Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Eszembe jutott egy nagyjából...

Eszembe jutott egy nagyjából 1 évvel ezelőtti bűnöm (szexchat, ilyesmi dolgokrol dumálas anotalkon) és úgy gyóntam meg, szexuális oldalak nézése, és ilyesmi témakrol beszélgettem. Ez így helyes?

Figyelt kérdés
Mostanában elkezdett zavarni, hogy miért is nem fejtettem ki jobban (nyilvan mert szégyelltem) és h vajon gond-e, hogy így fogalmaztam meg?

2018. dec. 17. 18:15
1 2 3 4
 21/36 Sheral ***** válasza:

#20 Nem világos, hogy mire gondolsz. Egy katolikus misén külön fázis, amikor hangosan az összes jelenlévő kimondja, hogy "gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással" követhetünk el bűnöket. A katolikus teológia szerint ez a helyzet. Tehát ha ezzel szeretnél vitatkozni, keressél hivatalos katolikus forrást, ahol kijelentik, hogy ez másként van. Biblia idézeteket meg nyilván fölösleges itt linkelgetni egymásnak, azért létezik annyiféle egyház és szekta, mert mindenki másként értelmezi. A katolikusok így értelmezik, de nyugodtan javítsál ki ha tévedek.

Továbbá az sem világos, hogy mire gondolsz összemosás alatt. A katolikus szemlélet szerint az önkielégítés is ugyanúgy bűnnek számít mint a gyilkosság, tehát mind2t meg kell gyónni. Más kérdés, hogy mit mennyire számítunk súlyosnak.

2018. dec. 20. 13:54
 22/36 anonim ***** válasza:

"gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással" követhetünk el bűnöket.

Így igaz.

Ebből HOGYAN következik, hogy az önkielégítés bűn?

SEHOGYAN.

Továbbra is várom az igehelyeket, ahol tételesen fel van sorolva, hogy ez bűn.

Ha viszont nincsenek ilyenek, akkor a beismerést várom, hogy TÉNYLEG nem bűn, a Biblia szerint sem.

2018. dec. 20. 14:19
 23/36 Sheral ***** válasza:

1. Úgy látom keversz két dolgot. Nem abból vezetem le, hogy bűn, amiket felsoroltam, mint a bűn lehetséges főkategóriái, azok az összemosásos témához kapcsolódnak. Eszembe se jutott, hogy azt kérdőjelezi meg vki, hogy a katolikusok szerint ez bűnnek számít.

2. Számomra triviális, hogy bűn. Ugyanakkor minden katolikus lelkitükörben külön szerepel a 6. parancs kifejtésében, továbbá már elég sokszor meg is beszéltük mind hittanon, mind katekézisen. Egy randomot azért belinkelek, hogy te is lásd: [link]

3. Amennyiben sikerült tisztázni a félreértést akkor okés. Különben viszont jelezd, hogy milyen katolikus forrásból jutottál arra, hogy ez nem bűn.

2018. dec. 20. 14:39
 24/36 anonim ***** válasza:
10%

Mondom: BIBLIA.

A lelki tükör nem érdekel. Az nem a Bibliát tükrözi.

A katolikusok cölibátust is tartanak, amit a Biblia kifejezetten nem ajánl.

Tehát?

2018. dec. 20. 14:55
 25/36 anonim ***** válasza:
0%

Ja, egyébként jól elbeszélünk itt a kérdező mellett...

tehát, kérdező:

az önkielégítés NEM bűn a Biblia szerint.

Azonban a szexchat... egy olyan beszélgetés, ahol egy másik embert akarsz izgalomba hozni, vagy ő téged, aki nem a jegyesed legalább - na, EZ már bűn.

Tehát itt helyénvaló a megbánás és a gyónás.

2018. dec. 20. 15:59
 26/36 anonim ***** válasza:
24%

Még egy dolog: szexuális oldalak nézegetése.

Egy kereszténynek ÁLTALÁBAN nem ajánlanám ezt.

Miért?

NEM, nem azért mert ez bűn lenne. Hanem azért, mert nagyon könnyen bűnre csábít.

Egy kereszténynek is szüksége van arra, hogy megismerje az ellenkező nem felépítését és működését - és ehhez kevés a múzeumban egy festmény.

Első nekifutásra inkább egy felvilágosító könyvet ajánlanék: tehát azt EGYÉRTELMŰEN jó dolog megvenni és elolvasni. Nem rohanunk neki úgy a lánynak, mint tót az anyjának, még az esküvő után sem.

Ezen kívül, ha betévedsz egy szexoldalra, ott külön erre a célra kitenyésztett és plasztikázott példányok vannak, ami után egy normális emberre lehet, hogy rá se nézel.

Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor a legtöbb képet nem úgy nézed meg, hogy jaj, de szép, és biztos boldog vele a párja, hanem TE akarod megdönteni.

Na, EZT nem kéne, a Biblia szerint.

Tehát jobb, ha be se mész oda.

2018. dec. 20. 16:12
 27/36 anonim ***** válasza:
0%

Sheral-nak:

"Vicces, hogy mások primitív stílusú, önön felsőbbrendűségre alapozott kiosztásától várod, hogy bárkinek a számára is hitelesnek tűnjön a mondanivalód."

->Én aztán nem várok semmit. A keresztények egy része menthetetlen.

Amit te csinálsz az még az ateisták szemében is az önalázás minősített esete. Az ateizmus is éppen úgy tiszteli mások értékrendjét, mint a kereszténység."

