Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényektől kérdezem: ha...

Keresztényektől kérdezem: ha egyszer Isten hagyta megtörténni a bűnbeesést, miért kéne különleges hálát éreznem azért, hogy megváltott? Nem-e "logikus" a megváltás ilyen előfeltétellel?

Figyelt kérdés

Hívő vagyok, és alapvetően úgy gondolom, hogy Krisztus tényleg megváltott minket. De nem az Isten tette-e lehetővé a bűnbeesést magát? És ha igen, miért érezzek hálát azért, hogy "megmentett" egy helyzetből, amibe ő maga sodort? (még akkor is, ha ezt azért tette, hogy szabad akaratom legyen).

Hülyék kíméljenek.

2018. nov. 18. 00:32
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Engem nem érdekel az, hogy mi "illik", meg mit "kéne". Ezek szerintem képmutató dolgok. Elfogadom, hogy ami jó bennem, az Istentől való. Viszont, ami rossz van bennem, azt ő tette lehetővé. Tehát az, hogy az áldozata révén lehetőséget adott, hogy kijavítsam, nekem nem tűnik olyan "rendkívüli" eseménynek.
2018. nov. 18. 01:10
 22/37 anonim ***** válasza:
És a sok jó amit adott hogy,sexelhetesz ehetsz stb na még mindig nem érzed a hálát !?
2018. nov. 18. 01:15
 23/37 A kérdező kommentje:

Hát az érzéki örömök talán épphogy eltávolítanak inkább az Atyától. "Ne szeressétek ezt a világot, mert ez a világ se szeret titeket" (János)

Persze, a jó dolgok felett az ember hálát érez. De azért miért érezzek hálát, hogy valaki egy gödörbe taszít (képletes értelemben), és aztán segít kimászni belőle?

2018. nov. 18. 01:17
 24/37 anonim ***** válasza:
Mert dönthetett volna úgy is, hogy nem segít.
2018. nov. 18. 09:37
 25/37 anonim ***** válasza:
Elég lenne ha észrevennéd, hogy olyan témában harcolsz ezzel a kérdéssel ami láthatóan szenvedést okoz neked. Nem tudom megkérdezted-e már magad, hogy ez kötelező vagy fontos-e. Foglalkozhatnál olyan dolgokkal is amiket szeretsz. Nem értelek.
2018. nov. 18. 12:51
 26/37 anonim ***** válasza:

Azért kell hálásnak lenni, mert a bűneidért ítéletet érdemelsz, és ő ezt hajlandó elengedni.

Egy bűnöző sem érvelhet azon a bíróságon, hogy hát nem volt ott egy rendőr, hogy megállítson, úgyhogy tessék a rendőrséget felelősségre vonni, amiért hagyta.

Ne akard Istennél jobban tudni, hogy nekit mit kell és nem kell tennie. Ha így vélekedsz, akkor úgy gondolkozol, mint Lucifer az Elveszett Paradicsomban, aki azt hitte, ő jobb gazdája lenne a teremtésnek.

2018. nov. 18. 20:22
 27/37 anonim ***** válasza:

"amibe ő maga sodort?"

Ádám sodort bele bennünket. Ádámra nem vonatkozik a megváltás, ahogy Évára sem. Az utódai viszont nem tehetnek róla. S hogy Isten nem a játszó pajtársa senkinek, jogilag rendezte ezt az ügyet. Ezzel választ adott Sátán állítására.

Így egy szemernyi kételye sem lehet senkinek, hogy Isten nem adott lehetőséget az utódoknak. Ugyan is hagyhatta volna ennyiben is. Megszületünk, dolgozunk, gyermeket nevelünk, és megöregszünk, majd meghaluk.

azonban Isten az örök életkilátásával teremtette az embert, és ezt az utódokra vonatkozóan, ezzel az elrendezéssel adott lehetőséget, hogy rendezzük vele a kapcsolatunkat, és éljünk majd örökké a Messiási királyságban

2018. nov. 18. 21:45
 28/37 anonim ***** válasza:
85%

"Ádám sodort bele bennünket. Ádámra nem vonatkozik a megváltás, ahogy Évára sem. Az utódai viszont nem tehetnek róla"

Akkor eleve nem kellett volna büntetni az utódokat, és kész.

2018. nov. 18. 22:25
 29/37 A kérdező kommentje:

"Ne akard Istennél jobban tudni, hogy nekit mit kell és nem kell tennie. "

én aztán nem akarok nála semmit jobban tudni, és ezt tartom luciferi gőgnek, ha valaki erről ilyen stílusban kioktat.

2018. nov. 18. 23:10
 30/37 A kérdező kommentje:

"Elég lenne ha észrevennéd, hogy olyan témában harcolsz ezzel a kérdéssel ami láthatóan szenvedést okoz neked."

Olyan nagy szenvedést nem okoz egyébként, inkább egy tanácstalanság. Úgy érzem, "szimpatizálok" Krisztussal, ha ez jó szó, már amennyire ismerhetem őt, kedvelem, úgy gondolom, hogy ő számunkra a legfontosabb, ennek ellenére jelenleg bennem van ez a címben leírt dilemma. Nyilván nem egy "készen kapott" megoldást várok itt, azt főleg nem, hogy valaki tudálékosan kioktasson valami tantételről. inkább csak barátságos gondolatokat.

2018. nov. 18. 23:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!