Nem az elme korlátolt, hanem a kapacitása...
De, az elme is korlátolt.
Bizonyos dolgok egyszerűen nem férnek bele.
Jellemzően azok, amelyekkel soha nem találkozott.
Jó... utoljára belemegyek ezekbe a random kiragadott gondolatmenetekbe...
1. "Itt a probléma: ez NEM az akarattól függ.
Azt hiszed el, amit az agyad tudattalan központjai hihetőnek ítélnek. Persze, hogy az agyad dönti el - de NEM a tudatod. Azért írtam, hogy ezen fölösleges vitatkozni. A hit sokkal régebbi, mint a tudás."
Válasz: A legtöbb ember lélekkel jön a világra, kivétel ez alól a pszichopaták (egyre több van)... A lélek maga megőriz bizonyos információkat, így annak legmélyén Isten teljes tudatával annak teljes ismeretével jönnek világra az emberek. Majd, ahogy öregszünk, jön a feketeleves... Elkezdik tukmálni rád a vallásokat... A legtöbb ember tudat alatt tudja, hogy létezik egy nálunk embereknél magasabb szellemi entitás, ezért sokakat nem kell külön győzködni Isten személyével vagy lényegével kapcsolatosan, mert automatikusan elhiszik, amit hallanak... Nincs meg bennük a kritikus gondolkodás hajlandósága... A legtöbb lélekkel is rendelkező embert leköti a fizikai valóság... Ezért Istent kézzel foghatónak tekintik. De miután fizikai valójában nem járkál hosszú szakállal közöttünk, így nincs meg ez a fizikai kontaktus, ezáltal elvesztik a hitüket. Nagyon is az akarattól függ, hogy elhiszed-e a létezését. Már csak azért is, mert Isten létezése, minden lélekkel rendelkező ember lelkébe van égetve... Hogy senki ne feledje teljesen el... De a lélekben el kell merülni, hogy rátalálj. Ahhoz, hogy a lelked felkészítsd Istenre, vissza kell magadat találni hozzá... Ezért kell elkezdeni keresni Istent (ha van hozzá időd és energiád), egyébként felesleges, ha normális életet élsz, a halálod után automatikusan csatlakozhatsz a világához, ha hiszel benne, ha nem... De neked kell meghoznod a döntést, hogy akarsz-e hinni benne és keresed vagy nem akarsz benne hinni és nem keresed... A hihető és nem hihető dolgokat nem az agyad tudatalattija dolgozza fel, hanem a tanulmányaid és tapasztalataid mentén haladva hozod meg a döntéseket. Ez gyermekkortól kezdődik és köze van a gesztusok megfigyelésétől, a hanglejtéseken át az apróbb érzékelésekhez, amik bár tudat alatt fejlődnek ki... De tudatos tapasztalatok által... De ez csak fizikai síkon van így... Tudat alatt mindenki (ismétlem, aki rendelkezik lélekkel) tudja az Istent.
2. "Az, hogy annak, aki NEM TUD hinni, esélyt sem ad."
Válasz: Aki nem TUD hinni az nem is AKAR hinni. Milyen esélyt szeretnél kapni tőle? Szabad akaratot adott az embereknek, az élet pörög-forog nélküle is... "A gép forog, az alkotó pihen"
3. "Ez nem igaz. Én pl. nem ma kezdtem keresni, és nagyon régóta nem találok az égvilágon semmit.
És nem - NEM fogok előbb hinni, és utána esetleg találni. Épeszű ember nem tesz ilyet - csak akkor, ha egészen kiskorától erre nevelik."
Válasz: Már egészen kiskorodtól erre neveltek... "Aki keres, az talál"... Mintha még sosem hallottad volna ezt a négy szót így egyben... A keresés pedig megkövetel némi hitet... Ha nem hiszed, hogy találsz egy ezrest a fiókodban, minek nyitnád ki még a szekrényt is, hogy megtaláld? Ha Istent keresed, annak oka van. ok nélkül felesleges Őt keresni... Ha meg nem hiszel benne, még értelmetlenebb keresgélni... Amúgy, ha nem hinnél benne tudat alatt, nem válaszolgatnál egy vallásokkal foglalkozó oldalon nekem sem... Talán rossz helyen keresed... először magadban keresd... tisztítsd le a tudatod, zárj ki mindent amit eddig kerestél és találtál és ne gondolkodj... Nyugodj meg. Zárd ki a világ és a saját gondjaid. Ha van lelked, látsz egy aprócska fényt foltot... haladj el az irányába belülről, a lelki szemeddel. Így csatlakozol a logoszhoz, a tudatalatti értelmedhez... Ez tulajdonképpen egy meditatív állapot... Amikor víz alá merülsz, hogy a füled ellepje a víz, nem hallasz semmit... Azonban, ha mosolyogsz, rezgést hallasz... Ez az Univerzum lap rezgése... A fizikai síkon minden rezgés, a hullám, a hang, az atomok rezegnek egymás között... Ez a rezgések sokasága és összessége tartja egyben az egész világegyetemet. Lehet egyszerűbben is aktiválni, a 3. szemed... este lefekvés előtt elindítod ezt a meditációs zenét... Rengeteg van belőle, kicsit segíti a tudatalattid megnyitni...
https://www.youtube.com/watch?v=HWEaOdk5B5E
Aztán vannak érdekesebb hangfrekvenciák is 7,83 Hz Schumann rezonancia...
https://www.youtube.com/watch?v=DO9gHsEwctc
És az alap rezonancia 432 Hz, azaz az "A" hang
https://www.youtube.com/watch?v=UWS2pIXvLdQ
Nem mondom, hogy ez tuti siker bármihez is, próbáld ki, de ne gondolj közben semmire... csak pihenj... relax...
4. "Amiért minden más, EGYELŐRE ismeretlen dolgot is, ami alakíthatja az életem. Ezt magyarázni kell?"
Válasz: Szabad akarat (ezt mindig le kell írnom... már unalmas ám)... Az életed magad irányítod, meg az a sok kusza fura ember, akikkel megismerkedsz itt a Földön... Isten, nem fog irányítani... Csak, ha oka van annak, mint például az, hogy most itt velem vitatkozol...
5.
"1: Rászánnám az a 0.0000001 másodpercet, hogy megtaláljam (azokat, akik kapásból hisznek nekem),
Válasz: Nem Isten dolga keresgélni azokat akik kapásból hisznek benne... Azokat minek megtalálni? Hisznek, elfogadták a 10 parancsolatot, igyekeznek betartani, nem gonoszak, szeretik az életet, tisztelik a természetet amit Isten alkotott és csodálják az alkotását...
