Jézus már alámerítése előtt is tudott gyógyítani, csodákat tenni? Tudta, hogy honnan jött, és emlékezett mindarra gyermekként is?
Nem galamb szállt rá, hanem a szentlélek, csak éppen úgy, mint egy galamb.
Nézz utána, mit mondott a szüleinek 12 évesen. Arról nincs adat, hogy mit tudott vagy mit nem azelőtt.
Szervusz
Jézus a csodáit nem azért tette, hogy fölhívja magára a figyelmet. Csak miután megkeresztelkedett tett olyan dolgokat, hogy az emberek felismerjék, hogy Istentől kapott hatalommal tanít, gyógyít, táplál sokakat, és támaszt fel a halálból.
Igen, tudta hogy honnan jött és azt is milyen céllal. Már akkor tudtam mielőtt megszületett itt a földön, hiszen vállalta azt, hogy kivegye az emberiséget az ádámi bűnből a tökéletes váltsága által.
Milyen pluszt jelentett neki, hogy rászált a galamb? Nézd mit ír a Biblia erről.
Márk 1:10
És azonnal, ahogy feljött a vízből, látta, amint az egek szétnyílnak, és a szellem, mint egy galamb, leszáll rá;
Ézsaiás 11:2
Megnyugszik rajta Jehova szelleme, a bölcsesség és az értelem szelleme, a tanács és a hatalmasság szelleme, az ismeretnek és Jehova félelmének szelleme;
Lukács 3:22
és a szent szellem leszállt rá galambhoz hasonló testi alakban, és hang hallatszott az égből: „Te vagy az én szeretett Fiam; helyesellek téged.”
Lukács 4:18
„Jehova szelleme van rajtam, mert felkent, hogy jó hírt hirdessek a szegényeknek, elküldött, hogy szabadon bocsátást prédikáljak a foglyoknak, a vakoknak pedig a látás helyreállítását, hogy szabadon bocsássam a megtörteket,
János 1:32
János tanúskodott is, ezt mondva: „Láttam a szellemet alászállni az égből, mint egy galambot, és rajta is maradt.
Cselekedetek 10:38
a Názáretből való Jézusról, hogy miként kente fel őt az Isten szent szellemmel és erővel, és ő átment a vidéken, jót cselekedve, és meggyógyítva mindazokat, akiket elnyomott az Ördög; mert vele volt az Isten.
Figyeld meg hányféle téren volt Jézus segítségére a Isten szelleme:
Ézsaiás 42:1
Íme! Az én szolgám, akit szilárdan támogatok! Az én választottam, akit lelkem helyesel. Szellememet adtam belé. Igazságosságot hoz a nemzeteknek.
Máté 12:18
„Íme, az én szolgám, akit választottam, szeretettem, akit lelkem helyeselt! Szellememet adom majd neki, és világossá teszi a nemzeteknek, mi az igazságosság.
2Péter 1:17
Mert tiszteletet és dicsőséget kapott Istentől, az Atyától, midőn ilyen szavak hangzottak hozzá a fenséges dicsőség által: „Ez az én szeretett fiam, akit én helyeslek.”
Úgy van ahogyan írod, hiszen végül is Jézus Főpapi tisztséget tölt be ma is, ahogyan arról a zsidókhoz írott levél 9. fejezete ír. Egy rövid idézet ezzel kapcsolatban:
Héberek 9:11–14
Amikor azonban Krisztus eljött mint azon jó dolgok főpapja, amelyek most már meglettek, a nagyobb és tökéletesebb, nem kézzel készített, azaz nem ebből a teremtésből való sátoron keresztül, nem, nem kecskék és fiatal bikák vérével, hanem saját vérével lépett be egyszer s mindenkorra a szent helyre, és örök szabadítást szerzett nekünk. Mert ha a kecskék és bikák vére, meg az üsző hamva a beszennyezettekre hintve megszentel annyira, hogy a test tiszta legyen, akkor a Krisztus vére, aki örök szellem által önmagát ajánlotta fel szeplő nélkül az Istennek, mennyivel inkább meg fogja tisztítani lelkiismeretünket a holt cselekedetektől, hogy szent szolgálatot végezhessünk az élő Istennek!
Itt elmondja, mennyivel külömb, és értékesebb Jézus főpapi tisztsége, és szolgálata, mint azoké a főpapoké, akiket Isten a zsidó időkben nevezett ki. Hiszen azok végül is bűnös emberek voltak, önmagukért is állandóan áldozatot kellett bemutatni. Jézus tökéletes volt minden téren.
Szia
Nem tudott. A feladat aminek elvégzése miatt emberként kellett megszületnie a keresztelkedése után kezdődött.
ekkor kapta meg azt a képességet Istentől, hogy vissza emlékezzen az égi életére, és azt a képességet is ekkortól kapta meg Istentől, hogy tudjon gyógyitani, stb.
A gyógyításokat nem szó szerint kell értelmezni. Képletesen kell őket, a lelküket gyógyította, lélekben tudtak járni, és lelki szemeikkel láttak, nem testi értelemben.
A Szentlélek rászállása is képletes, annyit jelent, hogy megváltozott a gondolkodásmódja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!