Főként a Jehova tanúihoz lenne kérdésem. Ki bajotok a zenével?
Nem a jehovásokat szoktam látni leginkább ítélkezni ebben a dologban. Van náluk egy kisebb, de jóval hangosabb csoport.
Egyébként bár nem vagyok jehovás, még talán sose káromkodtam. Volt, hogy csúnya szavakat helytelenül elengedtem, de az nem keverendő a káromkodással.
Nem zsigerből ítélem el. Egyszerűen, amit személy szerint nem enged a lelkiismeretem, azt nem akarom hallani vagy látni.
Azonban azt tudd, hogy vannak olyan metált játszó zenekarok, amelyeknek tetszenek egy egy számai. Nyilván ezek közül egyik sem tartalmaz trágár, vagy Istentelen dolgokat.
S ha megengeded egyéni jogom eldönteni, hogy mit halgatok vagy nem halgatok meg.
2
Na, mégiscsak jehovás vagy, 22-es kapitány? :D
Egy kereszténynek nem igazán tetszik, ha Istenét meg a hozzá kapcsolódó szent embereket, tárgyakat, szertartásokat, satöbbi nyilvánosan szidják, gyalázzák. Nem esik jól.
Néha szoktam rosszat gondolni Istenről, és szidalmazni magamban. De nem engedek el káromkodást.
Hogy mit mond erről egy pap? Inkább legyél siket, minthogy ilyeneket hallgass.
Ne legyen örömed abban, hogy káromkodást hallgatsz. Az ilyen zenét felejtsd el.
Evangélikus keresztény vagyok és énekelek egy metálzenekarban :-)
Ezek a zenék NEM a vallásgyalázásról meg a káromlásról szólnak! Nem tudom, ezt ki találta ki... Tudom, vannak olyan irányzatok is, azokat messzire kerülöm. A metálzenekarok túlnyomó része mélyen emberi témákat, érzéseket dolgoz fel, melyek nem feltétlen pozitívak - de az élet sem mindig az, vagy talán igen? Éppen azt szeretem a metálban, hogy ez a műfaj nem fél a "nemszeretem" dolgok kifejezésétől, mind a zenében, mind a szövegben.
Vannak dalok, amelyekben megjelenik Isten, a hozzá fohászkodás. Sok zenekartag hívő! Ki gondolná, ugye? És ők nem fognak istenkáromló zenét játszani, csak olyat, ami a lelkükből szól, kemény gitárokkal fűszerezve.
Megsúgom neked, hogy nem Én vagyok az egyetlen 22%-os válaszadó.Ezért összekeversz valakivel.
Én Nőnek születtem, és nem lehetek kapitány.
A Jehovás kifejezés pedig elég kegyetlen megnevezés.
Isten nevét gyalázni, és gúnyból becézgetni, hát... Te tudod.
A helyes megnevezés: Jehova Tanúja, és biztos vagyok benne, hogy akivel összekeversz, az nem Tanú, olvastam a válaszát, ugyan azon százalékban van.
7
Melyik a rosszabb, hazudni vagy gúnyolódni? :)
#7, egy nő miért ne lehetne kapitány? :D Na jó, nem akarok megint nőjogi vitát generálni. :D
Inkább hallgassunk egy kis keresztény rockot.
Senki sem gúnyolódik Isten Szent Nevén, ami a JHVH (vagy magyarul Isten) és semmi köze az általatok használt jehova műszóhoz. Tudod az istenkáromlás elég súlyos vád és az imént ilyet fogalmaztál meg mások felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!