Ne feledd... 7,5 milliárd ember, azaz 7 500 000 000 fő... 0.0000001 mp, az fejenként már 750 mp, ami ~13 perc
Ha mindenkit elkezdene "téríteni" egy órán át, az 60 x 7 500 000 000 perc Ami... 125000000 óra, az pedig 5208333 nap, azaz 14269 év... Mire a végére érnél, már azok is halottak lennének, akik még meg sem születtek... :D
2: A többinek meg segítenék. Egy végtelen isten az emberek 100%-át képes megtéríteni. IGEN, mind. IGEN, erkölcsös módszerekkel. IGEN, még csak véletlenül sem erőszakkal. IGEN, a szabad akarat teljes tiszteletben tartásával."
Válasz: Isten nem hittérítő :D Már, ha csak megmutatná magát, akkor is elveszítenéd a szabad akarat lényegét... Mert tudnád, hogy létezik, így nincs meg a lehetőséged arra, hogy legyen hited... Ez a különbség a tudás és a hit között... Amúgy, ha tudod az Istent sem változik semmi körülötted... még az is lehet, hogy kevésbé fogsz vele egyetérteni mindenben, mint most... Sokan azért keresik Istent, hogy elküldjék a p.csába... Mellesleg Isten nem beszélget ám csak úgy akárkivel... Általában angyalok beszélnek helyette, mint a Szentlélek vagy éppenséggel Metatron...
6. ""Azért mert az emberi fantázia kitermeli magából a végtelen számú istenségeket"
Egyetértünk! - VÉGRE!!! -
De ezt a saját hitedre vajh' miért nem vagy képes még megnézni sem?"
Válasz: Mint említettem, más a hit és más a tudás... Nekem nincs hitem. Sosem volt...
7. "
"EGY az Isten."
Ez a buta hívők szokásos szövege: akik még a saját hitüket sem ismerik, mást meg aztán még annyira se.
A sumer-zsidó-keresztény-muszlim kultúrkörön kívül (ahol TÉNYLEG ugyanaz az isten) nem ismernek semmit.
Valamit hallottak harangozni a keleti vallásokról, de abból érteni már tényleg nem értenek semmit.
A többi 8000 vallás meg egy nagy fekete lyuk számukra."
Válasz. Én a tűz népének szülötte vagyok... Egyébként szinte az összes főbb vallást ismerem és kb. 8 éven át tanulmányoztam őket... A vallásokban egy közös van... Az aki sugalmazta azokat az embereknek... A vallások által lehet a legjobban elhatárolni egymástól az embereket, hogy azok ne legyenek képesek "EGY"-séget alkotni... És amúgy ez a feladata, kis szívesség Istennek, hogy ne vele foglalkozzon mindenki... ;) :D
8. "Egy isten léte nem attól függ, hogy mit csinálnak a hívei."
Válasz: Ezt a híveknek mond... Úgyis azt csinálnak amit a "pap bácsi" mond... Imádkoznak, leborulnak, keresztet vetnek... templomot/zsinagógát/mecsetet (stb) építenek... Máglyarakás gyújtanak, ha "kell"... Ne kell, de egy csóka nemrég az eddigi legnagyobb tűzvészt idézte elő Kaliforniában, mert a kertjében a legnagyobb hőségben "szent tűzet" gyújtott... A lökött... több hektár erdő égett le...
9. "Csak szólok, hogy Egyiptomban jelenleg csak a koptok az utódai az egyiptomiaknak, őket meg éppen irtják, már lassan 4000 éve."
Válasz: Oké szóltál... és?! Mit tegyek? Álljak oda, hogy "ne tedd"?! Hasztalan... Ezek szerint Ré a Nap Isten és Hórusz nem védi meg őket rendesen... tanulság? Hol van Ré és Hórusz? Apep oké, azt tudom hol van...
10. "Te demagóg vagy?
Állítólag ez az isten azt mondja, hogy MINDEN EGYES ember érdekli! Ezen kívül végtelen."
Válasz: NEM... Az, hogy Te felkeresnél 7,5 milliárd embert, elég furcsa lenne, főleg a fenti számításaim alapján... kellene hozzá vagy 150 élet... "állítólag"... Nincs miről beszélni...
11. "
"a Bibliák és szentírások nem minden esetben a pontos igazságot tartalmazzák..."
Gondolkodtál már azon, hogy ez hogyan fordulhatott elő egy végtelen istennel?"
Válasz: Mint említettem és egyet is értettél velem, az emberi fantázia határtalan... Azt mire alapozod, hogy Isten "végtelen"?! Ja végtelen az Ő jósága... ezért zúdította az emberekre az özönvizet, ezért kellet Egyiptomban a zsidóknak bárányvérrel "megfesteni" a kapukat stb... Hagyjuk...
12. ""Sok könyvet el kell olvasni mire összeáll benned a kép Istenről..."
A sok könyv írója MIND nem ismerte őt. Ha ismerte volna, akkor elég lenne az ő könyvét elolvasni."
Válasz: Istennek valójában nincs könyve... Az embereknek van könyve... A könyvek útmutatások... Nem kell ám az összeset elolvasni... De, ha már 3-at elolvasol, rájössz magadtól, hogy a könyveket az emberek írják... Nem Isten... Az a bizonyos végtelen fantázia... Javaslom a Végtelen történetet... Igaz az egy film, de fantasztikus!!!
13: "De milyen igazságot keresel?"
1: MELYIK isten létezik?
2: MIK a tulajdonságai?
3: MIK az elvárásai?
4: MI a terve velem?
Válasz:
1: Az EGY igaz Isten létezik öröktől fogva
2: Senkihez és semmihez nem hasonlatos. (nincs nemi identitása, nem egy szakállas öregapó egy trónuson)
3: 10 parancsolat
4: Bár mindig azt mondják, hogy Istennek mindenkivel tervei vannak, de ezt látod, csak Ő tudhatja... Már, ha van egyáltalán veled terve... Kezdetnek bízz benne... Bár én inkább azt mondanám, hogy bízz magadban... Az sokkal jobb opció...
13: ""Fontos tudnod az igazságot?"
Ugye, viccelsz?
"Hogy melyik vallás a hihetőbb?!"
Hülyének nézel?
"Mit keresel pontosan az igazság alatt?"
Mondjuk úgy, hogy a VALÓSÁGOT."
Válasz: Ha a valóságot keresed... akkor rossz hírem van... Ez a földi lét nagyon is valós... inkább erre kellene koncentrálnod... :D Az igazság az, amit az agyad elhisz és igazságként értelmez... Mintha erről már lett volna szó?!
14: ""Azt akarod tudni, hogy Ádám és Éva tényleg létezett-e?"
Nem léteztek, ezt most már a keresztények is tudják."
