Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A nővérem távol akarja tartani...

A nővérem távol akarja tartani a gyerekét minden vallástól, szerintetek is rossz ez így?

Figyelt kérdés

Leszögezem, hogy nem akarok beleszólni, hogyan neveli a gyereket, de meg van róla a véleményem. Az iskolában hamarosan dönteni kell arról, hogy ki járjon hittanra, és ki nem, ő nem akarja, hogy menjen. Volt erről már egy hasonló vitánk, amikor a keresztelésről volt szó, nem akarta, hogy megkereszteljék, arra hivatkozva, hogy "felesleges ókori szertartasoknak kitenni a babát, ha felnő megteheti, nem szól bele, sőt támogatja is" . Hozzáteszem, a mi családunk nem vallásos, de mi meg lettünk keresztelve a katolikus egyház által, amiről a nővérem rossz véleménnyel van, de nem volt hajlandó protestans egyház általi keresztelőre sem, még úgy sem, hogy felajánlottuk, hogy mi elvisszük, nem kell ott lennie sem.

Most pedig, távol akarja tartani a vallás taníttásától is, ugyanarra hivatkozva, hogy felnőtten tanulhat Istentől, ha akar. Ami szerintem nagy hiba, mert nagy pozitív hatással lehet a kamasz, és felnőttkorára annak, akit már kiskorában elkezdetek hitre nevelni.

Mi erről a véleményetek? Hogy érvelhetnék emellett, anélkül, hogy beleszóljak a nevelésbe?

2018. szept. 17. 13:39
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
84%
Valamikor a XII. század környékén jött létre, és a XVI. században élte fénykorát az eretneküldözés, az inkvizíció. A gondolkodásod pontosan arra a sok elmeháborodottra emlékeztet, akik milliókat küldtek máglyára, kínoztak meg, vetettek folyóban azért, mert nem hittek. Elárulom, hogy minden Európai Úniós állampolgárt megillet a vallási- és lelkiismereti szabadság. Hallották már róla? Esetleg utánaolvashatsz, nem fog megártani.
2018. szept. 17. 17:16
 22/48 anonim ***** válasza:
100%
Hallottál* Elírtam. Biztosan a valamelyik isten viccelt meg, van pár ezer. :)
2018. szept. 17. 17:17
 23/48 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont azt tudnám, hogy megtettem azt a minimumot, amit egy szülőnek nem nagy fáradtság megtenni, de a gyereknek igenis fontos lehet."

Oké, de figyu már, mióta vagy te a nővéred gyerekének a szülője???

A saját gyerekedet úgy neveled, ahogy neked tetszik. Más gyerekének neveléséhez viszont az égvilágon semmi közöd sincs. Azt hagyd csak rájuk, a valós szülőkre.

"A keresztelőnél nem akartunk kijátszani senkit, csak felajánlottuk hogy mi majd elvisszük, ami 1 órába sem tellett volna, amúgy meg utánaérdeklődtünk, és azt mondták, hogy nem probléma."

Az előző hozzászólásodban még azt írtad, hogy "inkább szülők nélkül, mint sehogy". Ez úgy hangzott, hogy le van szarva, mit akarnak a szülők, a gyereket elvisszük megkeresztelni és kész. De mea culpa, ha én értelmeztem félre, amit írtál.

"De tanácsot kérni jöttem ide, megerősítést abban amit mondok, de úgy tűnik itt sem kapom meg, úgyhogy téma lezárva. "

Akkor úgy látszik, hogy több helyen is pontosan ugyanezt közölték veled, mint amiket itt olvasol, több más helyen sem akartak megerősíteni abban, amit hiszel (le akaratak róla beszélni). Az nem jutott még eszedbe, hogy a többségnek olykor akár igaza is lehet? Hogy nem biztos, hogy "mindenki hülye, csak te vagy egyedül helikopter"?

2018. szept. 17. 17:19
 24/48 anonim ***** válasza:
55%
A nevelés a szülők dolga, neked ahhoz semmi közöd. Amit tehetsz, hogy krisztusi példával jársz előtte és hagyod, hogy majd Isten vonzza őt magához, rajtad, vagy más hívőn át.
2018. szept. 17. 17:28
 25/48 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem kapsz megerősítést abban,hogy neked van igazad,mert NEM NEKED VAN IGAZAD, ez nem fordult meg még abban az okos kis buksidban?
2018. szept. 17. 17:30
 26/48 anonim ***** válasza:
19%

Vicces, hogy itt, gyakorin hogy ráugranak az emberek ilyen kérdésekre :D

Mintha ma lenne bármi súlya annak, hogy valakit megkeresztelnek-e, vagy sem, de azért rúgjunk bele a "valláskárosultságba"...Nem lesz attól baja a gyereknek, ha tisztában van a vallás alapjaival

2018. szept. 17. 17:31
 27/48 A kérdező kommentje:

nekem nincsenek problémáim, nem vagyok "valláskárosult" akármit is jelentsen. Nem baszogatom evvel a nővéremet, én csak beszéltem erről neki.

Nemtudom miért jobb szándékosan elterelni egy gyereket a hittől, minthogy segíteni neki, ami a saját érdeke, mert ti úgylátszik mind elfeledkeztetek egy apróságról, mivan, ha Isten tényleg létezik? Ebben a megvilágításban már nekem van igazam, és épp ezért tök rossz látni, hogy vagy huszan egyből letámadtatok, hogy én csak valláskárosultat akarok csinálni más gyerekéből, amikor az igazság csak annyi, hogy segíteni akarok egy családtagomnak, aki közel áll a szívemhez.

de mindegy már hozzászoktam az ilyen reakciókhoz, már lepereg rólam....

2018. szept. 17. 17:36
 28/48 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nincs igazad. Facsargathatod akárhogy, nincs igazad.

És ha Odin létezik? :)

Én például szeretném majd megismertetni a gyerekemet az egyiptomi, norvég, görög, indai mitológiákkal, mert érdekesek és tanulságosak.

Én a nővéred helyében már régen elküldtelek volna melegebb tájékra, pofont is kapnál, ha a tudtom nélkül pl elvinnéd a gyerekemet megkereszteltetni.

2018. szept. 17. 17:39
 29/48 anonim ***** válasza:
100%

"mert ti úgylátszik mind elfeledkeztetek egy apróságról, mivan, ha Isten tényleg létezik? Ebben a megvilágításban már nekem van igazam,"

Te meg elfeledkezel arról az apróságról, hogy mi van, ha Isten nem is létezik? Ebben a megvilágításban viszont meg már egyáltalán nincs igazad.

"amikor az igazság csak annyi, hogy segíteni akarok egy családtagomnak, aki közel áll a szívemhez."

Mit is ír a Biblia? Ha nem tévedek, akkor valami ilyesmit, hogy "A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve."

2018. szept. 17. 17:49
 30/48 anonim ***** válasza:
20%
Hát ha erőltetetten akarja, akkor az nem jó. Mert a vallásmentességet se erőltesse rá, ha az a gyerek nyitott; pl ne fordítsa el a gyereket, hogyha valami felekezetből valahol adományokat gyűjtögetnek. De egyébként, ha nem bigottan akarja, hogy ne legyen semmilyen vallású a gyerek, akkor rendben van. Tehát ha nem kényszeríti rá, hogy "Márpedig nem fogsz hinni semmiben4!!!!"
2018. szept. 17. 19:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!