Keresztényektől kérdezem: ha egyszer Isten hagyta megtörténni a bűnbeesést, miért kéne különleges hálát éreznem azért, hogy megváltott? Nem-e "logikus" a megváltás ilyen előfeltétellel?
Hívő vagyok, és alapvetően úgy gondolom, hogy Krisztus tényleg megváltott minket. De nem az Isten tette-e lehetővé a bűnbeesést magát? És ha igen, miért érezzek hálát azért, hogy "megmentett" egy helyzetből, amibe ő maga sodort? (még akkor is, ha ezt azért tette, hogy szabad akaratom legyen).
Hülyék kíméljenek.
"én aztán nem akarok nála semmit jobban tudni, és ezt tartom luciferi gőgnek, ha valaki erről ilyen stílusban kioktat."
Tán nem arról szól a kérdés, hogy a megváltás az neked alanyi jogon jár, ezért pedig mire fel a hála? Isten ennyivel tartozik neked, hiszen ő felelős érte. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy neked vannak követelményeid Isten felé.
&28
Kedves Gabreol.
Tudod, azért történtek így az események, hogy ne vegye senki magától értetődőnek, hogy Istennel lehet játszadozni. S ezzel egyszer és mindenkorra lezárja a Sátán által felvetett vitát, mind Isten oldaláról, mind az emberek oldaláról.
Ezt ne felejtsd el kérlek, hogy Sátán azt állította Istenről, hogy Ő rossz uralkodó, hazug, és megfosztja az emberi teremtményeit minden jótól.
Erre választ kellett Istennek adni, s a legjobb válasz az, ha bizonyítékok születnek.
A Másik vád minket embereket érint. Azt állítja, hogy az emberek Istenhez csak érdekből hűségesek, és addig szeretik életadojúkat, amíg az "pincérként" minden óhajunkat kielégíti. Rossz dolgok esetén megtagadják, hátat fordítanak neki. S egyetlen ember sincs aki hűséges maradna a próbák alatt is Hozzá.
Ezért Jehova megengedte Sátánnak, hogy az idők folyamán ezt bizonyítsa. Bár emberi szemszögből hosszúnak tűnhet,
Alapos bizonyíték született, hogy bizony ha nem is sokan, de voltak, vannak és lesznek olyan emberek, akik minden próba ellenére kitartanak Jehova mellett.
Ebben a legnagyszerübb példát maga Jézus, Isten fia mutatta, aki teljes emberként bizonyította, hogy nem lehet elfordítani Istentől, akár milyen próbában kell kitartania, vagy ha meg is kell halnia.
A keresztényk, mint Krisztus követői példát kaptak, hogy az Ő nyomdokait kövessék Sátán világában.
ezt kellene megérteni.
És Isten mióta ilyen önérzetes? Egyáltalán kinek akar bizonygatni?
Ráadásul ettől még ugyanúgy igazságtalan hogy ártatlanul elítélt mindenkit még mielőtt megszületett volna. Érted, hiába húz ki a gödörből, ha egyszer eleve ő lökött bele. Ráadásul még a segítségét is feltételhez köti, ez még így pluszban érzelmi zsarolás, mentális terror is.
"Tán nem arról szól a kérdés, hogy a megváltás az neked alanyi jogon jár,"
egyáltalán nem.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Nyilván sejthettem volna, hogy egy ilyen fórumon kevés az esélye annak, hogy értelmes módon megtárgyalja az ember ezt a kérdést, anélkül, hogy ki akarnák oktatni vagy le akarnák hurrogni.
Számomra a kereszténység egy csoda, a szeretet és a világgal való bensőséges kapcsolat csodája, és semmi köze ahhoz a tudálékossághoz meg kioktatáshoz, amivel itt egyesek előhozakodtak.
"egyáltalán nem."
Én szerettem volna megtudni, hogy mit értettem rosszul, és mi volt akkor a helyes értelmezése a kérdésnek. :(
Igen, az istennek kutya kötelessége volt megváltani az embert. Sőt azt kell mondjam krisztus megérdemelte a keresztáldozatot, mert ő, az apja, meg a kicsi kis szelleme lökte bele az embert a kárhozatba.
Én egyébként egy vezérgondolatot alkalmazok az életemben amely olyan mint egy páncél. Ez a gondolat pedig nem más, mint az hogy ha az isten fölött hatalmam lenne, eltörölném őt. És nem engedem hogy a jövőtől való félelem szervilizmust, vallásos hitet vagy bármi mást kikényszerítsen belőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!