A Jehova Tanúi által kínált biblia különbözik a Bibliától, ha igen, mennyire és jobb vagy rosszabb?
Hozzáteszem hogy én eddig még nem olvastam Bibliát,de érdekelni kezdett abból kifolyólag hogy két Jehova Tanúi kínált nekem egy példányt.
Talán azért, mert szimpatikusak voltak.Jövő héten újra jönnek.
De nem tudok dönteni.
# 29 kérdésre válaszolva: nem, nem vagyok Jehova Tanúja.
Üdv. Péter
Kedves 1-es válaszadó!
Azt irod, hogy a Károli Bibiában nincs 'Jehovázgatás'. Nos ha teheted, olvasd el a következő verseket:
Mózes I: 32:9, Mózes II. 6:3, Mózes II. 15:3, és a Zsoltárok 83:16-19--ig terjedő verseket. Meg fogsz lepődni! Üdv:Judit!
"Tehát ez a név ismert a papság előtt is, de gyülölik használni."
Te kevered a szezont a fazonnal, gondolom nem véletlenül. Nem gyűlölik használni, de minek használjanak egy középkorban kitalált szót, amikor mára már egyértelműen bebizonyosodott, hogy teljesen helytelen és soha nem volt ez Isten neve. Helyette a Jahve szót használják, ha annyira héber nyelven akarják Istent hívni, de használhatnák a Szentírásban szintén sokszor előforduló Elohím szót is. Vagy egyszerűen a magyar fordítását használják; Isten.
Hogy kicsoda kit és mit gyűlöl, az bennem olyan mondatok olvasásakor merül fel, amit idéztem hozzászólásom elején.
"A Jehova Tanúi által kínált biblia különbözik a Bibliától, ha igen, mennyire és jobb vagy rosszabb?"
ROSSZABB mert eleve azonnal az ember szeme elé kerül a kiadó társaság neve a nemzetközi szélhámos JEHOVA SZEKTA bűnöző társaság a
Jehova Őrtorony WATCH TOWER BIBLE AND TRACT SOCIETY
és pl.
engem ez AZONNAL nagyon nagyon zavar
a bibliát is együtt említeni velük,
nemhogy ezek után még azt az Ő "akármilyűket" olvasni.
nem tudom ki hogy van vele ?!
de ha lehet választani akkor inkább egy nála MEGBÍZHATÓBB forrást olvasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!