Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Eszembe jutott egy nagyjából...

Eszembe jutott egy nagyjából 1 évvel ezelőtti bűnöm (szexchat, ilyesmi dolgokrol dumálas anotalkon) és úgy gyóntam meg, szexuális oldalak nézése, és ilyesmi témakrol beszélgettem. Ez így helyes?

Figyelt kérdés
Mostanában elkezdett zavarni, hogy miért is nem fejtettem ki jobban (nyilvan mert szégyelltem) és h vajon gond-e, hogy így fogalmaztam meg?

2018. dec. 17. 18:15
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
59%

"Régebben csak az igen súlyos bűnöket gyónták meg a papnak"

Ja, csak nagyon sok bűn igen súlyos volt.

Pl. ha a házastársak nem elölről szexeltek, vagy esetleg levetkőzve, vagy mondjuk nappal.

Az orális szex meg halálos bűn volt.

2018. dec. 18. 12:41
 12/36 anonim ***** válasza:
31%

"Ezzel csak magadat minősíted."

->Így van, sokkal minőségibb vagyok, mint a kereszténykék, akiknek már egy 50 cent dalt is gondot okoz végighallgatni.

"Felfoghatatlan a számomra, hogy örülhet valaki olyasminek, hogy alacsonyabbak a sztenderdjei."

->Mit makogsz itt össze?

Akármelyik ateista társadalom szemében is az a pozitív, ha valaki, minél szigorúbb morálokhoz próbál ragaszkodni."

->Az ateista társadalom viszont arra is rámutat, hogy az agymosás netovábbja, hogy valaki teljesen komolytalan dolgokból "bűnt" csinál. Most komolyan azon borult ki a kérdező, hogy szexchat-elt? Csak szólok, hogy a gép másik oldalán valszeg egy csapat 14-15 éves fiú ült, csajnak kiadva magát, akik végigröhögték az egészet, és estére már el is felejtették.

"Te meg azon kötekszel, hogy mások próbálják ezt komolyan venni."

->Nem, én pusztán neveteségessé teszem ezt, mert az is. Nem véletlen, hogy a kérdező ide jött érdeklődni anonim módon.

"Az önkielégítés bűn, minden keresztény szemében és teljesen normális ha vkinek ez nyomasztja a lelkiismeretét."

->Egyáltalán nem normális, sőt gyalázatos dolog, hogy ebből is bűntudatkeltést csináltok. Az önkielégítés valóban nem tanácsos - na, de nem azért, amiért a hibbant keresztények hiszik - hanem egyéb dolgok miatt, de önmagaban nem bűb, ha valaki kiveri a farkát, mert nem árt vele senkinek.

"De ha még te más értékrendet is követsz, nincs jogod lecseszni másokat azért, mert más az értékrendjük, mint neked."

->Ideje lenne már végre belépni a 21. századba és a 2000 éves meséket meg a szigorú vallásos előírásokat, amiket tudatlan emberek találtak ki, a hátunk mögött hagyni. 2018-ban a vallás nevetséges, és nevetségessé is kell tenni.

Szia

2018. dec. 18. 17:42
 13/36 anonim ***** válasza:

"Az önkielégítés valóban nem tanácsos ... de önmagaban nem bűb, ... mert nem árt vele senkinek."

Ha nem árt vele senkinek, akkor miért nem tanácsos?

2018. dec. 18. 18:37
 14/36 anonim ***** válasza:
59%

Normális esetben semmi bajt nem okoz, csak pár dologra kell figyelni. Amúgy a Biblia szerint nem bűn. Ugyanúgy, mint ha valakit késsel szúrnak le: attól még kést fogni a kézbe nem lesz bűn!

Csak mondjuk ezt sok ember nem képes felfogni.

2018. dec. 18. 22:28
 15/36 anonim ***** válasza:
szoval miert nem tanacsos?
2018. dec. 18. 23:47
 16/36 anonim ***** válasza:
56%

Ha keresztény vagy, akkor tökmindegy számodra, hogy miért nem tanácsos nem?

A te szemed előtt csak az a teljesen abszurd dolog van, hogy BŰN, azt hujuj, gyorsan meg kell gyónni!