Válasz: Na ezt biztosra senki sem tudhatja... Nem voltál ott, így nem tudhatod... De valamiért csak fennmaradt az emlékezet róluk... Hmmm?! Talán nem véletlenül... Ami pedig az almát illeti... A Fényhozó átadta a fényt az emberiségnek... A FÉNY a lélek... ALMA spanyolul LÉLEK... Az, hogy neked van vagy nincs, azt nem tudhatom... Neked kell tudnod... Ha van, úgyis érezni fogod... Ha érteni nem is...
15: "Természetesen csak olyan részletességgel szeretném tudni, amit elviselek. De ne legyen közte EGYETLEN hamis állítás, vagy bizonytalanság se! Ne legyen négylábú szöcske, vagy olyan, hogy a teremtett növények 1 napig (ami lehet akár évezred is? Miért nem tudjuk, hogy mennyi?) Nap nélkül, -200 fokban voltak!"
Válasz: Elég nagy igényeid vannak... :D
Menj ki a Margitszigetre vagy egy közeli parkba, ülj le egy padra és csendesen nézz körül... mit látsz?! ÉLETET... Még a fák is neked "zenélnek"... Kell ennél nagyobb bizonyíték bármire is?! Keress magadnak egy kellemes elfoglaltságot!!! Élvezd az életet amíg lehet... Nem kell mindig mindent tudni...
"A lélek maga megőriz bizonyos információkat"
Amiket itt írtál, azok a te vágyaid, és sajnos hamisak. Nem igaz egyik sem.
Bizonyíték: az energiamegmaradás.
"Aki nem TUD hinni az nem is AKAR hinni."
Ezért akartalak megütni. Tudod, te ne találd ki, hogy én mit akarok és mit nem.
"Milyen esélyt szeretnél kapni tőle?"
VALÓSAT. Olyat, hogy aztán felelős döntést hozhassak, a TELJES TUDÁS birtokában!
"A keresés pedig megkövetel némi hitet..."
Mármint előfeltevést.
Természetesen én is úgy gondolom, hogy nem reménytelen a keresésem, akkor nem keresnék - de ettől még NINCSEN hitem!
És NEM a hitem akarom növelni, hanem a tudásom!
"ha nem hinnél benne tudat alatt"
A tudattalan agy elég buta. Ha valamiben csak tudat alatt hiszel, az nagyon könnyen lehet hamis. A tudatos agyad SOKKAL okosabb!
"tisztítsd le a tudatod, zárj ki mindent amit eddig kerestél és találtál és ne gondolkodj..."
A tudattalan agyat sok mindenre lehet használni, már én is tettem ilyet. De NAGYON FONTOS: utána MINDIG ellenőrizni kell, hogy amire így rájöttél, az igaz-e?
"Nem Isten dolga keresgélni azokat akik kapásból hisznek benne..."
Csak akkor, ha végtelenül jó.
"7,5 milliárd ember, azaz 7 500 000 000 fő... 0.0000001 mp, az fejenként már 750 mp, ami ~13 perc"
Nem, nem. Összesen ennyi, nem külön. Isten végtelen, és egyszerre tud foglalkozni az összes emberrel.
"Már, ha csak megmutatná magát, akkor is elveszítenéd a szabad akarat lényegét..."
Eszerint Ádáméknak nem volt szabad akaratuk?
"Mert tudnád, hogy létezik, így nincs meg a lehetőséged arra, hogy legyen hited..."
Tehát a sátán sose látta az istent?
"Amúgy, ha tudod az Istent sem változik semmi körülötted... még az is lehet, hogy kevésbé fogsz vele egyetérteni mindenben"
Ez bizony benne van a pakliban... de én adnék neki lehetőséget. MINDENKÉPPEN adnék. Eszerint jobb lelkű vagyok, mint ő?
"A vallásokban egy közös van... Az aki sugalmazta azokat az embereknek..."
Ez egy keresztény gondolat - a legtöbb vallás ennél normálisabban áll a témához.
"Egy isten léte nem attól függ, hogy mit csinálnak a hívei."
Ezt lehet, hogy nem értetted meg... gondolkozz rajta még.
"Azt mire alapozod, hogy Isten "végtelen"?!"
Ja, hogy te nem vagy keresztény!
Látom, a lélekvándorlásban is hiszel.
Akkor ezt miért nem mondtad? És akkor miért hívod az istened Istennek?
Akkor miben hiszel?
"A könyvek útmutatások..."
Aki nem ismeri az utat, hogyan tudja mutatni? Azt már megállapítottuk, hogy akik ezeket írták, azok NEM ismerték az istent. Csak találgatott mindegyik.
"Ha a valóságot keresed... akkor rossz hírem van... Ez a földi lét nagyon is valós..."
Idáig rendben is vagyunk, csakhogy itt nincsenek istenek. És a világunkban máshol sincsenek.
"Ádám és Éva"
Nem léteztek, ez 100%
Mi a probléma? Nem hiszel a tudománynak?
"Menj ki a Margitszigetre vagy egy közeli parkba, ülj le egy padra és csendesen nézz körül... mit látsz?! ÉLETET... Még a fák is neked "zenélnek"... Kell ennél nagyobb bizonyíték bármire is?!"
Kell, mert ez NEM bizonyíték.
Elég gyakran beleszaladok abba, hogy a hívők képtelenek értelmezni, hogy mi bizonyíték és mi nem.
Akkor vegyük újra...
1. "Amiket itt írtál, azok a te vágyaid, és sajnos hamisak. Nem igaz egyik sem.
Bizonyíték: az energiamegmaradás."
Válasz: Az energia megmaradás? tehát megmarad... így vagy úgy, de nem vész el, csak átalakul... Ez nem bizonyítja, hogy a lélekbe mint energiamezőbe és adathordozóba égetett memória bizonyos esetekben (a szükség idején) nem hívható elő... Az ember nem duracell nyuszi... élő organikus szervezet...
2. Nézd... valamit vagy tudok vagy hiszek, ha valamit nem tudok és nem is hiszek, és nem is akarom hinni, arra felesleges időt pazarolni... Az, hogy TE nem akarsz előfeltételként hinni valamiben az önmagában nem bizonyíték arra, hogy Isten létezik vagy sem... Ez egy önállóan meghozott döntésen múlik. Nehéz felfogni, hogy mit jelent a szabad akarat (nem tudom lerajzolni bocs)?!
3. ""Milyen esélyt szeretnél kapni tőle?"
VALÓSAT. Olyat, hogy aztán felelős döntést hozhassak, a TELJES TUDÁS birtokában!"
Válasz: Ha tudásra van szükséged tanulj... ne várd a csodát, hogy majd Isten jön és telepakolja a fejedet tudással... Mint említettem a "teljes tudás" megterheli az agyi kapacitásait az embereknek... Több matematikus és egyéb professzort ismertem, vagy hallottam róluk, akik agyvérzést kaptak... Pedig meg sem közelítették az Isteni tudás közelségét... Csak túlterhelték az agy kapacitását... Nem kell mindent tudni. Alapból elég lenne csak azt tudni, ami elegendő az élethez...
