Magyarorszagon az emberek miert nem gyakoroljak a vallasukat? Ugy latom szinte eges aki vallasosan neveli a gyereket, ugye jol latom?
Nagyon szomoru a dolog. 30 vagyok, de csak amulok hogy a hit, a templomba jaras mennyire nem termeszetes mar.
Hogy gondoljatok?
Meg vagyok keresztelve, de nem hiszek Istenben!
Jézusban hiszek, de abban már nem, hogy feltámadott. Létezett azokban az időkben egy ember, aki "csodatételeiről" volt híres, ezeket történelmi bizonyítékok támasztják alá (nem is egy)!
A gyerekemet nem fogom megkeresztelni, mert majd eldönti ő ha felnő, hogy akarja-e egyátalán! Természetesen nem fogom tiltani neki, de ráerőszakolni sem!
Sajnos én rengeteg olyan embert ismerek, akik hétvégén, mint a "kisangyalok" mennek templomba, ott vannak minden misén, de hétközben egyátalán nem élnek hithű emberhez méltó életet! Sőt nem egy közülük még szidja is az Istenét (nem akarom részletezni milyen módon)! Hogy is van: "Isten nevét szádra hiába ne vedd"? (bocsánat, ha nem pontosan idéztem)
Nem,nem égés...ez egy helytelen szó.Inkább ritka már az olyan szülő,aki ezzel foglalkozik...Sok példa van (mint az előző válaszadó is leírta) arra,hogy némelyek képmutatóan eljárnak a templomba,aztán onnan kilépve olyan életet élnek,ami a vallásosságukkal nem összeegyeztethető.Ez "égés"!!!!Nekem sem kell messzire mennem,rögtön itt van a szomszédság!
Hiszek Istenben,de nem járok templomba...és nem hiszek az egyház hivatalában sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!