Hit Gyülekezete vagy Budapesti Autonóm Gyülekezet?
Figyelt kérdés
Budapesti lakos vagyok, református múltú családból származom. Szüleim nem nagyon gyakorolják vallásunkat, de én érzem, hogy Isten hív. Szakítva a családi hagyománnyal, karizmatikus gyülekezetben szeretném hitemet gyakorolni. A közelben két ilyet is találtam, az egyik a Hit Gyülekezete a másik a Budapesti Autonóm Gyülekezet.
Melyik lenne jobb választás? Félek, hogy a autonóm egy kicsit kicsi, de talán pont ez az egyik előnye is, hogy nem "nagyegyházasodott" még el.
Üzenetben ajánlották a Golgota gyülekezetet, erről van valakinek személyes tapasztalata? Meg olvastam a hozzászólások közt a katolikus karizmatikusakat is, ilyen közösséget tudtok ajánlani Budapesten?
2018. nov. 4. 14:08
22/39 anonim válasza:
19: A Szent Írás valóban azt állítja ,hogy Istennek egy népe van és én azt állítottam ,hogy ez a Hit Gyülekezeteben található .Azonban ,hogy valaki erre a mondatra azt jelentse ki,hogy ez a kijelentő mondat magába foglalja azt ,hogy Istennek ezekszerint a múltban nem volt népe csak a jelenben van népe a Hit gyülekezetben ,akkor annak a személynek ,aki ezt a következtetést vonja le ebből a mondatból,annak hozzá kell raknia ehhez a kijelentéshez önálló szubjektív gondolatokat ,amik már magara a mondat ferdítésre vezetnek .Itt arra gondolok ,hogy ez a mondat ,amit én irtam ,nem tartalmazza azt ,hogy esetleg Isten népe csak a Hit Gyülekezeteben található ,azt sem tartalmazza ,hogy Isten népe a Hit gyülekezet előtt létezett e vagy sem ,azt sem tartalmazza ,hogy ha a Gyülekezet előtt létezett Isten népe akkor milyen felekezetben voltak.En csak a jelen pillanatra írtam egy olyan állítást ,ami szerintem a mai tényeket ábrázolja.Viszont ez a mondat nem tartalmaz olyan logikai összefüggéseket ,amik a múltra vagy a jövőre vonatkozóan tartalmazna tény állásokat.
2018. nov. 4. 15:23
23/39 anonim válasza:
Most őszintén, viccelsz?
Sokadszorra leírod ugyan azt:
"A Szent Írás valóban azt állítja ,hogy Istennek egy népe van és én azt állítottam ,hogy ez a Hit Gyülekezeteben található"
Én sem írtam mást sehol. Mármint olyan értelemben nem, hogy félreértelmeztem volna a mondatodat. Mert szerintem nagyon nem úgy van, miként állítod.
2018. nov. 4. 16:16
24/39 anonim válasza:
Gyakorlatilag azt allitottad ,hogy a mondatommal Bibliai igazságokat tagadtam,ami hazugság.Viszont ha esetleg valami épkézláb érvet is fogsz tudni mondani a Hit gyülekezete ellen -amit nem fogsz tudni- ,akkor lesz érdemleges ez a beszélgetés .
2018. nov. 4. 16:32
25/39 anonim válasza:
Kedves testvérek az úrban!
Az "egyház" szó, eredeti tartalma szerint nem egy konkrét szervezetet jelöl, hanem egy szervezetek feletti szellemi valóságot. Amelyet igazából Jézus Krisztus tud és az Atya, hogy kik tartoznak abba bele. Ez tulajdonképpen több felekezet határain átívelő közösség, amit a Biblia Jézus Krisztus testének mondja. S ennek a testnek vagyunk a tagjai, molekulái.
2018. nov. 4. 16:35
26/39 anonim válasza:
Nem állítottam, hogy bibliai igazságokat tagadnál, csak rávilágítottam, hogy a hitgyüli kizárólagosságát hirdeted és felmerült benne, hogy mi van a többiekkel.
"amit nem fogsz tudni"
Természetesen tudnék, de annyi értelme lenni, mint tizen x százalékosnak magyarázni a Szentháromságot.
"nem egy konkrét szervezetet jelöl, hanem egy szervezetek feletti szellemi valóságot"
Ez érdekes, mert az apostolok idejében nem teljesen így volt. Hanem egy földi szervezet volt, az Egyház, akik egységesek voltak a hitben.
2018. nov. 4. 16:39
27/39 anonim válasza:
Azt allitottad ,hogy a kijelentésemmel azt vallom ,hogy a Hit gyülekezet előtt Istennek nem volt népe. Ezzel azt mondtad ,hogy gyakorlatilag egy Bibliai igazságot tagadok.Az előbb kifejtettem ,hogy ez a ragalmad én felém miért instant hülyeség.
2018. nov. 4. 17:26
28/39 anonim válasza:
Jó ha tudod, hogy a BAGY-et a Hit gyülekezet elleni gyülölet tartja csak össze. Annál tènyleg jobb a Golgota bár nem ismerem nagyon ezeket csak a gyülit.
2018. nov. 6. 15:33
29/39 anonim válasza:
Görbicz Tamást protestáns teológusok, köztük reformátusok és evangélikusok eretnekséggel vádolják.
2018. nov. 10. 03:19
30/39 anonim válasza:
Néhány BAGY-os "tesó" húsz év után is ott tart, ahol akkor: teljesen bele van gabalyodva a sérelmeibe. A tű elakadt, és újra és újra ugyanazt a strófát játssza, kissé ugyan uncsi, de láthatólag ez nem zavarja őket. Ha valaki meg szeretne erről győződni, csak meg kell látogatnia az Indexen a Kérdések a Hit Gyülekezetéről című topik bármely oldalát a több, mint hatezerből: [link]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!