Miért mondják a Baptisták és a Pünközsdisták, hogy tudnak gyogyitani?
Nem tudom,hogy ilyet mondanak-e,de ha igen akkor tévednek..Inkább ők csak edények:imádkoznak a betegekért és Isten az aki gyógyít.
"Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben..betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak." Márk 16. Ez a bibliai hit egyik jele Jézus szerint.
"Beteg-é valaki köztetek? Hívja magához a gyülekezet véneit, és imádkozzanak felette, megkenvén őt olajjal az Úrnak nevében.És a hitből való imádság megtartja a beteget, és az Úr felsegíti őt. És ha bűnt követett is el, megbocsáttatik néki." Jak 5:14-15
Magam is baptista vagyok, több gyülekezetet is ismerek, de olyan tagunkkal még nem találkoztam, aki azt állította volna hogy ő képes lenne gyógyítani (hacsak nem valamilyen egészségügyi szakon végzett, de gyanítom nem ilyesmire gondoltál).
Tudnál valami forrást mutatni, hol állítanak baptisták ilyesmit?
Mert nem sok eszük van.
Én beszéltem egy baptistával és szerinte 6000 éves a világ, a dinoszauruszok meg vagy együtt éltek az emberrel vagy a Sátán rakta a csontjaikat a földbe, hogy megtévesszen minket és elforduljunk Istentől.
Ezek után mégis mit vársz?
www.teremtes.com
Egy értelmes ember érti. A többi meg csak szitkozódik.
# Gabriel Tailor
"Magam is baptista vagyok, több gyülekezetet is ismerek, de olyan tagunkkal még nem találkoztam, aki azt állította volna hogy ő képes lenne gyógyítani"
Magyarországon tényleg ez van. De ausztrál baptisták például az új-guineai dzsungelekbe járnak kisrepülővel kézrátétellel bennszülötteket gyógyítani.
Azok meg tök jó fejek, már várják őket. Beöltöznek a kedvükért a fűszoknyákba, amit különben már régóta nem hordanak. Mímelnek egy kis sántaságot, epilepsziás rohamot, majd hirtelen meggyógyulnak.
A baptista misszionáriusok elégedetten hazarepülnek, hogy ismét hány embert meggyógyítottak, a helyiek meg elégedettek, hogy ilyen kis erőfeszítéssel ilyen nagy örömet tudtak okozni a vendégeiknek. :)
hetek.hu... az sem igaz amit kérdeznek.
Egyébként 2 évvel korábbi kérdésre válaszolni, hát... nem minősítem inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!