Keresztények miért esznek vért?
"5-ős, miből gondolod hogy helyi rendelet volt az apostoloktól?"
Szövegkörnyezetből kiderül + az Apcsel egy történeti leírás, és Pál sehol sem említi a leveleiben. + írtam a Róma 14-et is. Ráadásul Krisztus kegyelme mellett sem fér meg. Nincs értelme.
Bálványáldozat is helyi rendelet, hisz tudjuk, hogy nincsenek bálványok. Ahhoz meg az 1 Kor 8 az útmutató.
Paráznaság az természetesen lelki bűn, de egy keresztény nem is akar paráználkodni, szóval az is valamilyen helyi probléma lehetett, mint a korintusiaknál (1 Kor 5)
"Keresztények miért esznek vért?"
Azért, mert a hagymás vér nagyon fincsi. 😃
Egyébként:
"Nem az teszi tisztátalanná az embert, ami bemegy a száján, hanem ami kijön a szájából, az teszi tisztátalanná az embert.”
(Máté 15:11)
Csel 15,29
Hogy tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a fúlvaholt állattól, és a paráznaságtól; melyektől ha megóvjátok magatokat, jól lesz dolgotok. Legyetek egészségben!
Akkor a te logikád szerint bálványoknak is lehet áldozni és a paráznaság is csak egy helyi rendelet.
Hagymás vért nem ettem és nem is fogok.
Ha úgy gondolod hogy nem számít ami bemegy a szádon akkor a döglött állatott is megennéd? Csel 15,29 -ben az van, ne egyél fúlvaholt állatot.
"Ha úgy gondolod hogy nem számít ami bemegy a szádon akkor a döglött állatott is megennéd?"
Én eddig csak döglött állatot ettem. Te élve eszed őket? :))
Egyébként a 12. válaszoló leírta a lényeget. A paráznaság bűne meg számos helyen szerepel, Jézus maga is tiltja.
A Szentírást is értelmezve kell olvasni. Az is benne van Szent Pálnál, hogy a nők hordjanak kendőt. Pedig ma nem sok keresztény hordja és nem azért, mert nem nem ismerik ezt a helyet, hanem azért, mert az adott korban a kibontott haj az utcanők "jelképe" és a paráznaságot jelentette. Ma már senkinek nem ez jut róla az eszébe...
Döglött állat nem ugyanaz mint a levágott állat. Nem látod a különbséget?
Biblia melyik verse mondja ki hogy a kibontott haj az utcanők jelképe?
"Akkor a te logikád szerint bálványoknak is lehet áldozni és a paráznaság is csak egy helyi rendelet."
12-es vagyok. Ezt nekem írtad? Légyszi ne hiszti alapon vitassuk meg a dolgokat. Elolvastad az 1 kor 8-at? Egyből megérted.
Azt írtam, hogy nincsenek bálványok, erre te meg azt, hogy akkor szerintem lehet áldozni. Ami nem létezik, annak hogy áldozok?
Írtam, hogy a paráznaság nem helyi rendelet, erre te ...
Ez szerinted értelmes társalgás?
Ha ragaszkodsz azokhoz, amit vitatsz, az a te dolgod, de ha valaki értelmesen, korrekten válaszol, akkor próbáld te is összeszedni magad.
"Biblia melyik verse mondja ki hogy a kibontott haj az utcanők jelképe?"
Pl. ez is. Tényleg nem érted, hogy mit akart írni? Nem láttad a Zeffirelli filmet? Ott is ki volt bontva a betániai Máriának haja, mikor még utcalány volt
Hogy érted azt hogy nincsenek bálványok? Most nincsenek vagy akkor? Sajnos nem értem mit szeretnél ezzel.
Ha a paráznaság tilalma ma is él, akkor a vér evés tilalma is élő kell hogy legyen. Ez következik a versből. Erre te azt mondod a vérevés már nem tilos, bálványok pedig nincsenek. Ezt nevezed értelmes társalgásnak?
Ne haragudj de kicsit sem érdekel hogy egy mai filmben hogy ábrázolják Máriát. Semmi köze a Bibliához.
Krisztus megkívánja, hogy övéi az →Eucharisztiában vegyék és igyák a vérét (Jn 6,54; 1Kor 11,28).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!