Ti ezt hogyan kezelitek? (Hit gyülekezete válaszát várom)
2 éve mióta megtertem ,kapom az ívet rendesen azoktól ,akik tudják,hogy tag vagyok.Foleg rokonoktol.
Szinte fogni lehet a lenézést a levegőben ,mikor közösségbe kerülök velük,viccet csinálnak belőlem és kibeszelnek/kiröhögnek a hátam mögött.
Gondolkoztam már azon ,hogy kiosztom őket ,viszont megbotrankoztatni még nem akarok senkit..
2 éve megtértél?
És azóta....? A megtérés egy folyamat, életünk végéig tart. Ez egy óriási tévedés, hogy ekkor és ekkor "megtértem", most már keresztény vagyok, és karba tett kézzel ülünk és vigadunk, hogy most már fú, de nagy keresztények vagyunk. Ha csak megnézzük az apostolok életét, ők sem egy csettintésre "tértek meg". Legjobb példa Szent Péter: Jézus elhívta őt, személyesen hallgatta a Mestert 3 éven keresztül, a saját szemével látta a csodáit, mi kell ennél több? Mégis megtagadta, nem egyszer, nem kétszer.... A Szentlélek kiáradása után is még hosszú utat kellett bejárnia, bizony kétségekkel és megtorpanásokkal, hogy végül vállalni tudja Rómában a vértanúságot. Vagy ti talán nagyobb keresztények vagytok Szent Péternél...?
@ 2-es
Ezt írod: "A megtérés egy folyamat, életünk végéig tart. Ez egy óriási tévedés...."
--> Nem, te tévedsz. Ugyanis, ha olvasod a Bibliában az Apcselt ("Apostolok Cselekedetei" c. könyv), abban világosan kiderül, hogy a megtérés az Evangélium üzenetének adott pillanatban történő elfogadása (lásd: Apcsel 2/36 (38) -41). De az Apcsel 2/41 is elgondolkodtató: "AZ Úr pedig minden napon szaporította a gyülekezetet üdvözülőkkel".
@ 3-as
Hát ha az illető Micimackóban hinne, biztos hogy kiröhögném én magam is.
De ha az illető Krisztusban hisz, az teljesen más.
"Közeledjetek az Istenhez, és közeledni fog hozzátok" --> ezt sokan, nagyon is sokan megtették, és látták is, hogy működik a dolog.
@ Kérdező
Az így szokott lenni. Ne foglalkozz velük.
Kzs,igazad van csak sajnos nagyon nehéz nem foglalkozni ezzel..
Mindenesetre idővel megpróbálom a kapcsolat tartast vegleg törölni velük.
@ Kérdező kommentje
Nem biztos hogy jó ötlet teljesen megszakítani a kapcsolatot velük (főleg ha rokonokról van szó).
Kell egy kis idő, hogy elfogadják ezt a - számukra - új helyzetet, de végülis meglesz.
Úgyhogy nyugi.
Nem ismerlek se téged se a rokonaidat, így nem tudom, kiben van a hiba, csak egy tipp: nem vagy kicsit nyomulós? Sokan ott rontják el, hogy a megtérés után boldog-boldogtalant ezzel fárasztanak, semmi másról nem tudnak beszélni, ráadásul látványosan elítélnek olyan dolgokat, amikkel nemrég még semmi bajuk nem volt, és ez tényleg nagyon zavaró.
Én is jártam hit gyülibe évekig, anyukám torkán nehezen ment le, de soha senki más nem bántott miatta. Aki vevő volt rá, azzal beszélgettem róla, de tiszteletben tartottam, hogy sokakat nem érdekel. Ïgy nem is volt nehéz elfogadniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!