Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért nem segít vkin,...

Isten miért nem segít vkin, amikor azért több ezer ember imádkozik?

Figyelt kérdés

Most itt konkrétan a kútba esett kisgiúról van szó. Annyian imádkoztak istenhez, en is, akkor miért nem segített?

Úgy érzem, most már nem tudom elhinni, hogy létezik.

Mi erre a magyarázat?

Miért nem segített?

2019. jan. 26. 17:21
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
86%

A vallásos emberekkel az a baj, hogy tudatosnak gondolják magukat, valójában padig gondolkodásmódjukban majdnem olyanok, mint a háziállatok.

Hangsúlyozom, gondolkodásban, és ezzel nem mondtam semmi sértőt.

A papok maguk sem titkolják ezt, ahogyan egyszerűen csak nyájnak nevezik a híveket.

Isten jó, és mindenható - mondják a vallásos embereknek.

A gazda jó, és minden tőle származik - gondolhatja a disznó.

Istennek szándéka van minden emberrel - mondják az embereknek.

A gazdának szándéka van velem - gondolhatja a disznó. (De van ám!)

Életetek végén isten közelébe fogtok kerülni, a ti dicsőségetekre és az ő örömére - mondják az embereknek.

Élete végén a disznó is a gazda közelébe kerül, az asztalra, a disznó legnagyobb dicsősége ez, a gazda legnagyobb örömére.

Szóval, ez az isteni segítségre várás egy ostoba dolog. És a sokezer évvel ezelőtti primitívséget konzerválja.

Jelentkezzen, aki pl. a 18-as válaszát értelmezni tudja.

Most háboroghattok, kedves hívek, még ekkora istentelenséget! :-)

2019. jan. 27. 04:36
 22/36 eric_one ***** válasza:
64%

21-esnek!

Hívó vagyok, és nem tudok azonosulni azzal amit írtál, de mint példázat és hasonlat nagyon tetszett, és nagyot nevettem rajta. Köszönöm a kellemes pillanatokat, ez nagyon humoros volt tényleg. :)))

2019. jan. 27. 05:11
 23/36 eric_one ***** válasza:
16%

21-esnek!

Azért szeretnék reagálni is neked. Igazad van a hívők valóban összegyűlnek, és egy nyájhoz tartoznak, ahhoz a jó pásztorhoz mennek aki gondoskodik róluk, de mindezt önként szabad akaratból, egyfajta belső kényszerből, szeretetből teszik. Mi tudjuk azt hogyha levágnak minket akkor a gazda közelébe leszünk, de vajon ti akik nem hisztek és vaddisznó módjára éltek, ti tudjátok hova kerültök? :)))

2019. jan. 27. 05:23
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

Végre valaki, aki nem csípőből támadásnak veszi a vallásának kritizálását. Üdítő ilyet látni az oldalon. Én ateista vagyok, de erre csak azt tudom mondani: Isten tartsa meg a jó szokásodat :)

2019. jan. 27. 05:24
 25/36 anonim ***** válasza:
21%

tizennyolcas vagyok

Kedves Kérdező, kedves Hozzászólók, megszólítva érzem magam. Vmelykőtök jelezte, nem érti a hozzászólásomat. Megpróbálom röviden összefoglalni, mit értek azon, hogy a Kérdező szintjén nincs válasz a kérdésre.

A Kérdező sajnálatos és ostoba módon nem vette észre, hogy ő maga címkézi fel az élet eseményeit, elkerülhetetlen tényeit negatív vagy pozitív címkékkel. Ezek nem univerzális, megfellebbezhetetlen minőségek (hisz az Úr a teremtés végén látá, hogy a teremtés jó. Ugye nem gáz, hogy Rá, és nem a Kérdezőre hallgatok? Nincsenek pariban), hanem a Kérdező -láthatóan énbe süllyedt- minősítései. Nos, ezek a címkék mindenképp rontják a valóságérzékelést. És az Úr sehol sem ígérte, hogy minden egyes gyakis kérdező minősítéseinek meg kíván felelni. Vagy elkerülte a figyelmemet valami apróság?

Amíg nem tudatosodik a Kérdezőben, hogy érzelmi és intellektuális erőfeszítésekre valamint tanulásra van szüksége, hogy ezeket a jó/nem jó címkéket levakarja a jelenségekről, addig egy helyben fog topogni.

Isten nyugtassa a kisfiút. Lehetséges, hogy a tragédiája elindít a hazájában és a világ más részein egy, a gyermekekre jobban odafigyelő mozgalmat, egy nagyobb élettiszteletet a szülők részéről. A lehetőség adott. Lásd például Michael Kulkens aktivista működését.

Természetesen a gyermek halála miatt el lehet fordulni Istentől. Magam részéről azt javasolnám, hogy a Róla alkotott -alaptalan, buta és kisszerű- elképzeléseitől forduljon el a kedves Kérdező.

2019. jan. 27. 08:56
 26/36 anonim ***** válasza:
20%

tizennyolcas és 25-ös vagyok, folytatom

Igazából mit tehet egy gyermekért azon felül az Úr, hogy két őrt, két segítőt ad mellé? Ezt a két személyt szülőnek nevezik a népnyelvben. Ha a két megbízott nem teljesíti a rá rótt feladatot, akkor ki a hibás?

Kérdező, gondolkodj. Van időd.

2019. jan. 27. 09:13
 27/36 anonim ***** válasza:
48%
21-es: tényleg nagyon jó! Nekem is tetszett amit írtál!
2019. jan. 27. 10:01
 28/36 anonim ***** válasza:
66%
Most egy jobb helyen van a kisfiú, akárhogy is sajnáljuk.
2019. jan. 27. 11:14
 29/36 KZitus ***** válasza:
0%

CombatWombat

A kérdésed jogos: "Ez felveti a kérdést, miért hagyja a Sátánt uralkodni, ahelyett hogy minden bajban lévő emberen segítene?"

Éppen azért íratta le a Teremtő a Bibliát, hogy a kérdésedre minden ember választ kapjon. Csak olvasni kell...alázattal.

2019. jan. 27. 20:59
 30/36 anonim ***** válasza:
37%

"A vallásos emberekkel az a baj, hogy tudatosnak gondolják magukat, valójában padig gondolkodásmódjukban majdnem olyanok, mint a háziállatok."

Ezen felröhögtem :)

Csináltak egyszer egy valódi tanulmányt azzal kapcsolatban, hogy segít-e az ima. Itt lehet elolvasni az összefoglalóját: [link]

Az imádság a keresztények a következőt találták ki:

1. beteljesül amit imádságban kértem: hallelúja, meghallgatott az úr, dicsőség az Úrjézusnak

2. nem teljesült be: isten úgy más utat készített nekem

Vagyis tökmindegy, hogy mi történik. Ezen az alapon a lakótelepen 10 éve álló trabanthoz vagy egy cserebogárhoz is lehet imádkozni.

2019. jan. 27. 21:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!