Ti ezt hogyan kezelitek? (Hit gyülekezete válaszát várom)
2 éve mióta megtertem ,kapom az ívet rendesen azoktól ,akik tudják,hogy tag vagyok.Foleg rokonoktol.
Szinte fogni lehet a lenézést a levegőben ,mikor közösségbe kerülök velük,viccet csinálnak belőlem és kibeszelnek/kiröhögnek a hátam mögött.
Gondolkoztam már azon ,hogy kiosztom őket ,viszont megbotrankoztatni még nem akarok senkit..
Megtérésem előtt elég gyenge személyiségem volt,ezért is mindig titkoltam azokat a dolgokat ,amikben más voltam mint a "normál" emberek.
Mikor megtértem,kifejezetten arra koncentráltam ,hogy senkise tudja meg,hogy Krisztusi ember/Hit gyülekezeti vagyok mert szégyelltem.Egyfolytában kerültem az olyan szituációkat,amikor esetleg megkérdezhették,hogy hol voltam ekkor meg ekkor.Csak az olyan összejövetelekre jártam,amikre "kötelező" volt.Magyarul azon voltam minden erőmből,hogy a közvetlen környezetben ne tudjanak erről.
Viszont nem tudtam titkolni és más emberektől megtudták a rokonaim,utána kezdődött el ez az egész.Idővel persze fokozatosan Isten levette rólam ezt a szégyen érzetet és megbocsátotta,viszont azután sem beszéltem senkinek se egy szót sem Istenről,kivéve ha kérdeztek és akkor is csak konkrétumokat és nem mellé beszélve.
Mindenesetre Isten a szívembe adta ezt az igét ezzel kapcsolatban ,ami megnyugtató..:"Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket és hazudozva minden rosszat rátok fognak énmiattam."
" 2 éve megtértél?
És azóta....? A megtérés egy folyamat, életünk végéig tart. Ez egy óriási tévedés, hogy ekkor és ekkor "megtértem", most már keresztény vagyok, és karba tett kézzel ülünk és vigadunk, hogy most már fú, de nagy keresztények vagyunk. "
Már ne haragudj,én nem vagyok a hitgyüli mellett,sokmindenben nem értek egyet velük,de te szörnyen előítéletes vagy. Hol olvastál a kérdező leírásában ilyet: " és karba tett kézzel ülünk és vigadunk " ? Honnan szűrted le egy leírásból,ami arról szól,hogy eljár közösségbe és ezért otthon lenézik,hogy ő karbatett kézzel ül és nem csinál semmit? Ne csináljuk már ezt tényleg...
Erősítened kell az identitástudatodat hogy az ne abból álljon hogy mindenkinek megakarsz felelni. Isten igéjének kell megfelelni, nem a világnak. Ajnálom (ha még nem tetted) hogy vállalj valamilyen szolgálatot a gyülekezetbe, csatlakozz imacsoporthoz, evangélizációs csoporthoz vagy kezdj el bibliaiskolába járni, mert ezek mind erősítik az ember keresztény identitását és erősebb tagja leszel a közösségnek, miközben első kézből tapasztalod meg hogy milyen is az. Erős identitás mellett lepattannak az emberről az ilyen rágalmak, mert tudja hogy valótlanok, nevetségesek. Addig ütnek ezek a szavak amíg érzelmi hatással vannak rád, ami egyébként a manipuláció célja.
A rokonokkal pedig bánj tisztelettel, tisztességes keresztény erkölcs szerint. Az igazolja mind a gyülekezetet, mind a Bibliát ha személyesen tapasztalják meg az életeden hogy az tényleg működik és hogy egy erős, korrekt emberré nőttél fel. A családtagok leteremtése nem megoldás, viszont azt elvárhatod (és higgadtan, de határozottan közölheted is) hogy tartsák tiszteletben a döntéseidet, főleg he te is tiszteletben tartod őket. Ha ezt nem teszik meg, akkor egyszerűen nem viselkednek kultúremberként, akkor nem kell erőltetni velük a kapcsolatot. Persze ha szüleiddel laksz akkor ezt nehezebb negligálni, ilyenkor érdemes a mielőbbi önállóságra, elköltözésre törekedni.
"Már ne haragudj,én nem vagyok a hitgyüli mellett,sokmindenben nem értek egyet velük,de te szörnyen előítéletes vagy."
Nevezhetsz előítéletesnek, ha neked ez így tetszik, nekem mindegy... De az ilyen közösségek, akik szerint egyszer csak "megtérsz" és nem egy folyamatként fogják fel a "megtérést", ott két dolog szokott megjelenni: az egyik: kioktatnak mindenkit, aki szerintük még "nem tért meg". A másik: nem igazítják életüket folyamatosan Krisztus evangéliumához. Elkönyvelik, hogy innentől kezdve bármit csinálnak, az már jó. És maguk sem veszik észre, hogy mi okoznak vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!