Hit Gyülekezete vagy Budapesti Autonóm Gyülekezet?
Budapesti lakos vagyok, református múltú családból származom. Szüleim nem nagyon gyakorolják vallásunkat, de én érzem, hogy Isten hív. Szakítva a családi hagyománnyal, karizmatikus gyülekezetben szeretném hitemet gyakorolni. A közelben két ilyet is találtam, az egyik a Hit Gyülekezete a másik a Budapesti Autonóm Gyülekezet.
Melyik lenne jobb választás? Félek, hogy a autonóm egy kicsit kicsi, de talán pont ez az egyik előnye is, hogy nem "nagyegyházasodott" még el.
Csak hívők válaszát várom. Köszönöm!
Mindkettőt kerülném...
Egy hívő keresztény.
Mi a baj a reformátusokkal? Miért nem maradsz az? Miért akarsz megalapozott teológiai gondolkodás helyett egy "buli egyházhoz" tartozni, mint ezek a "karizmatikus" gyülekezetek, amik csak az érzelmekre apellálnak?
Nem vagyok református, mielőtt valaki elfogultsággal vádolna, de a reformátusok közül sokkal többen élik meg a krisztusi tanítást, mint ezek a szekták. Meg elég csak megnézni, hogy a Református Egyház mit tesz le az asztalra a társadalom érdekében, és ezek a "gyülekezetek" mennyit tesznek...
Tehát a kérdésre válaszolva, óva intenélek mindkettőtől...
Hát, a kettő közül már inkább a BAP.
De leginkább: Katolikus Karizmatikus Megújulás. ;) Pesten rengeteg alkalmuk van.
Próbáld ki...Én hiszen, hogy mindkettő Isten Igéjét hirdeti!
A városi levendákra és liberális médiára ne hallgass, tapasztald meg te magad..
Én 1 hete voltam előszőr a Hit Parkban..szuper hely, kedvesen üdvözöltek...náluk szombatonként 18:00-tól lezdődik az Igehírdetés! :)
BAP is jó szerintem, 1 Igehírdetést neten már hallottam...
Ez márcsak rajtad múlik..
7#
De édes vagy...:) Pont ti szektázodtok...?
Tudod egyáltalán mi a szekta? Nem hiszem...
A szektában nem tudja senki hol mikor van az összejövetel, és senkit nem engednek be külsőst!
Én katolikusként nem találtam meg a helyem a templomban, tőlem az olyan távol volt, nem éreztem magaménak a misét, nem éreztem hogy Isten velem van, amikor a miatyánkat mormoltam.
Ezért is lettem protestáns mert ott találtam meg azt a közösséget, akik segítettek jobb kereszténnyé válni, nem az érzelmeimre apelláltak, nem mossák ki az ágyamat, egyszerűen jobban érzem magam, egy karizmatikus Istentiszteleten, mint a templomban.
Szóval kerdező, én azt mondom menj el, és ha úgy érzed ott jobb helyen vagy, miért mennél vissza? Hiszen nem Istent hagyod ott, hanem csak a templomot.
"<<buli egyház>>
Ez tényleg jó hasonlat rájuk, sajnos csak erre futja az ilyen szektáknál"
És csak erre futja az ilyen sznoboknál...
Kérdező ,én a Hit gyülekezetet tudom csak ajánlani. Egyrészt azért ,mert SAJNOS református voltam és tudom mi megy ott ,másrészt a barátaim SAJNOS katolikusok voltak ,így azt is tudom mi megy ott..harmadrészt pedig Hála Istennek most Hit gyülekezeti tag vagyok és SZERENCSERE tudom mi megy itt.
Ha egy 100%osan Bibliai alapú gyulekezethez szeretnél csatlakozni ,ahol olyan csodákat tapasztalsz meg ,amik a Bibliában vannak ,akkor csatlakozz Isten népéhez ,a Hit gyülekezetéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!