Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A felhazasok tenyleg tudnak...

A felhazasok tenyleg tudnak gyogyitani?

Figyelt kérdés
2018. szept. 10. 17:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
41%

XD. Egyes megmondta a tutit :D.

De most figyelj, mindenhonnan az dől, hogy romokban az egészségügy, kevés az orvos...

M.elnökünk mégse a fiacskájára bízta a tárcát... vajon miért? XD

2018. szept. 11. 07:30
 12/19 anonim ***** válasza:
91%

"Na ez a jellemző rátok vallásos emberekre. Azt hazudjátok, hogy titeket érdekel az igazság, pedig nem."

Ne hisztizz, és ne általánosíts

2018. szept. 11. 10:54
 13/19 Alex Fly ***** válasza:

@7: "Mint látod, a kéziratban Márk 16,8 után Lukács 1,1 következik." -ez így nem teljesen igaz. Márk után egy kihagyott üres hely következik, és csak utána kezdődik Lukács evangéliuma. Az igaz, hogy a szöveg nincs leírva, de a másoló direkt kihagyta neki a szükséges helyet. És csak ezen a helyen van üres terület...

Egyébként pedig természetesen a felházasok nem tudnak gyógyítani. Gyógyítani Isten tud; ők csak imában kérik tőle, hogy tegye meg. És ugye ahol ketten vagy hárman egy akaraton vannak....

2018. szept. 11. 16:09
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

Az utolsó két válaszra:

Egyrészt nem hisztizek, a hiszti rátok, vallásosokra jellemző, akik most a 21. században, a természettudományok fénykorában is egy olyan könyvet lobogtattok, a beszélő kígyóról meg az éghetetlen emberekről, meg egyéb népmeseszerű elemekről, amin már a 2000 évvel élt görög-római olvasók sem hittek el. Nem hiába tartotta Tacitus is, babonaságnak a kereszténységet, pedig állítólag az ő korábban halottakat támasztottak fel az apostolok. Nyilván ennek is annyi valóságalapja volt, mint ami a karizmatikusok közt terjed, hogy itt-ott feltámadtak a halottak napjainkban. Ugyanígy az egész kereszténység nem hiteles, hiszen senki sem írta meg a kortársak közül a történetét, az egyetlen forrás az első évtizedekről a népmeseszerű elemekkel teleszőtt vallási irat, az Apostolok cselekedetei, amelyből 1-2 világtörténelemre tett utaláson kìvül semmit sem lehet ellenőrizni. Mac Burton a könyvében éppen ezért jogosan veti fel, hogy a kereszténység mítosz, nem pedig valóság.

A másikra pedig azt tudom felelni, hogy ebből is látszik, hogy a Biblia mennyire "megbízható". A másolók kihagytak, betoldottak sorokat, sőt szakaszokat - abba a könyve, ami elvileg ISTEN SZAVA. A keresztény írnokok nem tisztelték annyira a Bibliát tehát, mint az LXX tudósai, de ez nem lep meg, hiszen Josephus szövegét is meghamisították. Katolikus és protestáns kutatók pedig - tehát habzós szájú ateisták - azt is elmondják, hogy a bibliai könyveket lehetséges, hogy nem is azok irták, akiknek tulajdonítják, tehát a szent írók hazudtak a kilétükről. Bart D. Ehrman - már agnosztikus - újszövetségi professzor írt is egy cikket erről a témáról.

Ennek ellenére azt látom azonban, hogy nyílt utcán bolondok módjára nyomatják a mikrofonba a szöveget a megtéresről, aztán ha megpróbálná őket leinteni valaki "csak azért" is nyomnák, mert ez az igazság... hát látjuk mennyire... elvileg a Korán szövegkritikai szempontból megbízhatóbb.

Csodák meg nincsenek. Ez ellenkezik a tudomány állaspontjával. Soha senki nem figyelt meg csodát, csak a vallásosok terjesztik. Ha van is Isten, akkor sem hiszem, hogy ilyen ügyefogyott embereket, mint a karizmatikusok meghallgatna.

Tudom, mert ott voltam a Felházon is, meg más karizmatikus gyülekezetbe is. Nincsenek gyógyítások. Nem hiteles, ami terjed.

De mégis megy a hiszti, erőszakosan, hogy "térj meg". Tudod mikor... a wicca vallásban több értelem van. 😂

2018. szept. 11. 17:55
 15/19 Alex Fly ***** válasza:

@14: nem tudom, miért címezted nekem (is) a hozzászólást, hiszen köze nem volt hozzá...

