Miért olyan merevek a hit gyülekezetesek? Miért nem tudnak egy igaz szerelemért engedni?
Nagyon szeretjük egymást. A fejünk búbjáig szerelmesek vagyunk egymásba. Minden passzol. A vallást kivéve. Én hajlandó lettem volna a kompromisszumokra ilyen téren, de nem térnék át. Neki minden héten kimossák az agyát és képtelen lépni felém, csak mondja hogy milyen szar így. Mindketten a szenvedős életfázisban vagyunk ez miatt már több, mint két éve. Nagyon szeretem és képtelen vagyok elfelejteni. Valami ötlet, tanács?
Köszönöm
24 éves lány vagyok. Vagyis inkább nő.
A Hit Gyülekezete senkinek se mossa ki át az agyát és nem kényszerít az embereket semmilyen negatív élethelyzetbe. Ez egy történelmi egyház Magyarországon, nagy múltra tekint vissza, mára a 4. legtöbb követővel rendelkező egyház Magyarországon.
Németh Sándor lelkész szavait idézem: "Figyeljétek meg, Pál miről prófétál. Hogy lesznek képmutatók, farizeusok, ravasz emberek, akik a Kereszténység látszatát megtartják"
A Hit Gyülekezete ellenzi a hamis prófétákat, bírálják őket, nem tartoznak közéjük.
Erre a kérdésre nem lehet válaszolni. Nem tudunk sem rólad, kérdező, semmit, sem a másik félről. Még az sem derül ki, férfi-e vagy nő a másik. (Komolyan, a mai világban ezt sem lehet tudni.)
Az sem derül ki, miféle agymosásról beszélsz. Megmondják neki mindig, hogy szakítson veled? Vagy mit mondanak neki? Vagy nem is jártok? Semmi nem derül ki a kérdésből...
"Miért nem tudnak egy igaz szerelemért engedni?"
Mert már van. Ha valaki tényleg megtért, teljes szívéből szereti az Urat. És bár nem ismerem egyikőtöket sem, biztos vagyok benne hogy téged is szeret, és pont ezért "nem enged". Istent nem hagyná el, mert Ő a legfontosabb, azonban annak is örülne ha te is megmenekülnél.
És igen, sajnálatos tény hogy sok HitGyülis fiatal merev. De ez valószínűleg azért van, mert nem akarnak kockáztatni. A felemás igával (értsd: az egyik fél keresztény, a másik nem) az a baj, hogy lehet, hogy a keresztény fog eltávolodni Istentől. Ezt nem keresztényként furcsa lehet olvasni, de ha az ember átéli, komoly dolog.
Valami tényleges tanács: Arra ne várj, hogy elhagyja az Urat. Azonban képmutatásból ne térj meg, éltem úgy, és pocsék dolog... Isten áldjon titeket!
Miért nem térnél át? Mi lenne akkor rosszabb? Éppen hogy a legjobb, ha ezt az életmódot választod. Az embereknek ettől nem rosszabb lesz az életük, hanem jobb.
Sokan hibáztatják Istent, de ugyanakkor nem nagyon akarnának úgy élni és úgy gondolkozni, ahogy a Biblia tanítja.
Ez a "kimossák az agyát" szóhasználat arra utal, hogy téged nem nagyon érdekel, mi is történik pontosan vele, pedig biztos sokat mesélt róla neked. De hogyan akarnál kompromisszumot kötni olyan dologgal, amiről nem is vagy hajlandó figyelmesen meghallgatni a véleményét? Csak a saját álláspontod hajtogatod, hiába mond neked dolgokat, nem jut el a tudatodig, ezen kellene változtatni. Ha nem is áttérni, de legalább felfogni, miről szól az az egész, ha már 2 éve annyit beszél róla.
A legtöbbekkel az a gond, hogy tudják, hogy ha Istent elkezdenék komolyan venni, akkor bizonyos szokásaikkal, életmódjukkal szakítani kellene, és ezért nem hajlandóak odafigyelni és tudatosan felfogni, amiket mondanak nekik a hitről.
Legalább nézz szembe azzal, hogy miért nem érdekel téged az egész és a szerelmed hiába beszél róla, akkor sem akarod megérteni, hogy ő pontosan miben is hisz. Ha nem is tudsz azonosulni a hitével, legalább értsd meg őt, ha már a szerelmed. A szerelmét meghallgatja az ember és megpróbálja megérteni, és ha valamit nem ért, rákérdez, így derül ki, hogy ez nem agymosás.
Hát ha valaki hivatkozik valakire akkor ott az tuti hogy a szentlélekre teszik ezt.
innentől Isteni tekintély ami közreműködik, és nem mehetünk el az mellett hogy akik szokták negatívan nevezni őket azok nem kellő alapossággal kutatnak és tárják fel az összes forrást, mert szerintem azt sem tudják , hogy a szentlélek létezik, ahogy Jézus is.
Na ezek miatt egy hiányos ismerettel rendelkezve mondanak rosszakat ami, nem a legbölcsebb dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!