Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényektől kérdezem: ha...

Keresztényektől kérdezem: ha egyszer Isten hagyta megtörténni a bűnbeesést, miért kéne különleges hálát éreznem azért, hogy megváltott? Nem-e "logikus" a megváltás ilyen előfeltétellel?

Figyelt kérdés

Hívő vagyok, és alapvetően úgy gondolom, hogy Krisztus tényleg megváltott minket. De nem az Isten tette-e lehetővé a bűnbeesést magát? És ha igen, miért érezzek hálát azért, hogy "megmentett" egy helyzetből, amibe ő maga sodort? (még akkor is, ha ezt azért tette, hogy szabad akaratom legyen).

Hülyék kíméljenek.

2018. nov. 18. 00:32
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Mi van??? nem értem.
2018. nov. 18. 00:58
 12/37 anonim ***** válasza:

Pál itt arról beszél, hogy Jézus feltámadt és Isten feltámasztja az övéit, nem arról, hogy meg kellett ölni Krisztust.

Ellenben Jézus mindenhol arról beszél, hogy az ő tanításai fontosak.

2018. nov. 18. 00:59
 13/37 anonim ***** válasza:
Nem csak úgy ,váltott meg hanem másképpen szeretetett hozott a gyülölködő világunkban ,fel nyitotta a szemünket igy váltot meg bennünket megtanitott szeretni ,elfogadni ,és megbocsájtani ,bizonyságot tett istenről a csodáin keresztül ,ezért légy hálás .Sajátképmására teremtett bennünket tehát szabad akaratunk van ,jézus a kereszten az önfeláldozásrol tett bizonyoságot ,azt üzenve nekünk hogy,áldozuk az életünket a teremtésnek ,mert ezért vagyunk itt .Isten nem várja el tölünk a hálát csak azt mondja aki bennem hisz az üdvözül!remélem érthető egyébként ,már akkor tudta az Isten hogy,bűnbesünk amikor mégcsak tervetet bennünket !
2018. nov. 18. 01:00
 14/37 A kérdező kommentje:

"megtanitott szeretni ,elfogadni ,és megbocsájtani "

miért, a Paradicsomban nem tudtunk szeretni és elfogadni?

2018. nov. 18. 01:01
 15/37 anonim ***** válasza:

A #13 válasz egyébként nagyon korrekt.

Kérdező, én is ezt kérdeztem tőled.

Szerinted az ember hogy képes szeretni Krisztus megölésével?

2018. nov. 18. 01:02
 16/37 A kérdező kommentje:

"Szerinted az ember hogy képes szeretni Krisztus megölésével?"

ezt nem értem? Milyen ember? vagy hogy jön ide a megölés?

2018. nov. 18. 01:04
 17/37 anonim ***** válasza:
78%
Nem csak a paradicsomi bűnbeesés miatt váltott meg, hanem a te saját bűneid miatt is. Akármilyen baromságokat is követtél el, őt nem érdekli, ugyanúgy szeret. Ezért azért illik hálásnak lenni szerintem.
2018. nov. 18. 01:05
 18/37 A kérdező kommentje:

"Ezért azért illik hálásnak lenni szerintem."

egyrészt: ő tette lehetővé, hogy baromságokat követhessél el.

Másrészt: ha nem érzed konkrétan a szeretetet, csak elképzeled, hogy szeret, azzal sokra nem mész.

2018. nov. 18. 01:07
 19/37 anonim ***** válasza:
Bármit csinálunk szeret ezért igy vagy ugy hálásnak kell lennünk
2018. nov. 18. 01:08
 20/37 anonim ***** válasza:
Tudta hogy,ez lesz ,és ha nem teremt szabadnak akkor ??ezért se vagy hálás kérdező
2018. nov. 18. 01:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!