Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért tilos verekedni, veszeke...

Miért tilos verekedni, veszekedni?

Figyelt kérdés
Épp ma láttam, hogy két galamb durván bántalmazta egymás a csőrével és szárnyával. Ha a galamb verekedhet, akkor az emberek miért nem? Katolikusoknál nagy bűn.
2018. ápr. 21. 11:39
 1/9 anonim ***** válasza:
42%

Mert mi emberek vagyunk és nem állatok, az állat ösztönlény, az embernek Isten szabad akaratot adott, hogy az adott helyzetben jól döntsön. Ha olyan helyzet előtt állsz, aminek verekedés lenne a vége, igyekezz mindig elkerülni azt.

Isten az embereket szeretné üdvözíteni, nem a galambokat.

2018. ápr. 21. 11:44
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Hát a galambnak szabad a te fejedre tojni. Nekem is szabad?
2018. ápr. 21. 12:01
 3/9 anonim ***** válasza:
21%

Egyrészt, Mert az nem a szeretet kimutatásának jele.

Hogy az állatok jelenleg még agresszívak egymás felé, ez is megfog szűnni.

S ez is a jelenlegi áldatlan állapotok következménye.

"Katolikusoknál?"

Isten szavában nincsenek vallásokra osztott emberek, hanem az emberi teremtményeinek, erkölcsi mértékeket állított fel, aminek betartása hozzátartozik az Istennek járó imádathoz.

Ezért senkinek nem szabad ilyet tenni.

2018. ápr. 21. 12:27
 4/9 anonim ***** válasza:
65%
Verekedni nem lehet. Csak keresztes hadjáratot indítani.
2018. ápr. 21. 12:55
 5/9 anonim ***** válasza:
72%

" Ha a galamb verekedhet, akkor az emberek miért nem? "

A disznó hempereghet a saját mocskában és ehet moslékot,akkor az ember miért nem? Azért,mert az ember ember és nem állat. Így is elég nagy gáz van a világban,miért is lenne jó,ha mindenki vadállat módjára viselkedne? Amúgy nyilván azért tilos,mert romboló hatása van: a verekedésnek fizikai,a veszekedésnek lelki értelemben,vagy te mazochista vagy? Élvezed,ha megaláznak,lekiabálják a fejed,vagy betörik az orrod? Ha nem,akkor képzeld el,hogy más sem. A verekedést egyetlen okból tudom csak személy szerint elfogadni: önvédelem,vagy a család védelme. De a céltalan hepajt hadd ne kelljen már engedélyezni.

2018. ápr. 21. 13:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Hát ez komikus: "Épp ma láttam, hogy két galamb durván bántalmazta egymás a csőrével és szárnyával." :D Egyébként, teljesen egyetértek az előttem szólóval.
2018. ápr. 21. 13:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát a legkomikusabb,hogy olyan gyermeki őszinteséggel kérdezte,hogy "ha a galambnak szabad,nekünk miért nem?". Hát ennyi erővel nekünk is minden sarokba oda kéne tojni az utcán,mert a galambok is úgy csinálják.
2018. ápr. 21. 13:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szabad. Kűzdősportolni sem bűn. Vitatkozni sem. Tudsz galambul? Megkérdezted mit miért csináltak? Miért feltételezed rögtön a legrosszabbat a galambokról?
2018. ápr. 21. 14:27
 9/9 anonim ***** válasza:
56%
Nem tilos.A következményeibe gondolj bele.
2018. ápr. 21. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!