Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit Gyülekezete vagy Budapesti...

Hit Gyülekezete vagy Budapesti Autonóm Gyülekezet?

Figyelt kérdés

Budapesti lakos vagyok, református múltú családból származom. Szüleim nem nagyon gyakorolják vallásunkat, de én érzem, hogy Isten hív. Szakítva a családi hagyománnyal, karizmatikus gyülekezetben szeretném hitemet gyakorolni. A közelben két ilyet is találtam, az egyik a Hit Gyülekezete a másik a Budapesti Autonóm Gyülekezet.

Melyik lenne jobb választás? Félek, hogy a autonóm egy kicsit kicsi, de talán pont ez az egyik előnye is, hogy nem "nagyegyházasodott" még el.

Csak hívők válaszát várom. Köszönöm!

#hit #karizma #Hit Gyülekezete #Budapesti Autonóm Gyülekezet
2018. nov. 3. 10:44
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
66%

"Ha egy 100%osan Bibliai alapú gyulekezethez szeretnél csatlakozni ,ahol olyan csodákat tapasztalsz meg ,amik a Bibliában vannak ,akkor csatlakozz Isten népéhez ,a Hit gyülekezetéhez."

Tehát akkor közel 2000 éven át Istennek nem létezett népe és most is csak az a néhány tízezer fő létezik, aki benne van a hitgyüliben? Érdekes egy nézet... Még szerencse, hogy ezt csak te állítod és nem Isten.

2018. nov. 4. 12:20
 12/39 anonim ***** válasza:
49%

11#

Ne forgasd ki a 10-es válaszolót, nem nem ezt írta, ami Te!

2018. nov. 4. 12:28
 13/39 anonim ***** válasza:
69%
Azt írta, hogy a hitgyüli az Isten népe. Idéztem is, nincs ebben kiforgatva semmi.
2018. nov. 4. 12:29
 14/39 anonim ***** válasza:
46%

"Azt írta, hogy a hitgyüli az Isten népe. Idéztem is, nincs ebben kiforgatva semmi."

Miért szerinted nem az? Evangéliumi pünkösdi gyülekezetet!

Amit eddig hallottam nekem minden megfelelt, különösen az, hogy ők a teljes víz alá merítést csinálják, ahogyan az Úr is tette!

2018. nov. 4. 13:12
 15/39 anonim ***** válasza:
39%

#14+

Páléknak is Evangéliumi (ünkösdi) gyűlijük volt...nem?

2018. nov. 4. 13:13
 16/39 anonim ***** válasza:
72%
Most akkor mibe forgattam ki a szavait? Mert ezzel támadtál rám. Egyébként csak szólok, hogy pünkösdi felekezetekből is van többtucat itthon, pl a kérdésben rögtön kettő is szerepel. Most akkor melyik az igazi?
2018. nov. 4. 13:14
 17/39 anonim ***** válasza:
87%

"Páléknak is Evangéliumi (ünkösdi) gyűlijük volt...nem?"

Ha Pál apostolra gondolsz, akkor nem. Pálnak nem volt gyülije, ő Krisztus egyetlen Egyházának volt tagja és apostola. Pál megtartotta Krisztus szavait, hogy ne szakadjanak pártokra.

"érlek titeket, testvérek, a mi Urunk Jézus Krisztus nevére, hogy mindnyájan ugyanazt mondjátok, és ne legyen köztetek pártoskodás, hanem legyetek tökéletesen egyek ugyanabban a lelkületben és ugyanabban a felfogásban. Azt a hírt kaptam ugyanis felőletek, testvéreim, Klóé házanépétől, hogy viszálykodások vannak köztetek. Arról beszélek, hogy közületek mindenki ilyeneket mond: »Én Pálé vagyok«, »Én Apollóé«, »Én Kéfásé«, »Én pedig Krisztusé«.

Talán részekre oszlott Krisztus? Vajon Pált feszítették meg értetek, vagy Pál nevében vagytok megkeresztelve? Hálát adok Istennek, hogy senkit sem kereszteltem meg közületek, csak Kriszpuszt és Gájuszt, nehogy valaki azt mondhassa, hogy az én nevemben vagytok megkeresztelve. Még Sztefanász házanépét is megkereszteltem; ezenkívül nem tudom, hogy másvalakit megkereszteltem volna. Mert nem azért küldött engem Krisztus, hogy kereszteljek, hanem hogy az evangéliumot hirdessem, nem szavak bölcsességével, hogy Krisztus keresztje erejét ne veszítse."

Tehát határozottan mondom, hogy Pálnak nem volt semmilyen gyülije.

2018. nov. 4. 13:23
 18/39 anonim ***** válasza:
65%

Én azt állítottam,hogy Istennek van egy népe ,ami a Hit gyülekezetében található. Nos,mond meg ,hogy ennek a kijelentő mondatnak melyik része tagadja azt,hogy a múltban Istennek nem létezett népe?

Őszintén szólva ,ha nem tudnám ,hogy szándékosan próbálod a szavam kiforgatni,akkor azt hinném,hogy egy általános iskolás gyerek vagy,aki küszködik a szöveg értelmezéssel .

Istennek mindig is volt népe ,úgy ahogyan ma is van. Persze ez nem csak a Hit gyülekezetében koncentrálódik össze.

2018. nov. 4. 13:46
 19/39 anonim ***** válasza:
43%

"Én azt állítottam,hogy Istennek van egy népe ,ami a Hit gyülekezetében található."

Mi ezzel a probléma? Én is azt írtam, nem forgattam ki semmit sem ezek szerint. Istennek van egy népe, ami a hitgyüliben van. Mivel a Szentírás szerint Istennek összesen egy népe van, ezért ez kizárja, hogy a hitgyüli megalapítása előtt lehetett volna vagy most lehetne bárhol máshol.

2018. nov. 4. 13:55
 20/39 anonim ***** válasza:
35%

"

Istennek mindig is volt népe ,úgy ahogyan ma is van. Persze ez nem csak a Hit gyülekezetében koncentrálódik össze."

Itt Krisztus Egyhazáról van szó azaz a Hivőkről és nem a vallásosokról! Akik elfogadták Őt, minden gyülekezetben van aki az Úr egyházához tartozik...és van, olyan is aki vasárnapi keresztény!

2018. nov. 4. 14:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!