4. "Mármint előfeltevést.
Természetesen én is úgy gondolom, hogy nem reménytelen a keresésem, akkor nem keresnék - de ettől még NINCSEN hitem!
És NEM a hitem akarom növelni, hanem a tudásom!"
Válasz: A "remény" a HIT alapja... Akinek nincs hite, nem részesül Isten jóságában vagy valami ilyesmi... mintha valahova le lenne írva valami hasonló, de nincs kedvem idézgetni a Bibliából, arra ott vannak a hithű keresztények és Jehovák stb...
5. ""ha nem hinnél benne tudat alatt"
A tudattalan agy elég buta. Ha valamiben csak tudat alatt hiszel, az nagyon könnyen lehet hamis. A tudatos agyad SOKKAL okosabb!"
Válasz: Mégis a tudatalattid irányítja a tudatos agyadat és nem fordítva... Nem furcsa? A léleknek, mint tárolóeszköznek, alacsony a kapacitása, de életről-életre haladva egyre több információ rögzül benne... A Te lelked valószínűleg elég fiatal, ezért ez a sok kétség és tudásra való hajlam...
6. "A tudattalan agyat sok mindenre lehet használni, már én is tettem ilyet. De NAGYON FONTOS: utána MINDIG ellenőrizni kell, hogy amire így rájöttél, az igaz-e?"
Válasz: Ha ezt így tudod, akkor nyilván sikerült bizonyos információk birtokába jutnod a tudatod legmélyéből... Az, hogy mi az igaz és mi nem... relatív... Nézőpont kérdése...
7. ""Nem Isten dolga keresgélni azokat akik kapásból hisznek benne..."
"Csak akkor, ha végtelenül jó."
Válasz: Mint említettem... Egyiptom, fáraók, zsidók, bárányvérrel festett kapuk, Noé özönvíz, Szodoma és Gomorra... Nézz utána... Egy "végtelenül jó" Isten tenne vagy utasítana, engedélyt adna hasonlóra? Isten olyan, amilyen... Se nem jó, se nem rossz... Teszi, amit tenni kell... Ha jó, ha nem jó... Mellesleg az Univerzumban semmi sem végtelen (alfa és omega)... Az Univerzumban nincs olyan, hogy jó vagy rossz... helyes és helytelen cselekedetek vannak és azok ok-okozati összefüggései (kauzalitás).
8. ""7,5 milliárd ember, azaz 7 500 000 000 fő... 0.0000001 mp, az fejenként már 750 mp, ami ~13 perc"
"Nem, nem. Összesen ennyi, nem külön. Isten végtelen, és egyszerre tud foglalkozni az összes emberrel."
Válasz: Nincs hited az Istenben, de máris adtál Istennek egy képességet, amivel gondolatban felruháztad Őt... Ez kisséééé paradoxon nem?!
9. Összevonom a kettőt
1. "Már, ha csak megmutatná magát, akkor is elveszítenéd a szabad akarat lényegét..."
Eszerint Ádáméknak nem volt szabad akaratuk?"
2. ""Ádám és Éva"
Nem léteztek, ez 100%
Mi a probléma? Nem hiszel a tudománynak?"
Válasz: A tudomány az emberi fantázia mellékterméke... az emberek gondolkodnak, ötleteket alkotnak, és meghatároznak vagy definiálnak olyan tényeket, amiket különféle tudás és tapasztalat birtokában bizonyítanak. Ádám és Éva létezését eddig senki sem cáfolta bizonyossággal, csak más elképzelést adott a dolgoknak például Darwin az evolúció elmélettel... Figyeld a szót... "ELMÉLET"... Amúgy az őskori leletek nem bizonyítják, hogy a talált csontmaradványok valóban az emberek elődjei voltak, csak feltételezik... Mellesleg korszakonként még egymástól is eltérő koponyacsontokat találtak, a kormeghatározás nem egy tuti biztos dolog, lehet kicsit Darwin elméletéhez igazítani dolgokat, ha akarják... Mellesleg... Hogyan lett az emberiség egy komplett faj, ha az őskori elletek alapján több különböző fajt vagy archetípust különböztetnek meg... Mindegy ebbe most nem megyek bele, mert annyira nem értek Darwin elméletéhez, lényegében igaza van, hogy az élővilág folyamatosan alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez... Így van programozva...
Szóval, ha nem létezett ÁDÁM nyilván nem volt szabad akarata sem... Mellesleg úgy szólnak az Ádám és Éva történetek, hogy Isten az embernek szabad akaratot szándékozott adni... Tehát elvette az emberektől azt a tudást, hogy Ő létezik, hogy az ember önként hihessen az Istenben, szabad akaratából... Ergo tudták az Istent kezdetben... Majd később kapták meg a szabad akarat ajándékát... Ezzel kapcsolatban is vannak felvetések, íme az egyik:
"Gyökössy Endre református lelkész írásából" - Gondolom nem a kisujjából szopta... kicsit meseszerű, az emberek mindig emberi tulajdonságokkal ruházzák fel Istent, mintha király lenne és ülne egy trónon... kissé vicces ám... De a lényege amit közölni szándékozik, fontos üzenet...
https://www.youtube.com/watch?v=gVDKenAnbqg
10. ""Mert tudnád, hogy létezik, így nincs meg a lehetőséged arra, hogy legyen hited..."
Tehát a sátán sose látta az istent?"
Válasz: Ha belemegyek ebbe a gondolatmenetbe, akkor először is tisztázni kellene, hogy ki az a Sátán?! Ha Luciferre gondolsz... Őt is Isten teremtette, Istenhez a legközelebb álló arkangyala volt. Mint az imént csatolt bejátszásból is kiderül... A Sátán, de nevezzük inkább Lucifernek, Isten szolgálatában áll a mai napig és pontosan tudja ki vagy mi Isten... Ő a szabad akaratot azért kapta, hogy lázadhasson, hogy elhitesse másokkal, hogy Isten nem létezik esetenként külön vallásokat alapíthasson, hogy elterelje az emberiség figyelmét Istenről... Amíg egy templomban egy keresztre feszített szobra előtt hajlongsz, nem tudsz a valósi Istenre fókuszálni, mert elképzelsz egy teljesen másik Istenséget magadnak és már nem is zavarod Istent, hanem helyette egy álomvilágban megalkotott képzelethez imádkozol... Na a fantázia, az végtelen... Ahány ember, annyiféleképpen értelmezi Jézus személyét... Hiába van leírva, gondolatban teljesen más elképzelések születnek még így is a személyéről... Kicsit vicces a kereszténység... Egy paradoxon, már eleve ha a hívők nem lennének elvakultak, rájöhetnének, hogy mekkora átverés az elejétől fogva, kezdve a bálványimádat tilalmával... Ha rátalálsz Luciferre, aki legközelebb áll Istenhez, máris közelebb kerültél Istenhez... Furcsa, hogy Istenhez, a tisztítótűzön át vezet az út... hol van a tisztítótűz? A pokol tornácán... Ki uralkodik ott? Lucifer... Mindenképpen útba kell ejtened, ha el akarsz jutni Istenhez... Sorry... Nem rossz fej, de szeret szórakozni az emberekkel... Ha elég értelmesnek tart, elvezethet Istenhez... Ha nem... Elveszi a maradék józan eszedet is... :D És mindenféle fura dolgokban kezdesz hinni... Mint Pataky Attila pl...
