Isten miért nem segít vkin, amikor azért több ezer ember imádkozik?
Most itt konkrétan a kútba esett kisgiúról van szó. Annyian imádkoztak istenhez, en is, akkor miért nem segített?
Úgy érzem, most már nem tudom elhinni, hogy létezik.
Mi erre a magyarázat?
Miért nem segített?
Látom a lepontozás az megy.
Tragédiák mindig történnek.
Csak azért mert ezt az esetet felkapta a média,nem lesz fontosabb.
Vagy úgy gondolod Kérdező, hogy Istennek mindenkit meg kell mentenie aki előtt ott áll az élet?
Az unokatestvérem tizenévesen egy balesetben lelte a halálát.Szinte a testvérem volt.Mégsem hibáztattam Istent azért mert nem mentette meg őt.
És a hitemet sem vesztettem el.
"Hétköznapi nyelven, talán azon illene segíteni, akiért ennyien imádkoznak." Úgy látom, Isten illemtanárának képzeled magadat. Én nem szeretnék ennyire az egóm rabja lenni, mint te vagy, kedves Kérdező.
Ööö, mire is alapozod, hogy Istennek meg kellene felelnie a róla alkotott elképzeléseidnek?
Továbbra sem kapok magyarázatot. Mire való Isten, ha nem segít?
Egyébként nem pontozok
"Ha MINDEN bajban lévő emberen segítene ma, akkor már nem Sátán uralkodna a világ fölött"
Ez felveti a kérdést, miért hagyja a Sátánt uralkodni, ahelyett hogy minden bajban lévő emberen segítene?
Én is sajnálom a kisfiút, nem kellett volna meghalnia.
Lehet, hogy amikor imádkoztak érte, akkor már halott volt.
"Továbbra sem kapok magyarázatot. Mire való Isten, ha nem segít?" A te szinteden nincs magyarázat, kedves Kérdező.
Ez a kérdésed: "Mire való Isten, ha nem segít?" Egy meglehetősen leegyszerűsített, tkp vérprimitív és énközpontú világképet sejtet. Vagy tévednék?
A hívők tábora nem vesztett semmit azzal, hogy elhagytad őket. Sajnos az ateistáké sem nyert.
A kommentjeidből úgy tűnik, hogy körbe-körbe jársz. Menj, és kutass tovább. Hosszú út vár még rád. Inkább ma indulj, mint holnap.
"Lehet, hogy amikor imádkoztak érte, akkor már halott volt."
A keresztények itt az oldalon azt szokták hangoztatni, hogy Isten téren és időn felül áll, számára egyszerre létezik múlt, jelen és jövő is. Ennek alapján nincs értelme azt mondani, hogy Isten azért nem segített a kisfiúnak, mert már meghalt, mikor imádkozni kezdtek érte az emberek, hiszen Isten előre látta és tudta, hogy sokezren fognak imádkozni érte, mégis ott hagyta meghalni a kút alján azt a szerencsétlen gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!