Mit tudtok az eretnekségekről és az inkvizícióról?
Elég sokat, de remélem nem várod el, hogy 30 oldalt írjak róla.
Mi a kérdésed?
Mivel Jézus nem tanította egyiket sem,igy nem keresztényi gyakorlat.
Jézus Krisztus nagyban kerülte ezeket az apostolokkal együtt és pontosan azt tanácsolta,hőrizkedjenek ezektől.
Mert az eretnekség egyrészt tévtanitás és annak gyakorlása,mint pld.a halottakért való ima,a Szentháromság,amiről a biblia nem ir.
Az inkvizíció pedig a sok ember legyilkolása kinzásokkal füszerezve.
Jézus ezt nem tette nem tanította hanem ellenezte,sőt gyilkosnak nevezte az ilyeneket,és mégis 1200 évre kitört az Istentelenség.
Sajnos most is vannak akik pártolják a történteket és aa tetteseket mentegetőznek,szellemi inkviziciot alkalmaznak.
Szerintem arra gondolhatott (amir egyébként én is), hogy mind a kettőről lehetne számtalan könyvet írni, mert annyi történelmi tény és forrásanyag áll rendelkezésre.
Célszerű lenne konkrétan megfogalmazni, hogy mire kíváncsi a kérdező, hiszen értelmetlen számtalan oldalt írni a témában, ha csak egy apró szelete érdekli.
Egyébként teljesen lényegtelen, mert láthatóan a kérdező felszívódott.
A kérdezőnek azért nincs véleménye,mert más válaszokat várt.
De hát még kaphat,igaz rövideket mert,tényleg hatalmas kiterjedésű az eretnekség és az inkvizíció.
Szeretném megkérdezni a MrDawelyFdd-től,hogy privátban miért irt ilyen sziquib moson.
Talán szégyelted azt a pocsék írást a közös oldalra kiírni.
Én amit irtam és idéztem azt alátudom támasztani,amint aláis támasztottam.
Talán te gyártod az elektromos cigit és rontom az üzletedet?
Tölem gyárthatod,szivhatod NEM ÉRDEKEL.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!