Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért nem segít vkin,...

Isten miért nem segít vkin, amikor azért több ezer ember imádkozik?

Figyelt kérdés

Most itt konkrétan a kútba esett kisgiúról van szó. Annyian imádkoztak istenhez, en is, akkor miért nem segített?

Úgy érzem, most már nem tudom elhinni, hogy létezik.

Mi erre a magyarázat?

Miért nem segített?

2019. jan. 26. 17:21
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

Először is azzal kezdeném, hogy ez egy tragédia és remélem senki nem fogja azt hinni, hogy én nem sajnálom a gyereket és érti félre, amit írni fogok.

Azt írta a kérdező, hogy: "Lehetett volna belőle egy igen fontos ember, aki sokat tett volna a föld ért, nem tudatjuk." Szerintem ez a lényeg. Nem tudhatjuk! Az emberek élete pókhálóként fonódik össze, minden mindenre hatással van. Fogalmunk sincs, hogy mi lett volna abból a gyerekből, ha felnő vagy a leszármazottaiból. Az is lehet, hogy most üdvözült, de később már esélye se lett volna rá. Lehet, hogy így nem csak az ő lelke, de másoké is megmenekül. Nem tudhatjuk, hogy mi miért történik. Mi nem látjuk át az események összefüggéseit. Szélsőséges példa: Ha Hitler meghal két évesen, mindenki gyászolta volna és talán igazságtalannak tartotta volna Istent, amiért elvette a szüleitől. Mégis ki gyászolná meg most? Akkor mégis ő miért maradt életben kérdezhetnénk? Mért alapíthatta meg a náci pártot? Csakhogy mi van, ha a halála nem csökkentette volna a veszteségeket, hanem növelte volna azokat? Ha nélküle is megalakul a párt, de egy olyan vezetővel, aki megnyeri a háborút? Természetesen nem arra akartam kilyukadni, hogy az a gyermek lett volna a következő Hitler, csak azt szerettem volna szemléltetni, hogy mennyire nem vagyunk képesek átlátni az események összefüggéseit. Nem tudhatjuk mi miért történik. Lehet egy nagyon sanyarú, szenvedésekkel teli élet várt volna rá, de helyette most már Istennel van.

2019. jan. 27. 22:47
 32/36 anonim ***** válasza:
50%

Akkor most "provokálnám" tovább a Kérdezőt... :))

A kisfiú halála tényleg tragikus. De úgy kb. 100 éve, meg merem kockáztatni azt, hogy nem volt Magyarországon (vagy alig volt) olyan család, ahol legalább egy gyerek pár éves kora előtt ne halt volna meg. Akár szülés után, akár gyermekbénulásban, diftériában vagy más szörnyű betegségben, jó hosszú lefolyással és hosszú szenvedéssel. Egy koraszülöttnek is igen kevés esélye volt az életben maradásra. Pedig akkor még azért vallásosabbak voltak az emberek, mint ma. Hol itt az igazság...?

Vagy ott van ugye Isten, akiről azt mondja a keresztény teológia, hogy mindenható és mindentudó is. Ha mindent tud, akkor mi szüksége lenne több ezer ember imájára? Nem tudja imák nélkül is, hogy mire van szükségünk...? Dehogynem...

Arra akartam rávilágítani, hogy az imának nem ez a lényege, hogy rávegyük Istent a saját akaratunkra. Az ima alapvetően nekünk kell, hogy helyreálljon Isten és a köztünk levő kapcsolat, azaz a Teremtő és a teremtmény közötti kapcsolat. Itt az életben meg alapvetően egy célunk van (minden más erre irányul): ez pedig az üdvösség. Lehet, hogy ez a kisfiú elérte az üdvösséget (sőt, hitem szerint szinte biztos. 2 éves, alapvetően még nem beszélhetünk nála személyes bűnökről, amik elválasztották volna Istentől. Lehet, hogy Te meg én viszont nem fogunk üdvözülni, mert végül a bűnt választjuk Isten helyett (de reméljük, nem így lesz)... Akkor végső soron ki jár jobban?

