Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták miért nem Hisznek...

Az ateisták miért nem Hisznek Istenben?

Figyelt kérdés

Legtöbbször az ateisták érvként ezeket szokták felhozni: -Nincs Isten mert akkor nem lenne szenvedés a földön

-Nincs Isten, mert nincs bizonyíték Isten létezésére

-Nincs Isten, mert Istent is teremtenie kelett valakinek. Ezeket tényleg nem bírom elhinni, hogy komolyan gondolják az ateisták ezeket.

1. Isten megadta az embernek az észt, még az ateisták is tudják, hogy az embernek van tudata, és elhatározhatja, hogy mit, mikor hogyan csinál, és kit szolgál, és emiatt van az, hogy sokan visszaélnek a szabad akarattal, és rossz dolgokra használják, ha Isten az embernek már alapjáraton megadta volna a békét, és a boldogságot akkor nem lenne az embernek szabad akarata, mert akkor már nem tudja eldönteni, hogy kit szolgáljon, Isten azt akarja, hogy az emberek szabad akaratukból őt válasszák, és nem előre beprogramozott bábokat akár maga mellé. 2. Istenre soha sem lesz bizonyíték, és ez így is van jól, mert Isten a hitedre kíváncsi, és nem arra, hogy feltudodod-e ismerni a bizonyítékokat, másrészről pedig aki csak bizonyíték után tudná követni Istent az nem is igazán szereti őt. 3. Istent nem teremthette senki, a földön azt tapasztaltuk születésünktől fogva, hogy mindennek van eredete, csakhogy sokan elfelejtik, hogy Isten alkotta meg az univerzunkat, és annak törvényeit, ő felette áll ezeknek. Én ezeket az érveket szoktam hallani legtöbször, ha valaki még halott más érveket azt leírhatja

febr. 1. 22:44
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
69%

Minden, amit istenről tudni vélsz, emberi kreálmány. Pl: a biblia istene saját magát mondja istennek, s te hiszel neki, pedig fogalmad sincs róla, mekkora egy hazug.

Ugyanúgy isteníti magát, mint a részeges jóska pista. Pistának is hiszel? Ő is isten? Nekem mindegy. Aki vakon hisz mindenben, az nyugodtan tegye, én nem fogok.

febr. 1. 22:56
 2/29 anonim ***** válasza:
57%
Akik hisznek, miért hisznek?
febr. 1. 23:02
 3/29 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem ezt akár el is engedheted kérdező.

Én már lassan 7 éve itt vagyok, pontosabban a valláskritika kategóriában.

Mindegy milyen kemény érvet hozunk fel nekik azt elutasítják.

Pszichológiától kezdve a kemény filozófián és teológián át mindennel próbálkoztam már. Mind hiába. Azt figyeltem meg, hogy az ateisták képtelen a fejlődésre.

Így mindegy milyen brilliáns érvelést teodíciát hoztam nekik, mintha mi sem történt volna. A következő kérdést már láttam is, "Ha isten jóságos, akkor miért engedi a rosszat?" xD

Amire az egészből rájöttem, hogy az ateistáknak valamilyen pszichológiai rendellenségük, vagy zavaruk van, ezért nem tudnak hinni.

Az egészéges ember, akkor is keresi a természetfelettit, a spirituálist, a transzcendenst, ha arra semmilyen forrás nem áll rendelkezésére.

Ezért van az, hogy ahol megjelent az ember, ott a vallás a spiritualitás is megjelent vele.

Az ilyes fajta emberi igény teljesen természetes és velejárója sajátossága az emberi fajnak.

Az ateistáknál ez másként van aminek egyértelműen pszichológiai okai vannak.

febr. 1. 23:13
 4/29 anonim ***** válasza:
77%

3

Ilyen egy sötét vak hívő!

Azt elárulom, zeusz sem volt isten, de még poszeidon sem, ahogy yhvh sem...

A világ nem 6 ezer éves, a betgségek az időjárás, a pénz nem isteni kompetencia, s a Föld sem lapos..

