Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényeknek, keresztény...

Keresztényeknek, keresztény egyházaknak mi az álláspontja a strandolásról?

Figyelt kérdés

Biblia azt írja öltözzenek szemérmesen és tisztességesen a nők. A kétrészes, és az egyrészes fürdőruha is sokat megmutat. Ugyanez a kérdés férfiak esetében is. Például fecskében mehetnek strandra keresztény férfiak?

Beszéltem egy keresztény válaszolóval aki szerint teljesen rendben van ha keresztény nő bikiniben megy strandra ahol idegen férfiak vannak. Keresztényektől kérdezem hogy ők is egyetértenek ezzel?

2019. febr. 5. 10:13
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:

26: "Na azért bikini és bikini ,... közt is van különbség."-írod.

Valamennyi van, de ha ez ennyire számít, akkor bikini és nembikini közt mekkora a különbség?

2019. febr. 6. 11:42
 32/60 anonim ***** válasza:
0%

30.

Bár nem nekem szólt:

"...a strandot a helyi plébánia működteti, a hely bérleti díját pedig a pápa fizeti? El tudnád ezt képzelni, ha az egyház álláspontja szerint bűnös dolog lenne strandra járni?"

Sajnos a szívem szakad bele, de azt kell írnom, az Egyházam is hibázik, emberekből áll, és a pápa is hibázik (nem Isten).

2019. febr. 6. 11:51
 33/60 Andizsuzsi ***** válasza:
93%

"Nyilván ezért öltöznek az apácák is így. Az a céljuk a bő ruhával hogy ne látszódjon a fenekük sem a mellük."

Láttál te már apácát közelről? Nem az a céljuk. A legtöbb női szerzetesrend egyenruhájához öv tartozik, ami bizony engedni láttatni az apáca derekát, a melle és a feneke domborulatát.

A katolikus papok között sincs több pedofil, mint más felekezetek papjai vagy a civilek között. Egy is több, mint ami kellene, de önmagában a papság ténye, a nőtlenség ténye nem generál több szexuális aberrációt. Ha így lenne, akkor pont a szélsőséges fiatal muszlim férfiak között kellene a legtöbbnek lennie, akik a házasságig még csak egy hosszú női hajat sem láthatnak.

A katolikus felfogás szerint a test nem bűnös és nem gerjeszt bűnös gondolatokat. Egészséges lelkületű ember ki tud úgy menni egy strandra, hogy az ott lévőkre ne prédaként tekintsen. Ha te nem, akkor talán magadon kellene elgondolkodnod.

2019. febr. 6. 13:58
 34/60 anonim ***** válasza:
3%
Keresztények többsége ahogy az itteni válaszolók is egy két kivitellel, csak kulturkeresztény. Kedvük szerint válogatnak a Bibliából. Ami nem tetszik nekik arra azt mondják hogy ma már nem érvényes, csak helyi rendelet volt, csak a zsidókra érvényes és hasonlóan szánalmas kifogások. A élvezetek mint például egy meztelen test látványa a strandon fontosabb számukra mint Isten parancsa. Képesek ezért Isten parancsát is letagadni. Bibliából kiderül hogy fel kell öltözni. Jézus és Pál is ezt mondta, de a kulturkeresztényeket ez nem zavarja. Gyerekkoromban katolikusnak neveltek így jól ismerem őket. Álszent társaság akik saját kedvük szerint válogatnak Isten parancsaiból. Többek között ezért is hagytam ott a keresztény vallást.
2019. febr. 6. 14:56
 35/60 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! A kérdésedre had emlékeztesselek." A keresztényeknek, a keresztényegyházaknak egyházaknak mi a álláspontja a strandolásról?"Leírtuk. Hogy te nem fogadod el az a te dolgod. Kérdésre válaszokat kaptál.
2019. febr. 6. 18:18
 36/60 anonim ***** válasza:
Nyugodtan strandolj ha akarsz nem kell foglalkozni a vallásos megkötözöttséggel.
2019. febr. 6. 19:05
 37/60 A kérdező kommentje:

"Véletlenül vagy szándékosan kerülte el a figyelmedet az a tény, hogy a strandot a helyi plébánia működteti, a hely bérleti díját pedig a pápa fizeti? El tudnád ezt képzelni, ha az egyház álláspontja szerint bűnös dolog lenne strandra járni?"

