Hit Gyülekezete vagy Budapesti Autonóm Gyülekezet?
Budapesti lakos vagyok, református múltú családból származom. Szüleim nem nagyon gyakorolják vallásunkat, de én érzem, hogy Isten hív. Szakítva a családi hagyománnyal, karizmatikus gyülekezetben szeretném hitemet gyakorolni. A közelben két ilyet is találtam, az egyik a Hit Gyülekezete a másik a Budapesti Autonóm Gyülekezet.
Melyik lenne jobb választás? Félek, hogy a autonóm egy kicsit kicsi, de talán pont ez az egyik előnye is, hogy nem "nagyegyházasodott" még el.
Csak hívők válaszát várom. Köszönöm!
A Hit gyülit egyáltalán nem ajánlom.
A többi jó lehet, a BAGY, a Golgota, vagy a református is.
A katolikus gyüli fura lenne protestánsként, hidd el.
Ha hív Isten, akkor vezet Téged ebben a döntésben is, hogy hol tudnál most növekedni, illetve hol van Rád szükség. :)
Addig is kereshetsz diákmozgalmakat is, Timóteus Társaság, MEKDSZ, cserkészet stb.
Úgy tudom az ilyen közösségekben sok a gyűlölködés. A más nézetűek, vagy más közösséghez tartozók megvetése, átkozása.
Isten bizonyára nem azért fog szeretni, mert egy gyűlölködő közösséghez tartozol. Jézus szeretetre, elfogadásra intett mindenkit. Miért nem tartják be Jézus tanításait?
Ezek a közösségek pár évtizede léteznek csak. Amíg nem alakultak ki, addig mindenki a pokolba került? Akkor Szent István is a pokolba került. Szegény Pio atya is sajnos a pokolban ég... Kár, hogy nem volt gyülis, pedig szerintem Isten már majdnem befogatta őt!
Úgy tudom a hitgyüliben a fizetésed 10!!!! Százalékát oda kell adnod! Még annak is, aki milliókat keres! EZ FÖSVÉNYSÉG!!!
Más közösségeket átkoznak, gyűlölnek, ez pedig HARAG!!!!!
hétből kettőt buktak! Akkor ez most így ok?
#33!
,,Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket."
Szóval lehet imádkozni értem!
Köszi! :)
Ja amúgy meg: szeresd felebarátodat! ........
Hoppá hoppá! Szeretned kéne engem, de csak beszólogatsz! Én szeretlek téged, pedig nem is ismerlek!
Érzem Isten kedvét leli bennem! :)))))))
Utolsó,az előbb szidtad végig a Hit gyülekezetet alaptalanul bizonyítékok nélkül és te beszélsz szeretetrol?:D
Ez egy kicsit ironikus.
#35! Jézus az emberek szeretetére tanított minket. A hitgyüli nem egy ember! Szeretem Németh urat, és őszintén remélem, hogy inkább az erkölcsös életet választja. De a hatalom valószínűleg már teljesen megrészegítette. A mostani tevékenysége megalomán, fösvény, politikai indíttatású és gyűlölködő! Egy szektavezér tüneteit mutatja...
Szeretem az embereket és rossz látni azt, hogy kimossák az agyukat.
Ezt látva Jézus vajon mit gondolna?:
https://www.youtube.com/watch?v=6zj5NBESY4o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!