"Csodák meg nincsenek." - gyógyulásról volt szó, nem csodáról. Tény, hogy vannak csodás gyógyulások is, melyek mindkét fogalmat kimerítik, de nem lehet erre minden esetben számítani. Mindazonáltal nem egy esetben tapasztaltam már ilyet, közvetlen családtag esetében is. Tehát VAN csoda.

"Ez ellenkezik a tudomány állaspontjával" -nyilván, hiszen a csoda per definitionem ellentétben áll a tapasztalt természeti törvények működésével. Éppen ezért a természettudományok érvényességi körén kívül esik, tehát annak álláspontja nem is lehet más.

"Ha van is Isten, akkor sem hiszem, hogy ilyen ügyefogyott embereket, mint a karizmatikusok meghallgatna." -énpedig azt hiszem, hogy inkább Istennek hiszek. Ő megmondta, kit hallgat meg és nem hinném, hogy tőled fog engedélyt kérni erre...

2018. szept. 11. 19:07
 16/19 anonim ***** válasza:

Előző:

Nincsenek csodás gyógyulások. Ha lennének, akkor azt bizonyítanod kellene. Az nem bizonyíték, hogy te hallottál XY törteneteket. Amikor vizsgálni próbáltuk ezeket az állítólagos csodás gyógyulásokat kísérleti úton, akkor a hivők beégtek. Nem kicsit, nagyon. A részleteket lásd "a nagy imádkozás kísérlet"-ben Richard Dawkins "Isteni téveszme" című könyvében.

Mivel pedig a tudomány szerint nincsenek csodák, ezért minden olyan jelenség, amit csodának tudnak be, racionális magyarázatot követel. Különösen a "nagy csodák", amikor a karizmatikus csalók a buta, hiszékeny népet azzal hülyítik, hogy halottak támadtak fel napjainkban az ő környezetükben. A "kis csodák" viszont magyarázhatóak a placebo hatással simán.

Én egészen biztos vagyok abban, hogy ha van Isten, ezeket az ügyefogyott embereket, akik a józan ész ellenségei nem hallgatja meg. A karizmatikus tapasztalatok alapján nincs ki a négy kerekük, buták, és a tanításaik közönséges koholmányok, teológiai szempontból (is) cáfolhatóak. Ráadásul a Jehova tanuihoz hasonlóan veszélyesek. Saját tapasztalatból tudom, hogy mennyire ki tudják mosni az emberek agyát.

Az ilyen karizmatikus összejövetelekre max röhögni jó járni. Néphülyítés az egész. Viszont van ott egy pár vallásos p_csa, aki nem rossz. Szóval miattuk megéri elmenni oda.

Egy ilyen jóképű szkeptikus srácnak, mint amilyen én vagyok, ők sem tudnak ellenállni. 😂

Legutóbii Felházi látogatásom után 2 csajjal is találkoztam 🤣🤣🤣

2018. szept. 11. 20:38
 17/19 anonim ***** válasza:
65%

"felház csak egy dicsőítő alkalom, nem egyház vagy ilyesmi, hogy szektának lehessen nevezni. De mi miatt gondolod őket eretneknek?"

Az is hülyeség, amit itt az 51%-s vergődik össze, mert láthatóan sosem olvasott komolyabb szakirodalmat a Szentírásról. Viszont az ilyen "felekezeteken túli", ökumenikusnak mondott, karizmatikus festékkel leöntött események katolikus szemmel erősen kifogásolhatók. A trójai faló klasszikus esete. Jól hangzik, hogy "dicsőítsük Jézust", de azt már senki nem mondja meg, hogy mit tanítunk Jézusról, Istenről, a Szentírásról, meg úgy általában hitünkről. Egy nagy ömlesztőtégely, amiben feloldódik mindaz, amit a Katolikus Egyház 2000 éve tanít, meg valószínűleg az is, ami mondjuk a református teológiában az elmúlt 500 év alatt kiforrott (nem vagyok református, így nem tudom, hogy ők az ilyen jellegű eseményekről hogyan vélekednek). Ide a tagok nem azért járnak, hogy Jézustól tanuljanak, hanem csak "lelki-wellnessre".

2018. szept. 11. 21:51
 18/19 Alex Fly ***** válasza:
@16: ha valakinek a törött karja egy hétvége alatt tökéletesen összeforr minden következmény nélkül, akkor az szerinted placebo vagy hazugság?
2018. szept. 12. 00:59
 19/19 anonim válasza:
Úgy gondolom, hogy rajtuk keresztül gyógyít az ÚR. Vagy ők gyógyítanak Isten erejével, bem a saját erejükkel.
2018. nov. 8. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!