A nővérem távol akarja tartani a gyerekét minden vallástól, szerintetek is rossz ez így?
Leszögezem, hogy nem akarok beleszólni, hogyan neveli a gyereket, de meg van róla a véleményem. Az iskolában hamarosan dönteni kell arról, hogy ki járjon hittanra, és ki nem, ő nem akarja, hogy menjen. Volt erről már egy hasonló vitánk, amikor a keresztelésről volt szó, nem akarta, hogy megkereszteljék, arra hivatkozva, hogy "felesleges ókori szertartasoknak kitenni a babát, ha felnő megteheti, nem szól bele, sőt támogatja is" . Hozzáteszem, a mi családunk nem vallásos, de mi meg lettünk keresztelve a katolikus egyház által, amiről a nővérem rossz véleménnyel van, de nem volt hajlandó protestans egyház általi keresztelőre sem, még úgy sem, hogy felajánlottuk, hogy mi elvisszük, nem kell ott lennie sem.
Most pedig, távol akarja tartani a vallás taníttásától is, ugyanarra hivatkozva, hogy felnőtten tanulhat Istentől, ha akar. Ami szerintem nagy hiba, mert nagy pozitív hatással lehet a kamasz, és felnőttkorára annak, akit már kiskorában elkezdetek hitre nevelni.
Mi erről a véleményetek? Hogy érvelhetnék emellett, anélkül, hogy beleszóljak a nevelésbe?
Eléggé egyértelmű választ kaptam tőletek, köszönöm szépen. A keresztelős dolog valahol nagyon félrement, kélrlek olvassatok inkább vissza.
Férfi vagyok, sajnos nem lehetek meddő,senkinek a gyerekét nem kényszeríteném semmire, szeretem a nővéremet, és a kislányát is.
Segíteni szerettem volna neki, uigyanis családtagjaim, és a kereszténységben fontos a család.
Sajnálom, hopgy ilyen negatívak vagytok, nem azt mondom, hogy térjetek meg, de legalább a gyerekeket ne vigyétek szándékosan olyan irányba, ahol támadják az igaz hitet.
Köszönöm a segítőkész privát üzeneteket is :)
És a többiekét is, Többet nem említem meg a tesóm előtt a vallás témát!
Szerintem egyáltalán nem rossz ez így. Ha ő így látja jónak, miért fáj az neked?
Neked nem kell semmmi mellett érvelned, ha ő így látja jónak, az az ő dolga. Miért akarnál beleszólni a nővéred gyereknevelésébe? Miből gondolod, hogy ő kevésbé tud nálad gyereket nevelni?
Nincs igazad kérdező. Mindenki úgy neveli a gyermekét,ahogy nekik tetszik,és arra a vallásra amelyikre szeretné. Vagy épp ateistának.
A mi családunkban mindenki meg van keresztelve, de nem azért,mert istenfélők vagyunk. Nem gyakoroljuk a vallást, de nem zárkózunk el azelől,hogy a gyerekeink később szeretnének vele megismerkedni. Ezért mi a keresztelővel az alapot megadtuk nekik, ha erre az útra térnének, akkor ne a keresztelő hiánya jelentse az első akadályt. Óvodás korig még nincs feltétele a keresztelésnek, de iskolásoknak már felkészítőre kell járnia. Mi nem akartuk,hogy később ezzel bajlódni kelljen.
Vallasos ferfi vagy es a baratnoddel akartad megkeresztelni a gyereket? Mit szol az isten a bunhoz, hogy egyutt elsz egy novel hazassag nelkul? Elobb eskudjetek meg az isten szine elott , ne masoknak osszatok hitbeli tanacsokat.Egy vadhazassagban elo ferfi akar az isten szine elott keresztelni?
Hamar ilyen vallasos vagy magadat tedd rendbe eloszor, ne masokat akarj megteriteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!