->A kereszténység senkinek nem tiszteli az értékrendjét. A kereszténység hibbant, ítélkező, kárhoztató emberek bandája. Az meg, hogy az ateizmus mit csinál, nem érdekel.

Amit te képviselsz az egyszerűen az arrogancia és a személyes hülyeségedbe vetett hit elfajult esete. Tanulj meg úgy kritikát megfogalmazni, hogy nem a személyes axiómáidra hivatkozol, miközben a másik fél megalázására törekszel, hanem forrásokkal és érvekkel támasztod alá a mondanivalódat."

->Nincs személyes hülyeségbe vetett hitem, sőt egyáltalán nincs semmilyen hitem lényegében. A kereszténység pedig kb. ilyen stílust érdemel. Nem véletlenül utálja mindenki már az ókortól fogva ezt a különcködő szektát. Tacitus egész egyszerűen babonaságnak tartotta az egeszet. Ez már 1900 éve igazság.

Ha pedig azt hiszed, hogy a kereszténység hasára ütött és egy bronzkori könyv félreértelmezéséből fakadóan minősíti bűnnek az önkielégítést akkor köszönőviszonyban sem állsz a valósággal."

A keresztény értékrend, a Katolicizmussal az élen, egy komplex értékrend, ahol következmények és okokozati összefüggés áll fenn a szabályok között, amik a természetes erkölcsi törvénnyel is összhangban vannak.

->A keresztény értékrendet tudatlan ókori emberek találták ki. Semmiféle összefüggések nincsenek benne. Porfüriosz már az ókorban egy 15 kötetből álló művet írt a kereszténység ellen.

"Pontosan tudom, milyen érzés, amikor magunknál sokkal szigorúbb értékrend szerint élő, a számunkra elérhetetlen szintű morális szabályokat követő személyek jelennek meg a látókörünkben. A kifogás keresés legprimitívebb esete, kijelenteni, hogy amit a másik személy képvisel az valójában nem is pozitív és semmi különbség sincs aközött, ahogyan mi magunk éljük az életünket."

->Nem, tényleg nincs semmi a kersztény értékrendben. Ellenben jókat lehet röhögni, hogy a kersztény mi minden miatt találja magát mocskosnak.

"Nyugodtan mesélheted magadnak, hogy a gonosz gondolatok, önkielégítés, lopás, rablás, gyilkosság valójában megfelelő távolságból, szögből és fél szemedet lehunyva nézve nem is bűn, de légy vele tisztában, hogy egy olyan egyéni álláspontot képviselsz, ami nem hogy a többi ember, de még a saját lelkiismereteddel szemben sem hosszan tartható álláspont"

->Most aztán lebuktattad magad, te hitvány, aljas keresztény... Rágalmazol olyan dolgokkal is, ami nem igaz? Hol mondtan én pl. olyat, hogy a gyilkosság megfelelő szögből nem bűn? Másrészt, mi ez a balfax felsorolás? A gyilkosságot, lopást az önkielégítéssel teszed egyrangúvá?

Már az Isten is csak faceplam-ot mutathat, te marha...

2018. dec. 20. 16:57
 28/36 anonim ***** válasza:
0%
A katocilizmusról meg csak annyit, hogy az 1200-as évektől fogva a 19. századig általánosan elfogadott magyarázat volt a zsidó, a katolikus és a protestáns magyarázók körében, hogy a Biblia apokaliptikus látomásaiban szereplő antikrisztusi hatalom. Ez a magyarázat a 20. században ment feledésbe, az ökumenikus törekvések kapcsán. Ciki.
2018. dec. 20. 17:06
 29/36 Sheral ***** válasza:

69%-os.

Mint írtam a Bibliára hivatkozni fölösleges, mert mindenki úgy értelmezi, ahogy neki tetszik. A kérdező pedig gyónásról beszél, ami egyedül a katolikusoknál szentség, tehát a kérdező a katolikus álláspontra kíváncsi. Innentől kezdve teljesen tárgyatlan mit írsz, ha nem katolikus teológián alapszik. Máskor olvasd el kicsit figyelmesebben, amit írok továbbá ne nagyon kerülgesd a forrásokkal történő alátámasztást, mert hiteltelenné teszi bármilyen zseniálisak is a gondolataid. Kicsit arra a kedves ismerősömre emlékeztetsz, aki Posszeidont keveri Prométeusszal, folyamatosan követeli a forrásokat, miközben ő maga semmit sem oszt meg, miközben, valójában birtokában van az Isten létét egyértelműen cáfoló bizonyításnak...

42%-os. Te valóban nem véletlenül vagy 42%-os. Sikerült olyan szintre leküzdened magad, hogy már az első 2 sorod után felhagytam a mély gondolataid tanulmányozásával. Esetleg máskor próbálj meg érveket hozni a személyes véleményeden túl, mert az ilyen színvonalon kifejtve még itt a GYK-n se fogja senki se elolvasni.

2018. dec. 20. 17:14
 30/36 anonim ***** válasza:
10%

Sheral:

Ez a 42% semmit nem jelent, ugyanis gyakran szórakozni járok ide, ezért a válaszaim nem tükrözik a valóságot.

Ha mondjuk reggelek egy másik niccel, komolyan veszem a dolgot, és elkezdek válaszolgatni a tudományok témakörbe, simán felmehetek 80-85%-ig, mert elég nagy készletem van összegyűjtve pl. a kozmológia és az evolúcióbiológia témakörbe. Akkor mit kezdel majs te a 60 valahány százalékoddal?

Kicsit vegyél vissza :-)

2018. dec. 20. 17:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!