek, csak Sacra Congregatio Romanae et Universalis Inquisitionis-t, még is válaszoltam. Persze megértem, hogy igen kényes kérdést tettem fel, ezért nem akarsz rá reagálni érdemben.
2019. márc. 28. 20:54
 39/55 anonim ***** válasza:
0%
38.A kérdés nem kényes,sőt egyszerü, csak nem tudom kikről kell beszélni, milyen vallásrol?
2019. márc. 28. 21:37
 40/55 anonim ***** válasza:

Unalmas vagy öreg, ha fogalmad sincs, hogy kikről van szó, akkor honnan tudod, hogy a kérdésem egyszerű?

Egyébként tényleg egyszerű, mert nálatok a vének ugyan olyan, vagy akár rosszabb szellemi inkvizíciót folytatnak, mint azok sok száz éve, akiket te oly hevesen kritizálsz.

2019. márc. 28. 21:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!