Keresztények miért esznek vért?
"Az a gyanúm, hogy nem keresztény vagy, csak egy álszent troll."
Keresztény voltam, pontosabban annak neveltek de mát tizenévesen rájöttem hogy ez nem Isten vallása. Tanultam, kutattam, és muszlim lettem.
"Gondolom szerinted az a keresztény, aki nem kövezi meg a parázna asszonyokat, az rossz keresztény."
Paráznák halára kövezése benne van a Bibliában. Ez a te vallásod része. Na az ilyen törvények miatt hagytam ott a keresztény vallást.
"Ráadásul Jézus, a megtestesült Isten, új parancsot adott, ami felül ír minden más emberi hagyományt."
Ha te Jézust Istennel teszed egyenlővé akkor azt jelenti Jézus parancsolta meg paráznák halálra kövezését. Az iszlám szerint Jézus próféta és nyilván nem tenne ilyet, de a te szent könyved ezt írja. Az Ószövetség pedig nem emberi hagyomány hanem a te vallásod szent könyve, mégha nem is tartod be.
"Keresztény voltam, pontosabban annak neveltek"
Igen, ez valóban így pontos, mert sosem voltál keresztény.
"Tanultam, kutattam, és muszlim lettem."
Nem tudom miként függ össze a dolog, én is tanultam, kutattam, egyetemet végeztem, de maradtam kereszténynek.
"Paráznák halára kövezése benne van a Bibliában. Ez a te vallásod része. Na az ilyen törvények miatt hagytam ott a keresztény vallást."
Ahogy a Koránban is benne van, igaz terhes nőket nem szabad, majd ha megszült. Viszont óva intelek, hogy e miatt a muszlim hitet is elhagyd, mert akkor rád is kiszabható a halálbüntetés.
A különbség az, hogy a zsidók már nem gyakorolják, a keresztények sose gyakorolták, a muszlimok a mai napig gyakorolják.
"Ha te Jézust Istennel teszed egyenlővé akkor azt jelenti Jézus parancsolta meg paráznák halálra kövezését."
Jézus nem parancsolta meg, hanem amikor a parázna asszonyt odavezették, nem hagyta, hogy megkövezzék. Szerencséje volt az asszonynak, mert egy iszlám államban nem gondolkodtak volna túl sokat, főleg ha van férfi vádlója is, akinek szava pontosan kétszer annyit ér, mint egy nő szava.
"Az Ószövetség pedig nem emberi hagyomány hanem a te vallásod szent könyve, mégha nem is tartod be."
Az Ószövetség valóban egy szent könyv, ami telis-tele van emberi hagyományokkal és elsősorban a zsidókra vonatkozik. Ahogy a nevében is benne van, számunkra az *ÚJ*szövetség az elsődleges, amiben Jézus eltörli ezeket az emberi hagyományokat. Hiszen nem az tesz tisztátalanná, amit megeszel.
Ha már annyira írtad a tanulást, akkor érdemes lenne biológia, kémia területén is kutakodni, mert alapvető hiányosságaid vannak, ha azt hiszed, hogy a sertés vagy a vér annyira különleges és ehetetlen az ember számára.
#60 Mondjuk, mert a sertés fogyasztás tilalma nem lett kimondva újra a keresztényeknek is? ;)
Ismered Péter látomását, amit Kornéliusz meglátogatása előtt kapott, ugye? A tisztátalan állatokról, és arról, hogy ne mondja tisztátalannak, amit Isten megtisztított?
"Ismered Péter látomását, amit Kornéliusz meglátogatása előtt kapott, ugye?"
Nem, csak ti jehovások ismeritek ezt.
Ha visszaolvastál volna, látnád, hogy többekkel együtt idéztük amit Jézus mondott ezekről. De kedvedért megteszem újra.
"Nem az teszi tisztátalanná az embert, ami bemegy a száján, hanem ami kijön a szájából, az teszi tisztátalanná az embert."
