Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúinál miért tilos a...

Jehova tanúinál miért tilos a vér adás?

Figyelt kérdés
2019. márc. 4. 21:52
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 Rachel Warner ***** válasza:
68%
Milyen érdekes,hogy amint Living megjelenik,egyből le van pontozva mindenki.
2019. márc. 5. 12:40
 32/61 lilla64 ***** válasza:
94%

Kedves Mutti!

Hogy te nem fogadod el a vért,az a te dolgod,de,hogy Isten szava kijelenti,hogy megtagadjuk a segitséget és az életmentést valakitől,az a JT.szervezet kitalált baromsága.

Mindig azzal a szöveggel jőtök,hogy ti Isten népe vagytok és arról lehet felismerni titeket,hogy szeretet van közöttetek.Na ennyit a ti nagy szeretetetekről.Képmutató társaság,legalább hallgatnátok,ne tetézzétek a bűneiteket még azzal is,hogy hazudtok

2019. márc. 5. 12:52
 33/61 anonim ***** válasza:

"Szilárd meggyőződésem, aminek orvosi szempontból is utána néztem, több orvost is megkérdezve, tévedés az itt támadásra használt vádak, ennél fogva maradok az eredeti nézetemnél."

Gondolom, néhány jehovás orvost, akik vajon mi mást is válaszoltak volna??...

2019. márc. 5. 17:12
 34/61 anonim ***** válasza:
100%
De egyszerűen nem érti, hogy hiába szedik darabjaira a vért, az attól még vér marad és azt kapják. Eszem megáll.
2019. márc. 5. 17:34
 35/61 lilla64 ***** válasza:
100%

33-as

Jehova tanu orvos nincs,legalábbis én egyet se ismerek,sőt a tanúk között nincs olyan aki egyetemet vagy főiskolát végzett.A továbbtanúlásról lebeszélik a fiatalokat,azzal élve,hogy közeleg az armeggadon és az időt nem tanúlásra hanem prédikálásra kell forditani.

Az igazság az,hogy attól tartanak,a fiatalok a felsőbb oktatési intézményekben "felébrednek" és elhagyják a szervezetet.Igaz most már amúgy is legtöbben kilépnek 18 éves koruk után

2019. márc. 5. 18:17
 36/61 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést egyszer én is feltettem, kaptam is választ, és mellé hasonló megjegyzéseket. Nekem is nehéz elfogadni, azt is hogy ha ők nem vállalják másoknak miért ne segíthetnének vele, de szerintük ez mindenképp ártalmas, vagyis hisznek is ebben, nem csak egészségügyi kockázatot látnak benne.

Én ahol csak tehetem leírom, hogy köszönöm minden véradónak, hogy felépültem, én is adok amikor tehetem, és mikor kaptam valahogy abszolút nem mérlegeltem a kockázatait, pedig speciálisan összeválogatott keverékre volt szükségem ami sok ember vérét jelentette, és azért kockázatmentesnek semmikép nem mondanám ezt, de csak annyit tudtam magamról, hogy jobban akarok lenni. Nem tudom JT szerint hogyan változtam meg vagy mi történhet velem emiatt, mert erre már nem kaptam választ, hogy hitük szerint mi történik azzal aki vért kap.

Viszont gyilkosságnak egy kezelés visszautasítását nem szabad mondani. Volt hasonló kérdés szívműtéttel kapcsolatban, sokan azt is öngyilkosságnak írták, hogy valaki nem vállalta. Nem kell ezzel egyet érteni de még elfogadni sem, viszont a gyilkosság egészen mást jelent.

2019. márc. 5. 18:29
 37/61 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont gyilkosságnak egy kezelés visszautasítását nem szabad mondani. Volt hasonló kérdés szívműtéttel kapcsolatban, sokan azt is öngyilkosságnak írták, hogy valaki nem vállalta. Nem kell ezzel egyet érteni de még elfogadni sem, viszont a gyilkosság egészen mást jelent."

saját magadtól megtagadni kezelést nem ugyanaz, mint megölni a gyerekedet (egy tőled különálló személyt) a TE hited miatt. nyilván magadért is felelősséggel tartozol, de senki nem fog börtönbe dugni egy sikertelen öngyilkossági kísérlet miatt. viszont ha a gyerekedben kár esik, neadjisten meghal a te hibádból (ide tartozik az is, ha pl elüti egy autó a felügyeleted alatt), akkor felelősségre leszel vonva, mert a te feladatod, hogy a gyerekedre vigyázz.

ugyanígy, ha közúti balesetet okozol, vagy csak látsz, kötelességed segíteni a sérülteknek, és ha ezt nem teszed meg, felelősségre vonnak.

2019. márc. 5. 18:42
 38/61 anonim ***** válasza:
88%

"Mindenki tegyen belátása szerint. Részemről, nem óhajtok vért elfogadni, és adni sem, mert Isten szava, ezt jelenti ki. Hogy más mit tesz,az az egyéni dolga."

Ezzel nincs is gond, ez a te dolgod. De amikor van olyan elmeháborodott hittársad, hogy nem csak saját élete, hanem gyermeke élete felett is így rendelkezik, azzal már súlyos gond van.

2019. márc. 5. 20:08
 39/61 anonim ***** válasza:
84%
Isten szava nem jelenti ki ezt. Hazudsz.
2019. márc. 5. 20:57
 40/61 anonim ***** válasza:
0%
#37 Még akkor sem gondatlanság vagy segítség elmulasztalása. Abban az esetben lenne erről szó, ha az orvos azt mondaná, hogy egy beavatkozás csak javíthatna az állapotán, de nem eredményezne rosszabb életminőséget, nem járhat szövődményekkel, de ilyen jellegű beavatkozásoknál ezt nem mondhatja mert nem lenne igaz. Minden más esetben felülbírálható lenne a szülői döntés, pl. nem mondhatja a hite miatt egyik szülő sem, hogy nem kaphat ételt a gyereke. Megértem a felháborodást de azt gondolom sokkal gyakoribb és hosszabb távra kiható megnyomorítása történik a gyerekeknek és azokat az embereket mégsem gyilkosozzák le nyíltan, mert nekik nem hitük hanem döntési szabadságuk van. Szóval úgy érzem ilyenkor inkább az a baj hogy a vallásra hivatkozva teszi ezt valaki és nem bármi másra.
2019. márc. 5. 21:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!