Keresztények miért esznek vért?
"Kedves előző, akkor te bizonyára betartod azokat a törvényeket, amiket Isten a zsidóknak adott, hiszen azok Isten törvényei, az ő akarata, hogy betartsuk."
Mivel Isten nem személyválogató én azokat a törvényeket igyekszek betartani amit az Ő követőinek adott, ( persze emberek vagyunk és vétkezünk).
Annyira ítélkezik a kérdező és még 1-2 fő, hogy már én is kíváncsi lennék, betartjátok mind a 613 mózesi törvényt, vagy csak az agyatokat játszátok?
Mellesleg Jézus rámutatott a kehelyre, azt mondta, hogy az az Ő vére, majd körbe adta apostolainak, hogy igyanak belőle.
"Mellesleg Jézus rámutatott a kehelyre, azt mondta, hogy az az Ő vére, majd körbe adta apostolainak, hogy igyanak belőle."
Máté 26:29 Mondom pedig nektek, hogy: Mostantól fogva nem iszom a szőlőtőkének ebből a terméséből mind ama napig, amikor újan iszom azt veletek az én Atyámnak országában.
"Annyira ítélkezik a kérdező és még 1-2 fő, hogy már én is kíváncsi lennék, betartjátok mind a 613 mózesi törvényt, vagy csak az agyatokat játszátok?"
Itt nem egyénekről van szó, hanem az igazságról. Van aki megpróbálja betartani de hibázik néha, más meg kereszténynek nevezi magát de letagadja ezeket a törvényeket. Nagy különbség. Ha Jézus betartotta ezeket a törvényeket akkor neked is be kell. Sok keresztény saját kénye kedve szerint válogat a törvények között, sőt olyan is van aki kijelenti hogy szerinte egyetlen törvény van csak életben és úgy él mint egy ateista. Ezek az emberek nem nevezhetik magukat Jézus követőének, mert nem tartják be Isten parancsait vagy kedvük szerint válogatnak.
Fel tudod sorolni ezt a 600+ törvényt fejből? Vagy akár 200-at? Mert ha nem, akkor betartani sem tudod. Szerintem fingod sincs, hogy miről beszélsz. Az a gyanúm, hogy nem keresztény vagy, csak egy álszent troll. Ezen törvények közt olyan is van, hogy parázna asszonyt meg kell kövezni.
Gondolom szerinted az a keresztény, aki nem kövezi meg a parázna asszonyokat, az rossz keresztény.
Egyébként Jézus se tartotta be mindet, Jézus követőjeként nekem se kell. Ráadásul Jézus, a megtestesült Isten, új parancsot adott, ami felül ír minden más emberi hagyományt. Kinek kell hinni? Istennek vagy néhány gyakorin okoskodó álszentnek?
Kedves 5/55-ös!
Az Ó Szövetségben is tiltva volt a vér fogyasztása, méghozzá halálbüntetés terhe mellett. Mondhatod, hogy ez a zsidóknak szólt. De ezt a törvényt olvashatod az Uj Szövetségben is. Nem csak a Rómaiaknak irt levélben, hanem a Jelenések könyvében is. Az I.századi keresztények be is tartották ezt a törvényt. Isten törvénye nem változik meg.
Előtte a 'vér' szent, mivel azt mindenkor az 'oltárra' szánta, engesztelésük a bünökért.
Valaki itt azt irta, hogy Jézus is a vér ivására buzditott, amikor az utolsó vacsorán felkinálta a poharat mondván: 'vegyétek és igyátok mert ez az én vérem...stb.'
Ez az Ő szó szerinti vére lett volna? Nyilván nem, mivel a zsidók tartózkodtak a vértől. Ez inkább egy szemléltetés volt. A bor Jézus kiontott vérét szemléltette. Jézus soha nem buzditotta volna az apostolokat arra, hogy megszegjék a törvényt, főleg ezt a törvényt! Üdv.: Judit!
Gondolom ugyan ezen megfontolás mentén akkor sertéshúst sem eszel. Hiszen tiltott és tisztátalan állat. Az ördögöket is a sertésekbe űzte Jézus.
Miért tiltja az Ószövetség a vér fogyasztását?
"A test lelke ugyanis a vérben van, és én a vért arra rendeltem nektek, hogy engesztelést végezzetek vele lelketekért az oltáron és a vér a lélek által engesztelésre szolgáljon. Ezért mondtam Izrael fiainak: Senki se egyék vért közületek vagy a közöttetek tartózkodó jövevények közül. ... Minden testnek a lelke ugyanis a vérben van. Azért mondtam Izrael fiainak: Semmiféle test vérét ne egyétek, mert a test lelke a vérben van – s aki eszi, vesszen el." (Lev 17,11-14)
A régi emberek úgy gondolták, hogy az élőlény lelke vagyis az éltető ereje, egyszóval az életerő a vérben van, s aki megeszi a vért, az a saját életerejét is növeli. Tehát a vért különlegesen értékes kultikus tápláléknak gondolták.
A zsidók azzal, hogy nem ették meg a vért, hanem kiöntötték illetve Isten áldozták, ezzel lemondtak arról, hogy az életerőt maguk szerezzék meg, s ezzel az Istentől való függőségüket ismerték el, aki minden élet forrása.
Krisztus amikor a saját vérét itatja (persze a bor színei alatt), ezzel nem kevesebbet állít, mint hogy a vére adja nekünk az életet.
Ne idd meg a vért, hanem tőlem várd az életet! - mondta az Ószövetség Istene. Idd meg a vérem, mert én adok neked életet! - mondja az Újszövetségé, vagyis ezzel egyenlővé tette magát az Ószövetség Istenével.
Akkor emlékeztetnélek saját szavaidra, mert úgy tűnik, hogy igen feledékeny is vagy.
"Aki helyi rendeletnek tartja a vérevés tilalmát, mind figyelmen kívül hagyja, hogy ez a törvény elsőnek Noénak lett adva."
Mint írtad.
Nos a sertés már Noé idejében is tisztátalan volt, ez nem egy kimondottan zsidóknak szánt törvény. Miért hagyod ezt figyelmen kívül, ha a vér esetében külön felhívod erre a dologra mások figyelmét? Vagy te mondod meg, hogy mit lehet figyelmen kívül hagyni és mit nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!