Pedig pár éve még a hívők meg voltak győződve ezekről.

Az ilyen vak hitű emberek ostobaságból hisznek mindent istennek, mert egyszerűbb mindenre azt válaszolni: isten útjai kifürkészhetetlenek, minthogy tanulmányozd és megfejtsd az élet nagy kérdéseit.

febr. 1. 23:27
 5/29 A kérdező kommentje:
1# A kereszténységről nehéz elhinni, hogy emberi kreálmány. A legtöbb vallásban lehet érezni, hogy ember találta ki, és sok benne az ellentmondás. Pl: a japánok vallásában a feletteseiknek kell jó szolgálatokat tenniük, és alázattal szolgálniuk. Erről pl: eléggé lehet látni, hogy kitaláció, Isten miért teremtene eggyenrangú embereket, akik közül néhányan mégis zsarnokoskodhatnának a másik felett. Erről lehet látni, hogy csak eggyes rétegek a hatalmukat megakarták szilárdítani. Vagy pl:ott az Iszlám vallás. Mohamed szerint pl az erőszak, és a gyilkosság elfogadhatatlan, de Mohamed élete során pont, hogy erőszakkal, gyilkosságal, és elnyomással terjesztette az iszlámot. Vagy egy másik törvényét is nézhetjük. Mohamed előírta, hogy tilos a bálvány imádás, de azért azt is törvénybe foglalta, hogy el kell zarándokolni a kába kőhöz, és hódolni kell neki. A kereszténységben nincs ellentmondás, és ha megfigyeled semmi olyan nincs ami arra utalna, hogy emberi kitaláció. Már a szentháromságot is hogyan találhatták volna ki, ha még az evangélisták, és senki sem értette az egészet. Az pedig, hogy feltétlen szeretet hírdet, emberi eggyenlőséggel az sem éppen erre utal, főleg az ókorban kinek jutna eszébe ilyen csak úgy abba a tudatlan, zsarnoki világban, hogy minden ember eggyenlő, és mindenki megérdemli a szeretet. Nem beszélve arról, hogy még önként vállalja is a halált ezért. Ráadásúl a kereszténység tökéletesen megérti az ember működését, tudja, hogy a szeretettel működik az ember, és nem az erőszaktól, és tudja, hogy a szabad akaratunk miatt gyakran eshetünk bűnbe, de attól még azt ugyanúgy megbánhatjuk, és jóvátehetjük. Remélem egyszer majd még meglátod az igazat. Imádkozom érted
febr. 1. 23:32
 6/29 anonim ***** válasza:
46%

Ateista az, aki Isten, istenimádat nélkül éli az életét. Ők nem modják, hogy nincs Isten, hanem kvázi nem foglalkoznak a kérdéssel, eszükbe sem jut a dolog. Ha valaki kérdi tőlük, hogy van-e Isten, azt fogják mondani, hogy nem tudom, sose foglalkoztam vele, leginkább nem is érdekel.

Akikre te gondolsz, azok az antiteisták, ők vannak azon az állásponton, hogy Isten nem létezik, és semmilyen isten sem létezik. Hogy ők milyen okból mondják ezt, az változó, kábé mindegyiküknek más oka van rá. Van aki a Biblia vélt ellentmondásai alapján, vannak, akik a teáltalad hozott érvek alapján, és vannak, akik más megfontolásból tagadják Isten vagy bármilyen isten létét. Őket szokás hívni militáns ateistáknak is (szerintem hibásan).

Aztán vannak még az agnosztikusok, akik foglalkoznak valamilyen szinten Isten létének kérdésével, de nem tudnak zöldágra vergődni a kérdésben, nem győzik meg őket sem az antiteista, sem a teista érvek, ezért nem helyezkednek egyik álláspontra sem.

febr. 1. 23:42
 7/29 anonim ***** válasza:
72%

"A kereszténységről nehéz elhinni, hogy emberi kreálmány."