Én egy szóval sem állítottam hogy strandra járni bűnös dolog lenne. A kérdés az hogyan, milyen körülmények között. A cikkből ez nem derül ki. Vannak például olyan keresztény irányzatok amik esetében a nők és férfiak külön foglalnak helyet a templomban. Vannak fürdők ahol külön női és külön férfi részleg is található. Azt sem írja a cikk, van-e valamilyen kritérium a fürdőruhát illetően. Tehát ez nem válasz a kérdésemre.

"Láttál te már apácát közelről? Nem az a céljuk. A legtöbb női szerzetesrend egyenruhájához öv tartozik, ami bizony engedni láttatni az apáca derekát, a melle és a feneke domborulatát."

Nem sokszor, de láttam. Viszont nem figyeltem meg részletesen az öltözéküket. Képek alapján nem látszik a mell és a fenék sem.

"A katolikus papok között sincs több pedofil, mint más felekezetek papjai vagy a civilek között. Egy is több, mint ami kellene, de önmagában a papság ténye, a nőtlenség ténye nem generál több szexuális aberrációt."

Ha jól emlékszem a pápa 2-3%-ot említett, de a valóságban a duplája is lehet. Splotlight című filmben például 6% hangzik el. A nőtlenség ténye pedig egyértelműen szexuális aberrációt generál. Ez egy teljesen értelmetlen tiltás és nincs is Bibliai alapja.

"Ha így lenne, akkor pont a szélsőséges fiatal muszlim férfiak között kellene a legtöbbnek lennie, akik a házasságig még csak egy hosszú női hajat sem láthatnak."

Keresztények esetében is tilos a házasság előtti szex. Akkor a te elméleted szerint keresztény fiatal férfiak között is rengeteg pedofil lehet.

Egyébként meg nem igaz mert egy fiatal muszlim tudja hogy majd lesz felesége, ellenben a katolikus papok tudják hogy hivatalosan nem élhetnek soha nemi életet. Az előbbi kivárja amíg megházasodik, az utóbbi pedig vagy uralkodik magán, vagy felnőttekkel létesít kapcsolatot, legrosszabb esetben pedig gyerekeket ront meg.

"A katolikus felfogás szerint a test nem bűnös és nem gerjeszt bűnös gondolatokat."

Erről kellene egy hivatalos álláspont az egyház részéről, de ilyet nem mutattatok.

"Egészséges lelkületű ember ki tud úgy menni egy strandra, hogy az ott lévőkre ne prédaként tekintsen. Ha te nem, akkor talán magadon kellene elgondolkodnod."

Ezt inkább a te vallásod papjainak magyarázd akik gyerekeket erőszakoltak meg.

2019. febr. 6. 20:38
 38/60 A kérdező kommentje:

"A kérdésedre had emlékeztesselek." A keresztényeknek, a keresztényegyházaknak egyházaknak mi a álláspontja a strandolásról?"Leírtuk. Hogy te nem fogadod el az a te dolgod. Kérdésre válaszokat kaptál."

Keresztények valóban válaszoltak, ezt meg is köszönöm. Arra viszont nem kaptam választ hogy mi a keresztény egyházak hivatalos álláspontja.

2019. febr. 6. 20:39
 39/60 Alex Fly ***** válasza:
94%

Nem tudom, mit kell ezen ragozni...

A strandon a fürdőruha a praktikus viselet. Ha valakit ez megbotránkoztat, nem kell oda mennie.

Gondolom az egyházak álláspontja is ez.

Aki pedig a fedetlen testet mindenáron a testi kívánságokkal akarja összefüggésbe hozni, annak megemlíteném pl. a Sixtus-kápolna mennyezetfreskóit: ez kifejezetten egyházi épület, de legalább féltucat strandra való meztelen emberi alakkal van kidekoráva...

Fujj, micsoda fertő!

2019. febr. 7. 01:42
 40/60 A kérdező kommentje:

"a Sixtus-kápolna mennyezetfreskóit: ez kifejezetten egyházi épület, de legalább féltucat strandra való meztelen emberi alakkal van kidekoráva..."

Ezen keresztényeknek kellene elgondolkodnia, nem nekem. Egy olyan épületet ahol Istentiszteletet tartanak, hogy lehet meztelen emberi alakokkal kidekorálni?

2019. febr. 7. 10:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!