Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért támadnak némelyek olyan...

Miért támadnak némelyek olyan hevesen, ha az inkvizicioról van szó?

Figyelt kérdés

2019. márc. 21. 07:06
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
17%

10.Szépen felvezetted,valoban.De én inkább a szellemi táplálékra gondoltam nem pedig a hivőkra a vallásban, mert valóban vegyes a tagok léte a búza és a konkoly szerint.

De ha eleve a szellemi táplálékra gondulunk és jelképesen az is konkoly és búza és mivel mindkettőből táplálkoznak, így maga az alap már nem jó és ebből következik, hogy bünös és nem bünös ember, egyik sem tudja "szellemben és igazságban" imádni az Atyát a tantétel tisztaság véget.

Mert Isten "szellem" ezért szellemben kell imádjuk.

És "igazságban" azt jelenti, hogy a biblia tanítás szerinti tanács szerint.

"Atyám áld meg őket a Te igéddel a te igéd"igazság".

2019. márc. 22. 20:57
 12/55 anonim ***** válasza:
74%

A kalász és a konkoly egyértelműen emberekre utal, mi sem fejezi ki jobban, hogy míg Isten a búzát szérűjébe gyűjti, addig a konkolyt örök tűzre veti. Hiszen tanítást miként lehetne örök tűzzel büntetni? Nem, sokkal inkább Isten az embereket jutalmazza és bünteti, nem a szellemi javakat.

Hogy ne lehessen félreérthető a többség számára, Jézus ezt egy másik példával is illusztrálja pár sorral lejjebb, amikor a halas példát hozza Máté evangéliumában, meg is magyarázza, hogy emberekről van szó példabeszédében, jókról és gonoszakról.

Isten pedig valóban szellemi lény, de nem csak lélekben kell imádni, hiszen maga Jézus mondja "Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből".

Hogy mi a Biblia igazsága? Ugyan ki mondja meg? Önjelölt hamis próféták és tévtanítók, néhány évtizede, 1-2 évszázada alakult kis szekták? Nem, az igazság az, amit Isten kinyilatkoztatott szent Fia és a Szentlélek által, amit az apostolok hirdettek és amit az Egyházra hagytak. Hol az Igazság? Pál apostol adja meg a választ: "ha késlekedném is, tudd, hogy hogyan kell forgolódnod az Isten házában, amely az élő Isten egyháza, az igazság oszlopa és szilárd alapja". A Krisztus által alapított egyetlen Egyház az igazság oszlopa és szilárd alapja. Igen, még akkor is, ha olykor konkoly nő a búza között.

2019. márc. 22. 22:06
 13/55 Rachel Warner ***** válasza:
90%
Talán azért kérdező,mert egy a katolicizmushoz tartozó,vagy csak ilyen emberrel rokonságban élő embert inkvizíciót támogatónak nevezni undorító szokás. Ti pedig boldog-boldogtalanra rásütitek,hogy támogatója az inkvizíciónak,vagy maga is inkvizítor,csak mert egy egyházhoz tartozik,vagy csak védelmébe veszi. És ha hazudni próbálnál,hogy nem így van,ilyet nem csináltok,akkor hozom a linkeket,amiket elmentettem erre az esetre,amik tele vannak a hányásaitokkal. Tehát valószínűleg azért "támadnak" (vissza) mert normális és érző embert felháborít,ha gyilkosnak nevezik. Mert ti úgy dobálóztok ezzel a szóval,mintha nem lenne súlya. Ha leálltok végre és nem kötekedtek meg provokáljátok direkt az embereket,akkor hirtelen nem fognak "támadni".
2019. márc. 27. 08:54
 14/55 A kérdező kommentje:

13 És, ha ilyen rossz múltja van, és hamistantétele nem lehet elhagyni?

Még a politikusok is elhagyják pártjukat ha hibás.

Te meg fékezd magad, nem a bodegába vagy, sem a romák lópiacán.

2019. márc. 27. 11:47
 15/55 Rachel Warner ***** válasza:
90%

Én fékezzem magam? Tehát ti szégyenérzet nélkül gyilkosozhattok,de ha másnak csak más véleménye merészel lenni,azt már sértésnek veszitek. Ez lenne neked a jó,mindenki fékezze magát,hogy amikor te jössz ide sértegetni,még bólogassanak is neked. Talán meg kéne köszönni ezt a sok hazugságot,amit másokról fröcsögsz? Szállj már le a földre,senki nem fogja a talpadat nyalogatni,ha te ekkora bunkó paraszt vagy.

Amúgy miért is kéne elhagynia? Mert sötét múltja van? Érdekes,hogy mindenki csak a másik egyházát tudja megítélni a múltja alapján,de amikor a saját egyháza múltja kerül szóba,akkor jön a duma,hogy az régen volt,ma már nem úgy van.

2019. márc. 27. 12:33
 16/55 anonim ***** válasza:
0%
15 Felforgatod az oldalt, semmi szó a kérdéssel kapcsolatosan?
2019. márc. 27. 14:18
 17/55 Rachel Warner ***** válasza:
88%
A kérdésre válaszoltam kedves kérdező 600. felhasználója. Olvass is,mielőtt károgsz.
2019. márc. 27. 17:27
 18/55 Rachel Warner ***** válasza:
90%
Mellesleg miért forgatnám fel az oldalt? Érdekes,máshol (ahol persze hozzám is normálisan szólnak) ott nem vagyok ilyen. Te provokálod,hergeled és bosszantod az embereket itt ákkandóan és akkor én forgatom fel az oldalt? Próbálj már meg legalább egyszer személyeskedéss meg sértegetés nélkül szólni és figyeld meg,hogy én is máshogy állok úgy hozzád. Ha még ez sem megy,akkor inkább magadban keresd a hibát.
2019. márc. 27. 17:32
 19/55 anonim ***** válasza:
Edgár megint kimenőt kapott 😀😀😀😀
2019. márc. 27. 17:44
 20/55 anonim ***** válasza:
0%

18.Ismét a lefujószeleped lefujt, kűldöm a mentőket. Ha nem foglalkozol a kérdéssel, akkor legalább egymással.

Azért ajánlom, hogy tartsd be a GYIK szabályait és neszitkolozz.

2019. márc. 27. 18:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!