Annyira nem nehéz azért, hiszen az emberek többsége ezt hiszi róla. Egy muszlimnak pont olyan könnyű elhinni, hogy a kereszténység emberi "kreálmány", mint neked azt, hogy az iszlám, vagy a buddhizmus emberi "kreálmány".

"A legtöbb vallásban lehet érezni, hogy ember találta ki, és sok benne az ellentmondás."

Az antiteisták jelentős része pont ezért nem hisz a keresztény vallásban. Ők sok ellentmondást látnak a Biblia sorai között, mint ahogyan te is sok ellentmondást látsz más vallások szent könyvének sorai között. De a muszlimok, zsidók, hinduk is hasonló véleményen vannak. Ráadásul pl. egy muszlim pont olyan vehemensen tudja védelmezni a Korán szavait, mint ahogyan te tudod védelmezni a Biblia szavait. Ő nem látja azokat az ellentmondásokat a Koránban, amiket te látsz benne. Miért nem? Pontosan ugyanazért, amiért te sem találsz a Bibliában az ellentmondásokat.

"A kereszténységben nincs ellentmondás, és ha megfigyeled semmi olyan nincs ami arra utalna, hogy emberi kitaláció."

Szerinted. Az emberek többsége mindenesetre más véleményen van. Tudom, véleményed szerint ők a tévelygők - épp ahogyan te is tévelygő vagy egy muszlim szerint, de akár egy JT vagy egy Hitgyülis szerint is.

febr. 1. 23:57
 8/29 anonim ***** válasza:
65%

5

Ne röhögtess! A kereszténység a legnagyobb kamu a világon. Hitük alapja a biblia, amit gyilkosok írtak, ráadásul még ezek az iratok sincsenek meg eredetiban, csak hamisított másuk, amiből utólag kreáltak a gyilkos Konstantin parancsára egy böszmeséget és elnevezték bibliának.

Ki hinne már egy tömeggyilkos gonosz zsarnok félbolondot istennek?? Mondjuk pár idióta nem csak ezt, de még a fiát is istennek hiszi. Egyszerre 2 istenük is van, s ezt újabb hamis iratokra alapozzák, mert az evangéliumok sem léteznek eredetiben. Mi ez ha nem vak hit?

febr. 2. 00:00
 9/29 anonim ***** válasza:
16%

Mondjuk szerintem az egy hülye érv, hogy a bibliai isten azért nem létezhet, mert egy genyó önkényúr.

Az egy nagyon gyerekes emberi vágykoncepció, hogy ha vannak istenek, akkor azoknak erkölcsileg, morálisan nemesebbnek kell lenniük, mint az embereknek, és szeretniük kell az embereket. Ez csak az ösztönös, gyerek-szülő dinamikának a kivetítése, a kiszolgáltatottságban a szeretetkapcsolat keresése, hogy ne legyen a kiszolgáltatottság ténye túl nyomasztó.

Attól, hogy valakinek hatalma van, még nem lesz automatikusan egy nemes, törődő szeretetgombóc. És attól, hogy valaki nem egy nemes, törődő szeretetgombóc még lehet olyan hatalma, amivel felülemelkedik tömegeken. Lásd, a hús-vér diktátorok.

De ettől függetlenül nincs olyan lyuk a világban, amit csak egy vagy több ilyen spirituális önkényúr figurával lehetne betölteni. Nincs rá szükség, így pedig csak egy feleslegesen túlbonyolított és irracionális, ellentmondásos elem a képletben. Olyan lyuk meg végképp nincs, ami azt indokolná, hogy egy ilyen feltételes lénynek alárendelődjenek az emberek, és imádják pusztán azért, mert hatalmas és parancsol.

febr. 2. 00:13
 10/29 anonim ***** válasza:
40%

"Ki hinne már egy tömeggyilkos gonosz zsarnok félbolondot istennek??"

Észak-Koreában a Kimek is istenek, és számtalan modern és antik kultúrában tartották istennek a hatalom birtokosait.

febr. 2. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!