A nővérem távol akarja tartani a gyerekét minden vallástól, szerintetek is rossz ez így?
Leszögezem, hogy nem akarok beleszólni, hogyan neveli a gyereket, de meg van róla a véleményem. Az iskolában hamarosan dönteni kell arról, hogy ki járjon hittanra, és ki nem, ő nem akarja, hogy menjen. Volt erről már egy hasonló vitánk, amikor a keresztelésről volt szó, nem akarta, hogy megkereszteljék, arra hivatkozva, hogy "felesleges ókori szertartasoknak kitenni a babát, ha felnő megteheti, nem szól bele, sőt támogatja is" . Hozzáteszem, a mi családunk nem vallásos, de mi meg lettünk keresztelve a katolikus egyház által, amiről a nővérem rossz véleménnyel van, de nem volt hajlandó protestans egyház általi keresztelőre sem, még úgy sem, hogy felajánlottuk, hogy mi elvisszük, nem kell ott lennie sem.
Most pedig, távol akarja tartani a vallás taníttásától is, ugyanarra hivatkozva, hogy felnőtten tanulhat Istentől, ha akar. Ami szerintem nagy hiba, mert nagy pozitív hatással lehet a kamasz, és felnőttkorára annak, akit már kiskorában elkezdetek hitre nevelni.
Mi erről a véleményetek? Hogy érvelhetnék emellett, anélkül, hogy beleszóljak a nevelésbe?
Nem kéne beleszólni,a nővéred gyereke, nem a tiéd.
Én is pontosan úgy gondolkozok és nevelem a gyerekeimet ahogy ő.Felnőttként majd a gyerek eldönti felnőttként hogy melyik vallás érdekli.Igyekszem jó embert faragni belőlük a feleségemmel és ehhez nincs szükségünk keresztény hókuszpókuszokra.
"nem kötelezném semmibe bele"
Száp tőled. :)
"mondjuk legyen az enyémről szó"
De nem a tiédről van szó, a máséhoz meg közöd nincs.
"csak felajánlottuk hogy mi majd elvisszük"
Azt mondták, hogy nem, ennyi volt. Nyugodj bele. Ha én nem akarom megkereszteteltetni a gyerekem, nem azért nem viszem el, mert lusta vagyok. Hanem azért, mert nem akarom megkereszteltetni. Azt sem akarom, hogy más tegye azt. Az én gyerekem, az én döntésem.
"De tanácsot kérni jöttem ide, megerősítést abban amit mondok"
Hát nem kaptál. Az emberek többsége nem szereti, ha beleszólnak a magánügyeikbe. Az pedig, hogy hogyan nevelem a gyerekem, a magánügyem.
"Nem rosszat akartam a gyereknek, hanem pár olyan apróságot, ami nagyon fontos lehet."
Neked lehet fontos. Más embernek nem. A nővérednek sem. Miért nem lehet megérteni, hogy nem vagyunk egyformák? Miért kell a saját értékrendünket másra ráerőszakolni?
Élj úgy ahogyan neked jó, és hagyd, hogy mások is úgy éljenek, ahogyan ők látják jónak.
"Nemtudom miért jobb szándékosan elterelni egy gyereket a hittől."
Én meg azt nem tudom, miért jobb a hit felé terelni. De tényleg....
"mivan, ha Isten tényleg létezik"
Akkor majd megbocsát. Megbocsátó Isten a tietek, nem?
"Ebben a megvilágításban már nekem van igazam"
Nem, még mindig nem neked van igazad. Még mindig ott tartunk, hogy baromira nincs hozzá közöd, hogy a nővéred istenhívőnek, vagy ateistának neveli a gyerekét.
"De érdekes módon sehol nem hallottam/olvastam még olyat, hogy ne engedjük, hogy mondjuk a marketing, a reklámok beleszóljanak az életünkbe, a vásárlási szokásainkba."
Mi van? Hát ne engedjük. Neked valaki fegyvert tart a fejedhez, hogy azt vásárold, amit a reklámok sugallnak?
Kérdező, akkor tisztázzuk: ha az én testvérem lennél, és az én gyerekemet vinnéd el a "baránőddel" karöltve a beleegyezésem nélkül bármilyen szertartásra, rátok úszítanám a rendőrséget gyermekablás miatt ÉS távoltartási végzést szereznék ellened.
És meg is érdemelnéd.
Ja és még valami: NINCS OLYAN megvilágítás, ami szerint neked lenne bármi közüd és igazad a nem a te gyereked nevelése kapcsán. Nem vagy kompetens. Nincs jogod. Ezért vinének el a rendőrök is, ha elvinnéd a gyereket a szülők beleegyezése nélkül..
Szülj! Bár szerintem a meddőség vitt a jehovákhoz ...
"És a kérdező nővérének ki tart fegyvert a fejéhez?"
Mi van? A kérdező növére jött ide támogatást keresni, hogy miért nem neveli vallásosan a gyerekét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!