Jehova tanúinál miért tilos a vér adás?
Akkor egy meglepetés: a gyermeked meg fog halni egyszer. De igenis előfordulhat olyan, hogy vérátömlesztésre lesz szüksége. Vagy Neked, és ő fog tudni adni. Véges mennyiség van belőle a testben, és nem elég neki bármilyen kevés. Elvérzésről már hallottál? Vagy szerinted olyankor is a lelke megy ki belőle?? Meg mi az, hogy orvosi duma? Mégis kinek kellene erről "dumálni", ha nem az orvosoknak, akiknek ez a szakmájuk, ezt tanulják, méghozzá tudományos alapokon? Szerintem meg ez olyan "Jehova tanúja" duma, amiket itt elengedsz... Na? Milyen érv volt, ez utóbbi? Mert szerintem semmilyen...
Én hívő keresztény vagyok, és a vérem igen is adnám másnak, ha szüksége lenne rá! Ez keresztényi kötelességem is lenne!
Kapott :)
A jehovista hozzáállás egyenlő azzal, mintha szendvicset nem ehetnének, de külön kenyeret, sonkát, salátát, majonézt igen.
De ez a szekta a kegyetlenségről híres, szerintem ezek külön élvezik ezeket az embertelen szabályokat. Mert hogy a felsorolt igékben nincs az benne, amit belemagyaráznak, az is biztos.
"Van a Bibliában olyan tiltás, hogy nem szabad vért enni, ezt ők úgy értelmezik, hogy a vérátömlesztés is tilos."
Talán olvasd el mégegyszer a verset:
(3Mózes 17:10) . . .bármilyen vért megeszik, akkor én bizony az ellen a lélek ellen fordítom arcomat,. . .
(1Mózes 9:5) 5 Ezenkívül számon kérem a ti lelketek vérét. Minden élő teremtmény kezéből számon kérem; az ember kezéből — minden embertől, . . .
Amint olvasható, az embertől is számon kéri a vérét. S itt nem beszélhetünk evésről, hiszen emberi vért nem eszünk. A mondat úgy kezdődik: "Ezenkívül számon kérem"
Tehát nem csak az állati vért nem lehet megenni, hanem továbbiakban az ember vére sem osztogatható.
Vajon akkor mit jelenthet ez? Hiszen emberi vért nem eszünk....
Elolvashatom még 3-szor is, akkor sem írja, hogy tilos a vérátömlesztés. Továbbra is a vér evését tiltja.
A másik idézetben sem szerepel ilyesmi.
"Minden, ami mozog és él, eledelül szolgáljon nektek: mint a zöld növényzetet, íme, ezeket is mind odaadtam nektek, csak a húst a vérével ne egyétek. A ti életetek vérét is számon kérem minden állattól és az embertől: számon kérem az ember életét az embertől, a testvérétől. Aki embervért ont, ember ontsa ki annak vérét, mert az ember Isten képére alkottatott."
Itt az ember életéről beszél. Egyébként szolgáljon ez az idézet nektek intésül, mert bizony ha valaki azért hal meg, mert például súlyos balesetet szenvedett és nem kaphatott vért miattatok, Isten számon kéri majd rajtatok annak az embernek az életét, Isten igéje szerint nektek kell majd miatta bűnhődni.
"(3Mózes 17:14) . . .,Semmiféle testnek a vérét ne egyétek meg,. . .
Itt nem csak állati testről beszél. Az ember is egy test, és az evés a szervezetbe való jutást jelenti. Ha valaki nem eszik ember vért, de vénán keresztül bejuttatja, akkor az nem ugyan az?
Ha valaki nem ihat alkoholt, de a vénáján keresztül a tesébe juttatja, akkor is be kerül a szervezetébe.
Nyilván akkor még nem volt ismert a vérátömlesztés, azonban ez határozottan utal arra, hogy a szervezetbe, semmilyen vért nem juttathatunk be.
Ezt erősíti meg a cselekedetek könyve is:
(Cselekedetek 15:28, 29) . . .: 29 tartózkodjatok . . . .a vértől, a megfojtott állattól. . .
Külön említi meg a vért, a felsorolásban.
Ha az orvosok nem értenének egyet ezzel, akkor nem készültek volna tanulmányok az alternatív kezelések hatékonyságáról. És tömegesen halnának meg a Tanúk, és azok is akik nem Tanúk, de nem szeretnének vért kapni.
Egyébként pedig nem véletlen kérik az aláírását valakinek a vér bejuttatásának engedélyezésére. Hiszen veszélyes dolog az, ellenben nem kellene ilyen aláírást kérni, mert a természet része lenne.
Az evés az evést jelent, akárhogy próbálsz okoskodni.
Az orvosok pedig azért próbálnak új eljárásokat keresni, mert egyszerűen kevés a vér, amit fel tudnak használni. Nem különböző szekták babonája miatt.
Aláírás pedig minden műtét előtt kell, ha van benne véradás, ha nincs.
A tanúk részéről ismét megy a terelés mint mindig.
Először is a Bibliai időkben még nem volt vérátömlesztés.Amit a Cselekedetek könyvében ír,azt úgy érti,hogy a vér romlik meg a leghamarabb,az elpusztult állatban és ezért kell óvakodni mert betegséget okozhat.
Másodszor,régebben nem voltak alternativák,akkor is elleneztétek a transzfúziót.Ez amit a vér helyett adnak,szintén vérplazmából vannak kivonva.
Az pedig,hogy csak ketten haltak meg,mert megtagadták a transzfúziót,hazugság,mert sokan meghaltak.És talán meghaltak volna még többen,ha titokban nem fogadták volna el a vért.
Mert ezeknek az alternativáknak az alkalmazását komoly kivizsgálás előzi meg,ami például egy balesetnél szinte lehetetlen.
Ne csak arról beszéljetek,hogy hányan haltak meg mert fertőzött vért kaptak (ami a mostani szürővizsgálatoknál szinte teljesen kizárt),hanem arról is,hogy hány életet mentett meg.Nézzetek szét egy kicsit,ne csak a szervezet könyveiből és folyóirataiból tájékozódjatok.
9-es válaszolónak.
Igen,anno a gyülinkben,volt egy házaspár akinek egyetlen kislányát műteni kellett a gyomrával,de ők kézzel-lábbal tiltakoztak,hogy vért kapjon.Az orvos végül a gyámügyhöz kellett forduljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!