Persze mindenki tehet magának olyan megkötéseket, amiket csak akar. Felőlem azt is megfogadhatod, hogy csirkét sem eszel. Viszont ne hivatkozz a Bibliára, amikor Jézus elég világosan kijelentette erre vonatkozóan, hogy nem számít mit eszel. Egyébként ugyan ezt erősítik meg Pál szavai, de feleslegesnek tartom újra idézgetni, olvass vissza.
"Igen, ez valóban így pontos, mert sosem voltál keresztény."
Pontosan. Most is feláll a szőr a hátamon ha visszagondolok a katolikus rituálékra és templomokra.
"Nem tudom miként függ össze a dolog, én is tanultam, kutattam, egyetemet végeztem, de maradtam kereszténynek."
Nem szeretnék vitát indítani ezzel kapcsolatban mert nem ez a kérdés, de annyit elmondanék hogy csal úgy lehet elfogadható a keresztény vallás ha komoly kompromisszumokat kötsz, magyarul hazudsz magadnak.
"Ahogy a Koránban is benne van, igaz terhes nőket nem szabad, majd ha megszült. Viszont óva intelek, hogy e miatt a muszlim hitet is elhagyd, mert akkor rád is kiszabható a halálbüntetés."
Tipikus rosszindulatú keresztény vagy akinek fogalma sincs az iszlámról. Sosem olvastad a Koránt, de jobban tudod mit ír mint a muszlimok. Ugyanis a Koránban szó nincs arról hogy a paráznákat halálra kell kövezni. Ez a te vallásod része. A Korán 100 botütést ír mint büntetés. A hit elhagyásáért sem jár halálbüntetés.
"A különbség az, hogy a zsidók már nem gyakorolják, a keresztények sose gyakorolták, a muszlimok a mai napig gyakorolják."
Egy két elmaradott országban lehet néha gyakorolják de ez nem azt jelenti hogy az iszlám vallás szerint ez helyes. A te egyházad évszázadokig élve égetett meg embereket pedig nincs ilyen a Bibliában.
"Jézus nem parancsolta meg, hanem amikor a parázna asszonyt odavezették, nem hagyta, hogy megkövezzék."
Szerencséje volt hogy Jézus idejében élt. Mert korábban a Bibliád szerint halálra kellett volna kövezni. Mit tippelsz, hány nőt köveztek halálra a vallásod miatt?
"Az Ószövetség valóban egy szent könyv, ami telis-tele van emberi hagyományokkal és elsősorban a zsidókra vonatkozik."
Akkor először döntsd el hogy az Ószövetség Isten szava vagy hagyomány. Segítek egy kicsit. Minden keresztény egyház szerint Isten szava. Hogy neked nem tetszik a sok véres törvény megértem, ezért is válogattok a törvények között. Jól értem te akkor az egész Ószövetséget tagadod meg?
"Ahogy a nevében is benne van, számunkra az *ÚJ*szövetség az elsődleges, amiben Jézus eltörli ezeket az emberi hagyományokat. Hiszen nem az tesz tisztátalanná, amit megeszel."
Keresztények szerint az Ószövetség Isten szava. Ha pedig szerinted Jézus Isten, akkor ő adott parancsot paráznák halálra kövezésére.
"Ha már annyira írtad a tanulást, akkor érdemes lenne biológia, kémia területén is kutakodni, mert alapvető hiányosságaid vannak, ha azt hiszed, hogy a sertés vagy a vér annyira különleges és ehetetlen az ember számára."
Isten a Biblia szerint megtiltotta már Noénak is, Mózesnek is és Jézus sem evett se vért se disznót. Gondolod hogy neked akkor szabad? Ez aztán logika. Te nevezed magadat tanult embernek? Ha végigolvasod a hozzászólásokat láthatod hogy más keresztények szerint is tilos a vér és disznó. Mindenki tudja hogy a disznó a legmocskosabb állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!