Elárulom, hogy a keresztény erkölcsi rendszerben nem ez az egyetlen botorság. Az agymosott, keresztény rendszer egyik jellegzetessége, hogy szabályokat állít fel, anélkül, hogy racionálisan megindkokolná. "Ez bűn, ez Istennek nem tetszik", ennyiből áll a hantázásotok. Miután elolvastad ezt a kommentet gyónd meg ezt is! A k..va életbe :-)))

2018. dec. 19. 04:28
 17/36 Sheral ***** válasza:

42%-os.

Vicces, hogy mások primitív stílusú, önön felsőbbrendűségre alapozott kiosztásától várod, hogy bárkinek a számára is hitelesnek tűnjön a mondanivalód. Amit te csinálsz az még az ateisták szemében is az önalázás minősített esete. Az ateizmus is éppen úgy tiszteli mások értékrendjét, mint a kereszténység. Amit te képviselsz az egyszerűen az arrogancia és a személyes hülyeségedbe vetett hit elfajult esete. Tanulj meg úgy kritikát megfogalmazni, hogy nem a személyes axiómáidra hivatkozol, miközben a másik fél megalázására törekszel, hanem forrásokkal és érvekkel támasztod alá a mondanivalódat. Ha pedig azt hiszed, hogy a kereszténység hasára ütött és egy bronzkori könyv félreértelmezéséből fakadóan minősíti bűnnek az önkielégítést akkor köszönőviszonyban sem állsz a valósággal. A keresztény értékrend, a Katolicizmussal az élen, egy komplex értékrend, ahol következmények és okokozati összefüggés áll fenn a szabályok között, amik a természetes erkölcsi törvénnyel is összhangban vannak.

Pontosan tudom, milyen érzés, amikor magunknál sokkal szigorúbb értékrend szerint élő, a számunkra elérhetetlen szintű morális szabályokat követő személyek jelennek meg a látókörünkben. A kifogás keresés legprimitívebb esete, kijelenteni, hogy amit a másik személy képvisel az valójában nem is pozitív és semmi különbség sincs aközött, ahogyan mi magunk éljük az életünket. Nyugodtan mesélheted magadnak, hogy a gonosz gondolatok, önkielégítés, lopás, rablás, gyilkosság valójában megfelelő távolságból, szögből és fél szemedet lehunyva nézve nem is bűn, de légy vele tisztában, hogy egy olyan egyéni álláspontot képviselsz, ami nem hogy a többi ember, de még a saját lelkiismereteddel szemben sem hosszan tartható álláspont.

2018. dec. 20. 11:07
 18/36 anonim ***** válasza:
10%

"gonosz gondolatok, önkielégítés, lopás, rablás, gyilkosság"

Sheral... valami nem stimmel veled.

Bár van igazság abban, amit mondasz - csak tudod, az önkielégítés NEM BŰN. Nem ártasz vele sem magadnak, sem másnak, sem az istennek.

Ha megnézed Jézust, ő sem tartja annak.

Akkor te miért?

És miért is akarod összemosni mondjuk egy rablással, vagy gyilkossággal?

2018. dec. 20. 13:03
 19/36 Sheral ***** válasza:

#18 A kereszténység szerint gondolattal, szóval és cselekedettel egyaránt lehet bűnt elkövetni. Azért a fenti sorrendben fogalmaztam meg, mert nyilvánvalóan a bűnök között is van súlyossági különbség, azonban nem az a helyes hozzáállás ha vki húz egy vonalat a bűnök sorában amitől lefelé már mindent figyelmen kívül hagy. Az ember tökéletlen, így nyilván képtelen a bűntől mentesen élni, azonban be kell, hogy lássa, hogy a bűnök azok bűnök, bármennyire is tűnnek jelentéktelennek és arra kell törekednie, hogy mindet elkerüljük még akkor is ha lehetetlen. Épp ezért lényeges, hogy az Isten, akiben hiszünk, az egy megbocsátó kegyelmes Isten, mert különben elkerülhetetlen lenne a kárhozat.

Továbbá, milyen forrásra alapozod, hogy az önkielégítés nem bűn vagy, hogy Jézus támogatja? Én katolikus vagyok és nálunk egyértelműen annak számít, szerintem az összes történelmi keresztény egyháznál is bűn, a szekták állásfoglalása pedig szerintem lényegtelen.

2018. dec. 20. 13:40
 20/36 anonim ***** válasza:

Idéznéd az igehelyeket, ahol bűnnek nevezik?

És nem: gondolatban SEM bűn.

Még egyszer: miért is akarod összemosni ezt egy gyilkossággal, vagy akár a gyilkosság gondolatával?

2018. dec. 20. 13:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!