11. ""Amúgy, ha tudod az Istent sem változik semmi körülötted... még az is lehet, hogy kevésbé fogsz vele egyetérteni mindenben"
Ez bizony benne van a pakliban... de én adnék neki lehetőséget. MINDENKÉPPEN adnék. Eszerint jobb lelkű vagyok, mint ő?"
Válasz: Ha a helyében lennél, nyilván Te is másképpen gondolkoznál... ami a jót és rosszat illeti, már fent említettem... Nem érted a lélek fogalmát... A LÉLEK a FÉNY... Ez az isteni szikra vagy energia Isten alkotóereje... Isten "lelke" jóval meghaladja az emberiségét... Az emberiség ennek a léleknek csak egy töredékét kapta, így nem vagyunk képesek Univerzumokat, csillagrendszereket vagy galaxisokat teremteni vagy alkotni... Az embernek maradt az építészet, zene, festészet, irodalom stb... KREATIVITÁS, azaz az alkotásra való képesség... teremtés... Ami a lélekből erejéből fakad... Az, hogy Te Isten helyében mit tennél, egyéni szociális probléma...
12. ""A vallásokban egy közös van... Az aki sugalmazta azokat az embereknek..."
Ez egy keresztény gondolat - a legtöbb vallás ennél normálisabban áll a témához."
Válasz: A legtöbb vallás fikció... De valaki azt is sugalmazta az embereknek ;) Ha azt a feladatot kapnád Istentől, hogy vezesd félre a teljes emberiséget, Te hogyan kezdenéd?! Iszlám, kereszténység, judaizmus, Buddhizmus stb... És már félre is vannak vezetve... Mindenki jól jár... Az emberiség kap egy vagy több képzeletbeli barátot, Istent meg nem zavarják az ostobaságaikkal... És szórakoztató is... :D A hitgyülis Németh Sándort elnézve eléggé vicces... ami azt illeti... Anázáreti jeti meghalt a bűneinkért, de bűnbocsánatot csak a bűnbánó ember kaphat, bánd meg bűneid, halleluja... :D
Ez nem az, de közelebb visz Istenhez...
https://www.youtube.com/watch?v=tIeC2G4HCcU
13. ""Egy isten léte nem attól függ, hogy mit csinálnak a hívei."Ezt lehet, hogy nem értetted meg... gondolkozz rajta még."
Válasz: Szerintem neked kellene átgondolnod... Attól, hogy Te kihez imádkozol és miért, meg hogyan, ez Isten létezését nem befolyásolja... Nem az ember teremtette Istent, hanem Isten teremtette az embert... nem mindegy... :D
14: ""Azt mire alapozod, hogy Isten "végtelen"?!"
Ja, hogy te nem vagy keresztény!
Látom, a lélekvándorlásban is hiszel.
Akkor ezt miért nem mondtad? És akkor miért hívod az istened Istennek?
Akkor miben hiszel?"
Válasz: Ez azért fura, mert Jézus állítólag beszélt valami olyasmiről a tanítványainak, hogy "visszatér"... Na ez a lélekvándorlás nem? Csak az emberek hisznek végletekben és végtelenben... Luciferiánus vagyok... És mint említettem, nem hiszek Istenben... Tudás és hit más és más... ezt már említettem... Én tudom az Istent... Nem mintha nagy öröm lenne... Lucifer teremtette a Földön a legtöbb olyan vallást, ami kifejezetten nagy képzelőerővel bír ezek a vallások egy közös alapokon nyugszanak... Mindegyikben ott a kígyó... hol szárnyakkal, hol szárnyak nélkül... Kicsit polírozza magát... :D Hogy értsd a kígyó jelentőségét... A kezdetben volt a semmi... ez a zérus vagy origó... számmal kifejezve: O, azaz nulla... Ha meg tudod határozni a semmit, máris van valamid... Ez a valami az EGY... azaz, I... Mire képes Isten legelső teremtménye aki színtiszta FÉNY a legragyogóbb lélek az Univerzumban? alkotni... Vegyük a 10-es számrendszert (O-9), függetlenül attól, hogy a kettes számrendszer csak I és O elemeket tartalmaz... Figyeld... I S TEN... azaz I ~ IO... Tehát, ha van egy O-d forgasd el (0-9) 9O fokkal bármerre... Mit kapsz?! I-et... Nézd meg a Morning start vagy hajnalcsillagot, hogyan ábrázolják... 8 ágú csillag... mint egy iránytű... Útmutatás Istenhez... És a kiígyó... azaz az S ha a saját farkába harap mit kapsz? O... Ha felemelkedik mit kapsz? I Ezek csak az alapok Istenhez, hogy értsd a lényegét... Ahogyan az ember virtuális világokat alkot az informatikai rendszerekben (stratégiai játékok stb), úgy Isten képes volt Egy Univerzumot alkotni amit akár a matematika nyelvére is le lehetne fordítani... Aranymetszés vagy arany arány... a természetben mindenhol előfordul... DNS, előre programozott ösztönök... mesterséges intelligencia stb... A valóság is pont olyan, mint egy számítógépes játék... csak Istennek nagyobb képzelőereje van...
Zene (az ugye a lélekből fakad) csak mert kedvelem őket:
https://www.youtube.com/watch?v=YHc-c9hJMrU
https://www.youtube.com/watch?v=SXmZQyGHe1k
15: ""A könyvek útmutatások..."
Aki nem ismeri az utat, hogyan tudja mutatni? Azt már megállapítottuk, hogy akik ezeket írták, azok NEM ismerték az istent. Csak találgatott mindegyik."
Válasz: Mintha a világ összes könyvét olvastad volna... :D
16: ""Ha a valóságot keresed... akkor rossz hírem van... Ez a földi lét nagyon is valós..."
Idáig rendben is vagyunk, csakhogy itt nincsenek istenek. És a világunkban máshol sincsenek."
Válasz: A világunkban nincsenek istenek... jajj most mi lesz?! Hidd el... jobb is, hogy nincsenek... Főleg, ha az emberi fantázia által kitermelt istenekre vágysz, akik előtt folyton meg kell hajolni... és állandó harcban állnak egymással vagy az emberrel... stb...
