Jehova tanúi, van itt valaki akitől kérdezni lehetne?
szervusz
28 éve szolgálom Jehovát, várom a kérdést, ahogy Zitus is.
Sziasztok
Ez egy minta példánya a keresztény szeretettnek.
Kívülállóként:
Kérdés Jt nek szólt , nem a hitükről, nem a vallás gyakorlatukról, nem a véleményükről - ezeket lehet vitetni.
Csak ennyi volt:'Jehova tanúi, van itt valaki akitől kérdezni lehetne?'
Erre becsülettel válaszoltak.
Mégis sikerült a szeretete és a vallás szemszögéből az összes válaszukat lenullázni.
Kérdésem ezekhez a bátor vallásos értékelőkhöz:
Mi az oka annak, hogy zsigerből lenyomták őket?
Teszem fel a kérdést annak fényében, hogy tudom - a hitbuzgóság miatt - most nálam is piti bosszút fognak állni és lenulláznak.
Komolyan, ez Jézus tanítása a számotokra?
6-os hsz
Lehet, nem nekem tetted fel a kérdést:"Mi az oka annak, hogy zsigerből lenyomták őket?", ha így van elnézésedet kérem, de ha már belekezdtem, engedd meg, hogy elmondjam mit tanultam erről a Bibliából.
Az előítélet az oka ennek a jelenségnek, ezt tapasztalom itt már jó ideje. Sőt olykor fel is hívom némelyek figyelmét erre, de sajnos figyelembe szem veszik, sőt úgy tűnik el sem olvassál...
Bár a bibliai ismeret segíthet uralkodni az erőteljes érzéseken, illetve gyökerestől kiirtani azokat, van még két akadálya annak, hogy teljesen megszűnjön az előítélet. Először is ott van a bűn és a tökéletlenség. A Biblia egyértelműen kijelenti, hogy „nincs ember, aki ne vétkezne” az 1Királyok 8:46-ban. Bármennyire küzdünk is ez ellen, ugyanazt éljük át, amit Pál apostol, aki ezt írta: „amikor azt akarom tenni, ami helyes, a rossz van meg nálam” a Róma 7:21-ben. Emiatt olykor „ártalmas okoskodások” fogalmazódnak meg a szívünkben, amelyek előítéletet szülhetnek, ahogyan arról a Márk 7:21 ír.
Aztán számolnunk kell Sátán, az Ördög befolyásával is. A Biblia emberölőnek nevezi, és azt mondja róla, hogy „az egész lakott földet félrevezeti” a Jelenések 12:9; és a János 8:44. Ez magyarázatot ad arra, hogy miért annyira elterjedt az előítélet, és miért tűnik olyan tehetetlennek az emberiség a fanatizmussal, a diszkriminációval, a népirtásokkal, valamint a faji, vallási és társadalmi intolerancia egyéb megnyilvánulásaival szemben.
Ahhoz tehát, hogy teljesen el lehessen törölni az előítéleteket, meg kell szüntetni az emberi bűnt és tökéletlenséget, valamint Sátán, az Ördög befolyását. A Biblia feltárja, hogy Isten Királysága meg fogja valósítani mindezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!