Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus már alámerítése előtt...

Jézus már alámerítése előtt is tudott gyógyítani, csodákat tenni? Tudta, hogy honnan jött, és emlékezett mindarra gyermekként is?

Figyelt kérdés
ha igen, akkor milyen pluszt jelentett az neki, hogy rászált a "galamb"?
2014. nov. 29. 09:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az első csodája a víz borrá változtatása volt (Ján 2:11), a második pedig a kapernaumi százados fiának meggyógyítása (Ján 4:54).
2014. nov. 29. 10:21
 2/12 anonim ***** válasza:
Bocsánat, nem "százados", hanem "királyi ember". Legalábbis Károli ennek fordította.
2014. nov. 29. 10:22
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem galamb szállt rá, hanem a szentlélek, csak éppen úgy, mint egy galamb.

Nézz utána, mit mondott a szüleinek 12 évesen. Arról nincs adat, hogy mit tudott vagy mit nem azelőtt.

2014. nov. 29. 10:50
 4/12 A kérdező kommentje:
úgy tudom, minden elsőszülött fiú, aki megnyitja anyja méhét, papi szolgálatra kellett adni akkoriban, illetve a szülei nyílván meséltek neki a születését megelőző, meg az azt követő dolgokról, ergo innen is tudhatott egy két dolgot, arról egyértelműen nem beszélt, hogy az égben élt előtte, meg oda is megy vissza, csak a keresztelkedés után. azt, hogy atyjának nevezte Istent, nos, sok hívő gyermek is így nevezi napjainkban is.
2014. nov. 29. 10:56
 5/12 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Jézus a csodáit nem azért tette, hogy fölhívja magára a figyelmet. Csak miután megkeresztelkedett tett olyan dolgokat, hogy az emberek felismerjék, hogy Istentől kapott hatalommal tanít, gyógyít, táplál sokakat, és támaszt fel a halálból.

Igen, tudta hogy honnan jött és azt is milyen céllal. Már akkor tudtam mielőtt megszületett itt a földön, hiszen vállalta azt, hogy kivegye az emberiséget az ádámi bűnből a tökéletes váltsága által.

Milyen pluszt jelentett neki, hogy rászált a galamb? Nézd mit ír a Biblia erről.

Márk 1:10

És azonnal, ahogy feljött a vízből, látta, amint az egek szétnyílnak, és a szellem, mint egy galamb, leszáll rá;

Ézsaiás 11:2

Megnyugszik rajta Jehova szelleme, a bölcsesség és az értelem szelleme, a tanács és a hatalmasság szelleme, az ismeretnek és Jehova félelmének szelleme;

Lukács 3:22

és a szent szellem leszállt rá galambhoz hasonló testi alakban, és hang hallatszott az égből: „Te vagy az én szeretett Fiam; helyesellek téged.”

Lukács 4:18

„Jehova szelleme van rajtam, mert felkent, hogy jó hírt hirdessek a szegényeknek, elküldött, hogy szabadon bocsátást prédikáljak a foglyoknak, a vakoknak pedig a látás helyreállítását, hogy szabadon bocsássam a megtörteket,

János 1:32

János tanúskodott is, ezt mondva: „Láttam a szellemet alászállni az égből, mint egy galambot, és rajta is maradt.

Cselekedetek 10:38

a Názáretből való Jézusról, hogy miként kente fel őt az Isten szent szellemmel és erővel, és ő átment a vidéken, jót cselekedve, és meggyógyítva mindazokat, akiket elnyomott az Ördög; mert vele volt az Isten.

Figyeld meg hányféle téren volt Jézus segítségére a Isten szelleme:

Ézsaiás 42:1

Íme! Az én szolgám, akit szilárdan támogatok! Az én választottam, akit lelkem helyesel. Szellememet adtam belé. Igazságosságot hoz a nemzeteknek.

Máté 12:18

„Íme, az én szolgám, akit választottam, szeretettem, akit lelkem helyeselt! Szellememet adom majd neki, és világossá teszi a nemzeteknek, mi az igazságosság.

2Péter 1:17

Mert tiszteletet és dicsőséget kapott Istentől, az Atyától, midőn ilyen szavak hangzottak hozzá a fenséges dicsőség által: „Ez az én szeretett fiam, akit én helyeslek.”

2014. nov. 29. 10:59
 6/12 KZitus ***** válasza:

Úgy van ahogyan írod, hiszen végül is Jézus Főpapi tisztséget tölt be ma is, ahogyan arról a zsidókhoz írott levél 9. fejezete ír. Egy rövid idézet ezzel kapcsolatban:

Héberek 9:11–14

Amikor azonban Krisztus eljött mint azon jó dolgok főpapja, amelyek most már meglettek, a nagyobb és tökéletesebb, nem kézzel készített, azaz nem ebből a teremtésből való sátoron keresztül, nem, nem kecskék és fiatal bikák vérével, hanem saját vérével lépett be egyszer s mindenkorra a szent helyre, és örök szabadítást szerzett nekünk. Mert ha a kecskék és bikák vére, meg az üsző hamva a beszennyezettekre hintve megszentel annyira, hogy a test tiszta legyen, akkor a Krisztus vére, aki örök szellem által önmagát ajánlotta fel szeplő nélkül az Istennek, mennyivel inkább meg fogja tisztítani lelkiismeretünket a holt cselekedetektől, hogy szent szolgálatot végezhessünk az élő Istennek!

Itt elmondja, mennyivel külömb, és értékesebb Jézus főpapi tisztsége, és szolgálata, mint azoké a főpapoké, akiket Isten a zsidó időkben nevezett ki. Hiszen azok végül is bűnös emberek voltak, önmagukért is állandóan áldozatot kellett bemutatni. Jézus tökéletes volt minden téren.

2014. nov. 29. 11:08
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia

Nem tudott. A feladat aminek elvégzése miatt emberként kellett megszületnie a keresztelkedése után kezdődött.

ekkor kapta meg azt a képességet Istentől, hogy vissza emlékezzen az égi életére, és azt a képességet is ekkortól kapta meg Istentől, hogy tudjon gyógyitani, stb.

2014. nov. 29. 12:42
 8/12 anonim ***** válasza:

A gyógyításokat nem szó szerint kell értelmezni. Képletesen kell őket, a lelküket gyógyította, lélekben tudtak járni, és lelki szemeikkel láttak, nem testi értelemben.

A Szentlélek rászállása is képletes, annyit jelent, hogy megváltozott a gondolkodásmódja.

2014. nov. 29. 13:05
 9/12 A kérdező kommentje:
akkor jános hogyan látta a galambot, ha az csak képletes volt?
2014. nov. 29. 13:21
 10/12 A kérdező kommentje:
jános 1:32 János tanúskodott is, ezt mondva: „Láttam a szellemet alászállni az égből, mint egy galambot, és rajta is maradt.
2014. nov. 29. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!