Miért gondolják a férfiak, hogy mivel Istenhívő vagyok, így könnyebben megyek bele párkapcsolatba bárkivel?
Nem egyszer tapasztaltam ezt. Amikor a világi topmodell jellegű lányok sorra visszautasították őket, akkor hozzám fordulnak és azt hiszik, hogy mivel én nem vagyok úgymond bunkó és nem fogom őket vérig sérteni, ezért simán összejövök velük, a külsőt egyáltalán nem nézve. Engem nagyon szép lánynak tartanak a környezetemben, férfiak és nők egyaránt. Egy párkapcsolatom volt eddig és igenis, hívő-keresztény lányként is megválogatom a partnereim, természetesen más szempontok alapján mint egy világi tenné, de megválogatom. De valamiért nem értem, hogy a férfiak miért érzik azt, hogy nekem bárki jó? Más keresztény lány is tapasztalt hasonlót?
21 éves lány
Én írtam rád, mert múltkor is a hívőket támadtad, lenézted...Miért zavar téged, ha más hisz?
"60. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára"
Nekünk jogunk, Neked Alain Delon kötelességed van elfogadni!
Időpont tegnap 21:45
Akkor tessék kitakarodni az iskolákból, és a politikából. Egyikben sincs helye a vallásnak, hisz mindenkinek joga van a lelkiismereti szabadsághoz, ebbe viszont nem fér bele a kötelező hittan. (Igen, igen, nem kötelező, persze, tudom. A probléma ott kezdődik, hogy erkölcstanból osztályoznak, hittanból pedig nem, ezért a gyerek inkább beül a csuháshoz.)
Óriási különbség van a Hívő és Vallásos között!!
Mivel sok olyan hozzászólást olvastam ami nem Isten dicsőségére vall,ezeket a sorokat a hiányos ismereteknek tudom be.
Megosztom veletek a közérthetőség kedvéért:
A Szentírás szerint a HIT nem egyenlő azzal, hogy valaki hiszi, hogy létezik Isten. Jakab apostol erre azt mondja, hogy ilyen hitük még az ördögöknek is van. Tehát ez önmagában nem sokat jelent. A Biblia olyan hitről tanít, amely cselekedetekkel is párosul, és amelynek gyümölcse meglátszódik az ember életében, az emberben Krisztushoz hasonló jellem alakul ki. Ezek a hívő emberek.
A Biblia tanít azonban egy másik csoportról is. Ezek az emberek is hisznek Istenben, sőt még elfogadnak bibliai tanításokat is, de az ő hitük nem cselekvő hit, hanem csak filozófiai. Életükben nem találhatóak meg a krisztusi jellemvonások, mivel követik Jézust magukat megtagadva. Életük semmiben sem másabb, mint egy átlag ember élete, olyan, mintha nem is hinnének Istenben. Ezek a VALLÁSOS emberek.
Bízom benne,hogy tudtam segíteni válaszommal a két szó különbsége kapcsán!
Legyen Áldott és szép napotok!
Egy hívő keresztény fiatalember!
Jó lett volna, ha definícióidat Szentírásból vett versekkel támasztod alá, így csak üres szájcséplés maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!