17. "Elég gyakran beleszaladok abba, hogy a hívők képtelenek értelmezni, hogy mi bizonyíték és mi nem."
Válasz: Amit teremtett annak elég bizonyítékul kellene szolgálnia... Na mindegy, ebbe most nem megyek bele... Ne akarj többet tudni.... "Eddig jöjj és ne tovább!!!" :D
"az energiamegmaradás."
Szerintem nem érted a lényegét. Ha létezne egy külső lélek, akkor mérni tudnánk, ahogy energia áramlik kifelé a sejtekből a semmibe, és a semmiből vissza.
"Az, hogy TE nem akarsz előfeltételként hinni valamiben az önmagában nem bizonyíték arra, hogy Isten létezik vagy sem..."
Igaz. És akkor mi van? Attól még kegyetlen, ha nem ad nekem lehetőséget.
Ehhez semmi köze a szabad akaratnak. Az akkor kezdődne, amikor MÁR előttem a lehetőség.
"Ha tudásra van szükséged"
Mármint ARRA a tudásra van szükségem, amit írtam: melyik isten létezik, tulajdonságai, elvárásai, tervei.
"Mégis a tudatalattid irányítja a tudatos agyadat és nem fordítva..."
Tudatalatti nem létezik, tudattalan van.
"Nem furcsa?"
Nem. Ugyanis a tudat egy sokkal későbbi találmány, messze megelőzte a tudattalan. És nem irányítja, hiszen nem szól bele a döntéseibe, csak vezérli (pl. ki tudja kapcsolni) és kiszolgálja, valamint szűri neki az eseményeket (a tudat nagyon lassú és kicsi a kapacitása). Mondjuk be tudja csapni, az igaz.
"Nincs hited az Istenben, de máris adtál Istennek egy képességet, amivel gondolatban felruháztad Őt..."
Nem én: ezt a hívők mondják róla. Te nem vagy híve.
"Ádám és Éva"
Feltételes kérdésről hallottál már?
Örülnék, ha a kérdésre válaszolnál.
"Ádám és Éva létezését eddig senki sem cáfolta bizonyossággal"
Russel teáskannáját sem.
Nem léteztek, ez ma már 100%
Pár millió éve váltak el a mai emberek ősei a majmoktól, és ez nem egy pár volt.
No meg ők még igencsak majmok voltak, és pl. nem tudtak beszélni sem.
"ELMÉLET"...
Talán nézz utána: a tudományban az elmélet a létező legnagyobb bizonyosság.
Amiről te beszélsz, az a "feltevés".
"Amúgy az őskori leletek nem bizonyítják, hogy a talált csontmaradványok valóban az emberek elődjei voltak"
DNS vizsgálatról már hallottál?
100% a bizonyosság. Mivel a DNS-ben az összes hiba is öröklődött, és rengeteg van.
"Hogyan lett az emberiség egy komplett faj, ha az őskori elletek alapján több különböző fajt vagy archetípust különböztetnek meg..."
A többi kipusztult. Lehet követni, hogy mikor melyik: pl. még 500 éve is élt egy csoport, amelyik talán külön faj volt.
"Gyökössy Endre"
Inkább írd le röviden.
"A Sátán, de nevezzük inkább Lucifernek, Isten szolgálatában áll a mai napig és pontosan tudja ki vagy mi Isten..."
Ez, és amit még a többi helyen leírtál, nem keresztény tanítás. Megjegyzem, sokkal rokonszenvesebb, mint az ő tanításaik - de hát ugye van 2000 év előnye. És éppúgy a levegőben lóg, bizonyíték egy nagy nulla.
"Ő a szabad akaratot azért kapta, hogy lázadhasson, hogy elhitesse másokkal, hogy Isten nem létezik esetenként külön vallásokat alapíthasson, hogy elterelje az emberiség figyelmét Istenről..."
Pontosan miért is van szüksége az istennek erre?
"Az emberiség ennek a léleknek csak egy töredékét kapta, így nem vagyunk képesek Univerzumokat, csillagrendszereket vagy galaxisokat teremteni vagy alkotni..."
Egyelőre. 500 éve még azt is mondhattad volna, hogy nem vagyunk képesek repülőgépet, számítógépet készíteni, vagy 25 mérföldnél gyorsabban haladni.
Ne becsüld le az emberi tudást. Ma már FILMET készítünk arról, ahogy egy elektron átlép az atomban az egyik pályáról a másikra. Vagy megmérjük az atom MAGJÁNAK gerjesztett állapotait.
"Ha azt a feladatot kapnád Istentől, hogy vezesd félre a teljes emberiséget"
MIFÉLE isten ad ilyen feladatot?
"Jézus állítólag beszélt valami olyasmiről a tanítványainak, hogy "visszatér"... Na ez a lélekvándorlás nem?"
Nem.
Jézus teljes tudása birtokában, változatlan személyiséggel tér vissza. Ő egy isten.
Ez NEM lélekvándorlás.
"Luciferiánus vagyok..."
Tehát egy fajta sátánista.
Nézd: amit itt leírsz a teremtésről és a világról, az nem rossz. Rokonszenves.
De teljesen alap nélküli. Pont olyan, mint a másik 8000 teremtéstörténet, csak ugye már benne van korunk tudománya (mint azokban is a saját koruk).
A betűk alakjával és a szavak formájával való játék pedig butaság.
"Mintha a világ összes könyvét olvastad volna..."
Miért?
Van olyan, ahol ott van a TELJES igazság? Akár röviden?
"Amit teremtett annak elég bizonyítékul kellene szolgálnia..."
Nagyon jól mondod!
Tehát akkor hol van a tervező műhely?
Hol vannak a tervrajzok?
Hol vannak a félig működő kísérleti példányok?
Hol van a logó, a védjegy az élőlényekben?
Csak nem tudod elfogadni amit írok... egy gyermek is értelmesebb nálad és ez most nem vicc... Amit fent leírtam én már 6 évesen is tudtam... De vegyük újra, hogty lásd nem untam meg, vicces vagy... Naivan hiszed a tudományt, de nem vagy képes hinni másban... ez a probléma... a kritikus gondolkodás hiány a tudományokkal szemben is, mintha a tudósok mindent jobban tudnának, még Istennél is jobban...
1. "Szerintem nem érted a lényegét. Ha létezne egy külső lélek, akkor mérni tudnánk, ahogy energia áramlik kifelé a sejtekből a semmibe, és a semmiből vissza."