2019. jan. 27. 23:00
 33/36 anonim ***** válasza:
54%

Na és a kúttal nem foglalkozik senki?

Lehet, hogy pont egy lyuk volt a pokolba.

Mindenesetre Isten újból megmutatta dicsőséget a bűnösök felett.

2019. jan. 27. 23:10
 34/36 anonim ***** válasza:
0%

Az igaz hogy nem ez az első ilyen, történtek már sokkal rosszabb dolgok is ártatlan emberekkel.

De van egy dolog, ami az isten fölött áll, mégpedig az, hogy ha az isten nem olyan lenne amilyen, nem olyan motívumok vezetnék amilyenek, és nem lökte volna bele az emberiséget a gonoszságba akkor nem lenne szenvedés.

Ezért én ellenállok minden erőnek, amely a saját akaratom és személyem ellenére próbál bizonyos gondolkodásmódot kikényszeríteni. Ilyen sok vallásos ember beszéde és szellemisége.

Tehát az istennel nem az a baj hogy nem létezik, hanem pont az hogy létezik.

Ezt úgy mondom hogy úgy tűnik kapok én is jó dolgokat az istentől de ez engem nem indit semmilyen hálára. És nem engedem hogy akaratom ellenére megpróbálják belém verni.

Nem azért kellett volna segiteni rajta mert több ezer ember imádkozik érte, ez irreleváns, hanem miatta, de valamilyen okból kifolyólag nrm tette meg. Hogy miert csak ő tudja.

Persze az isten azt mondja hogy majd vége lesz a gonosznak és akkor jó lesz, nem lesz utána szenvedés.

2019. jan. 28. 07:38
 35/36 anonim ***** válasza:

Egy igazi hívő nem úgy imádkozik, hogy így legyen vagy úgy legyen, hanem kér valamit, és mindig hozzáteszi, hogy de Uram legyen meg a te akaratod!

Ha megmenekült volna a gyerek, akkor most 100%-ra mondanád hogy van Isten? Nem. Egy híradásban hallott csodától senki nem kap élő hitet. Csak ha vele történik egy személyesen, de még az sem biztos.

2019. jan. 28. 11:22
 36/36 anonim válasza:
0%

Sziasztok.

Tudtommal aki hisz, az tudja, hogy nem ez a "sárgolyón" eltöltött több-kevesebb év az ember legvégső célja/rendetetése, hanem hogy a mennyei hazába kerüljön vissza a Teremtőhöz. Ahol örök béke, boldogság, beteljesedés várja.

A sárgolyón töltött évek alatt lehetősége nyílik a szabad akarat gyakorlására, mialatt eldöntheti átadja e magát az Istennek, hogy ezzel megörökölje annak országát, vagy nem és elhatárolódik tőle és él a materiának, ami véges átmeneti és a pusztulásba mutat.

Vannak "szerencsésebbek" akik kicsiként, ill szelemi korlátozottságuk miatt automatikusan felvétetnek a mennybe. Természeten a földi létben maradóknak ez tragédia érthetően, hisz érzelmi kötelékek vannak.

Amúgy mélyen belegondolva tragédia? Ez a kisfiú mikor lezuhant megijedt, sok zúzodása lett, fájt neki, szenvedett, de valószínű nem sokáig, mert nagy trauma érte a törékeny kis szervezetét. De őneki ezzel lezárult a földi pokol örökre, és jó helyen van.

Nekünk akik itt maradtunk, meg marad a gyász és a további küzdelem. És nehéz ilyenkor megmaradni a hitben. Ez olyan kb mint amikor a kisgyerek még nem érti a szülő miért engedi, hogy a doki bácsi/néni beadja neki a szurit, pedig az fáj. Ám végső soron a gyerek javát szolgálja. Az éles csípős szúrás fájdalma megelőz, kivéd egy hosszabb gyötrelmesebb időszak, ami akár végzetes is lehetne.

Mi a földi tökéetlen értelmünkkel se értjük miért történnek velünk bajok, miért hagy megtörténni dolgokat a Mennyeiatya. Egyszer fényderül majd a miértekre. Addig is gyermeki hittel érdemes megbízni benne.

2019. jan. 28. 16:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!