Válasz: Kicsit elvont vagy, azt hiszed Isten egy pontban összpontosul, mint egy ember... akinek van egy belső lelke és onnan árad és oda árad minden... Ha kicsit túlzó lennék azt is mondhatnám, hogy Isten maga a teremtett Univerzum. Mi emberek részesei vagyunk Istennek, azáltal, hogy benne az Ő lelkében élünk... És most egy frappáns idézet, kedven költőmtől, aki ismerte a lélek fogalmát (Levél a hitveshez pl.) Radnóti Miklós: Nem tudhatom
"s az iskolába menvén, a járda peremén,
hogy ne feleljek aznap, egy kõre léptem én,
ím itt e kõ, de föntrõl e kõ se látható,
nincs mûszer, mellyel mindez jól megmutatható."
Amint a mennyekben (fent)
Úgy a Földön is (lent)
Azért, jó, hogy nem lehet mérni a lélek energiáit, mert akkor már olyan információ birtokában lenne az emberiség, amivel át lehetne írni akár az abba égetett információkat is... Ez pedig hidd el, az egész emberiség vesztét okozná... Istennek sem tetszene... Ebben biztos lehetsz... Jégkorszak és özönvíz is kevés lenne olyan méretű pusztítást hajtana végre Isten... Talán még rebootolná is a rendszert... Ha érted... Az pedig senkinek sem lenne jó... Bár, már így is nagy eséllyel halad az emberiség a bukása felé...
2. "Igaz. És akkor mi van? Attól még kegyetlen, ha nem ad nekem lehetőséget.
Ehhez semmi köze a szabad akaratnak. Az akkor kezdődne, amikor MÁR előttem a lehetőség."
Válasz: Előtted a lehetőség... mindenkinek adott lehetőséget... Hiszel vagy nem hiszel... Komolyan ennyire nem érted mit jelent a szabad akarat?! A lehetőséget megkaptad... Nem tukmálja rád magát (legfeljebb a Jehova tanúi tukmálnak rád egy alternatív lehetőséget...)
3. "Mármint ARRA a tudásra van szükségem, amit írtam: melyik isten létezik, tulajdonságai, elvárásai, tervei."
Válasz: Melyik Isten létezik? Hűűűűhaaaaaaa... Te figyu... Isten nem egy kártyajátok, ahol a tulajdonságoknak számokat adnak és ki lehet játszani egyiket a másik ellen és a tulajdonság értékeiből kivonva egymást nyer az egyik... :D Elvárás: 10 parancsolat (11. parancsolat... tartsd be a 10 parancsolatot)... Isten útjai kifürkészhetetlenek... Kaptál egy életet... játssz... nem mondom, hogy könnyű játék...
4. "Tudatalatti nem létezik, tudattalan van."
Válasz: Ha nincs lelked, akkor nem is lesz tudatalattid... Minden lélekkel rendelkező embernek van öntudata... ergo senki sem tudatlan vagy tudattalan... Pontosan honnan ez a magabiztosság, hogy nem létezik tudatalatti? Akkor miért vizsgálják már évszázadok óta, neves pszichológusok? Jung-ot ajánlom ez ügyben...
5. A tudattalan eszmefuttatásodba nem megyek bele, mert semmi köze a tudathoz... semmilyen formában sem...
6. ""Nincs hited az Istenben, de máris adtál Istennek egy képességet, amivel gondolatban felruháztad Őt..."
Nem én: ezt a hívők mondják róla. Te nem vagy híve."
Válasz: De nem is állítottam, hogy lennének ilyen csúcs szuper képességei... Te meg úgy adtad elő, mintha tudnád, hogy ezzel a képességgel rendelkezik... Mondom... az emberi fantázia végtelen és tulajdonképpen kitölti azt az űrt, amit nem tudunk a földi lét során megvalósítani, ezért azokkal a képességekkel amikkel az ember nem rendelkezik, azokkal egy vagy több képzeletbeli entitást felruház... Így született a pókember, a superman stb...
Isten képessége a teremtés... :D
7. ""Ádám és Éva"
Feltételes kérdésről hallottál már?
Örülnék, ha a kérdésre válaszolnál.
"Ádám és Éva létezését eddig senki sem cáfolta bizonyossággal"
Russel teáskannáját sem.
Nem léteztek, ez ma már 100%
Pár millió éve váltak el a mai emberek ősei a majmoktól, és ez nem egy pár volt.
No meg ők még igencsak majmok voltak, és pl. nem tudtak beszélni sem.
"ELMÉLET"...
Talán nézz utána: a tudományban az elmélet a létező legnagyobb bizonyosság.
Amiről te beszélsz, az a "feltevés"."
Válasz: Ha a kérdésed feltételes és 100% bizonyossággal meg vagy róla győződve, hogy Ádám és Éva nem léteztek, akkor nem értem a kérdés felvetését sem...
Az ELMÉLET az ELMÉLET, pontosabban fikció, nem bizonyosság... Egy alternatív teremtéstörténet, ha úgy tetszik... Ha nem jött be a Biblia, kapsz egy másik mesét... Ha érted... Tudod... Lucifer dolga megvezetni a teljes emberiséget...
Nem tudok DNS vizsgálatokhoz mit hozzáfűzni az őskori leletekkel kapcsolatban... Legfeljebb ezt
"Amikor a Jurassic Park még mindig dollármilliókat kaszált a filmvilágban, megszületett a korai verseny egyik „sikertörténete”, az a Science magazinban közölt híradás, mely szerint sikerült egy Utah államban talált 80 millió éves kréta kori dinoszauruszcsontból DNS-t izolálni (Woodward et al., 1994) (a módszerre az amerikai szabadalmi hivatal védettséget adott). A „sikerlistát” gazdagítja a miocén korabeli növényi fosszíliából és borostyánban talált növényi és rovarmaradványból izolált DNS szomorú története (Golenberg et al., 1990; Desalle et al., 1992). Ugyanis ezeket az „eredményeket” senkinek sem sikerült megismételnie, a dinoszaurusz DNS-ről pedig később kiderült, hogy sokkal inkább embertől mint dinoszaurusztól származik. Ezek a kontár kísérletek tették szükségessé azokat a ma már túlzónak tűnő kötelező kontrollokat, amelyek nélkül régészeti anyagból nyert DNS-el foglalkozó közleményt nem fogadnak el."
forrás: [link]
8. ""Hogyan lett az emberiség egy komplett faj, ha az őskori elletek alapján több különböző fajt vagy archetípust különböztetnek meg..."
A többi kipusztult. Lehet követni, hogy mikor melyik: pl. még 500 éve is élt egy csoport, amelyik >talán< külön faj volt."
Válasz: Ha az a "talán" ott nem lenne... talán szóra lenne érdemes...
9. Gyökössy Endre... Nem írom le... pár perc... végig tudod hallgatni...Különben sem érdekel, hogy érdekel-e...
10. A kereszténységről külön véleményem van, de szerintem a nagy részét már olvashattad...
11. "Pontosan miért is van szüksége az istennek erre?"
Újra belinkelem... Gyökössy Endre református lelkész írásából...
Értem, hogy nincs hited, de legalább ne legyél érdektelen... Ok-Okozat
https://www.youtube.com/watch?v=gVDKenAnbqg
12. "Ha azt a feladatot kapnád Istentől, hogy vezesd félre a teljes emberiséget"
MIFÉLE isten ad ilyen feladatot?"
Sokan "emberek", hasonlóan gondolkodnak... A párkapcsolatukat próbára teszik azzal, hogy megismerjék a párjuk valós érzéseit irányukba, ezért megkérnek valakit, hogy csábítsák el a barátnőjüket vagy pasijukat vagy tudjanak meg többet a kapcsolatuk valós igazságáról... Valami hasonszőrű Istenből kinézem ezt... Lásd vagy inkább halld bővebben: Gyökössy Endre... (csatolt link)
13. ""Jézus állítólag beszélt valami olyasmiről a tanítványainak, hogy "visszatér"... Na ez a lélekvándorlás nem?"
Nem.
Jézus teljes tudása birtokában, változatlan személyiséggel tér vissza. Ő egy isten.
Ez NEM lélekvándorlás."
Válasz: Ezt a kereszténység állítja... Jézus állítólag járt Ázsiában és megismerkedett az akkori Buddhával és annak tanításaival is... És akkor újra felteszem a kérdést... Értelmes emberként, TE hogyan látod? Költői a kérdés, ne válaszolj: Egy Isten imádkozik Istenhez?! Mert a keresztény Biblia többször megemlíti, hogy az "Atyához", azaz Istenhez imádkozik... Ugye, hogy paradoxon?! Erre se válaszolj...
14. ""Luciferiánus vagyok..."
Tehát egy fajta sátánista.
Nézd: amit itt leírsz a teremtésről és a világról, az nem rossz. Rokonszenves.
De teljesen alap nélküli. Pont olyan, mint a másik 8000 teremtéstörténet, csak ugye már benne van korunk tudománya (mint azokban is a saját koruk).
A betűk alakjával és a szavak formájával való játék pedig butaság."
Válasz: A sátánista jelzőt kikérem magamnak... A sátánisták még a sátánban sem hisznek... Nemhogy Istenben... Amit leírtam Egy összeállított kép... Nem kizárólag keresztény elemekből felépítve... A kereszténység és a többi is teljesen alap nélküli fikció, ha azt vesszük... Mert le van írva egy könyvben? Én ezt nem könyvekből szereztem... Bele van égetve a lelkembe...
Az egész élet egy játék... minden Istenhez vezető út, jelzőtáblákkal van kikövezve... A szavakkal való játékosság csak egy része a számos útjelzésnek... A magyar nyelvet a nyelvi reform idején létrehozták... megalkották... ismételjem, hogy a lélek az alkotóerő?! És minden ami onnan fakad közelebb visz Istenhez? Ha keresed Istent, egy kirakós játékkal játszol...
15. ""Mintha a világ összes könyvét olvastad volna..."
Miért?
Van olyan, ahol ott van a TELJES igazság? Akár röviden?
"
Válasz: Nagyon rá vagy kattanva erre a teljes igazságra, de nem vagy hajlandó sem hinni, sem keresni Istent, arra sem vagy képes, hogy az általam belinkelt érdekességet meghallgasd vagy elolvasd... kifejezetten vele játszol csapd, le csacsit... Így közelebb kerülsz Istenhez? Mint írtam engem nem tudsz félrevezetni Istentől, mert én nem hiszek Istenben... Kár a feszengésért...
16. "Tehát akkor hol van a tervező műhely?
Hol vannak a tervrajzok?
Hol vannak a félig működő kísérleti példányok?
Hol van a logó, a védjegy az élőlényekben?"
Válasz: Megint emberi tulajdonságokkal ruházod fel Istent, aki egy tervezőműhelyben ücsörög és unalmában fabrikál egy Univerzumot... már-már gyermetegen naiv a gondolkodásod... Te hány éves vagy amúgy? 6? Ne válaszolj... Költői kérdés volt... A félig működő kísérleti példányok, akár egy másik bolygón is lehetnének... Van belőle elég az Univerzumban... Az élet nem egy termék, hogy megjelöljék az "istenek" a termékeiket... Ilyesmi csak az embereket foglalkoztatja, de, ha mindenképpen ez kell neked... íme a logó vagy védjegy: Phi=1,618
Hogy értsd is...
Nem ismerhető meg.
Isten nem ad magáról életjelet. Adott egy könyvet, amit millioképpen értelmeznek, meg a sok hívő mindenbe belemagyarázza az Istent.
Szóval nem hiszek abban, hogy megismerhető lenne. Valamit lehet róla tudni, de az nem egyenlő az ismertséggel
"Ádám és Éva létezését eddig senki sem cáfolta bizonyossággal, csak más elképzelést adott a dolgoknak például Darwin az evolúció elmélettel... Figyeld a szót... "ELMÉLET"..."
->Szent Jakab a levelében azt a tanácsot adja, hogy ne akarjanak sokan tanítók lenni. Bizony, sok keresztény jobban járna, ha megfogadná az apostol tanácsát, és inkább csendben maradnának, mert az ilyen válaszokkal csak tovább süllyesztik a kereszténység amúgy sem éppen fényes mivoltát.
Többszörös értelmetlenség amit fentebb írtak.
1. Ádám és Éva létezése már régen cáfolatot nyert. Egyrészt a teremtéstörténet eredeti szövegén elvégzett kutatások alapján a szerző nem történelmet, hanem etiológiát írt, és itt bukott az Ádám-Eva story. Másrészt a természettudomány egyáltalán nem számol Ádámmal és Évával. Tudományos körokben úgy tartják, az ember evolució által alakult ki.
2. Az evolúció gondolata már az ókorban is felvetődött. Darwin érdeme abban van, hogy komoly megfigyeléseket végzett, és bizonyította azt. Az új kutatások Darwin elméletét pedig megerősítették. Komoly szakemberek között ma nincs vita arról, hogy volt (vagy van-e) evolúció vagy nem. Egyetértenek abban, hogy egy létező folyamatról van szó.
3. A természettudományos szóhasználatban az "elmélet" szónak más jelentése van, mint a hétköznapi nyelvezetben. Sajnos számos hívő elköveti azt a hibát, hogy "csak egy elméletnek" értelmezi a szót, (ezzel egyébként saját tudatlanságukat leplezik le, miszerint a legalapvetőbb ismeretekkel sem rendelkeznek a természettudományokban). Az "elmélet" szónak tudományos körökben lényegében a "tény" felel meg szinonimaként.
"Adott egy könyvet"
HA ő adta.
És, ha nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!