Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Isten megismerhető?

Szerintetek Isten megismerhető?

Figyelt kérdés

2018. aug. 27. 17:18
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:

#8:

Vannak ám ateisták is. Én pl. nem hiszek semmiféle Istenségben.

2018. aug. 27. 18:55
 12/50 anonim ***** válasza:
49%

A 3 mrd keresztény között is szép számmal vannak ateisták, ugyanis azokat is odasorolják, akiket még kisded korukban megkereszteltek, noha azt sem tudták ki az a Jézus... :D

2018. aug. 27. 19:01
 13/50 anonim ***** válasza:
48%

"A 3 mrd keresztény között is szép számmal vannak ateisták, ugyanis azokat is odasorolják, akiket még kisded korukban megkereszteltek"

Csak én nem látom az összefüggést? Engem is pár hónaposan kereszteltek, miért is lennék ateista? Ne te mond már meg, hogy ki ateista és ki nem.

2018. aug. 27. 19:03
 14/50 anonim ***** válasza:
100%

#13:

Engem nem kereszteltek meg, és ateista vagyok, úgyhogy mindenképpen a 3 milliárdon kívül vagyok.

2018. aug. 27. 19:06
 15/50 anonim ***** válasza:
29%

Ha elolvasod a Bibliát, megismerhetsz egy istenképet.

Ennek köze nincs a valósághoz, mivel ez az isten nem létezik.

Ha egy másik istenre gondolsz, azt pedig jó lenne pontosítani.

2018. aug. 27. 19:14
 16/50 anonim ***** válasza:

Nana... Azt, hogy Isten nem létezik, még soha senki sem bizonyította... Igaz az ellenkezőjét sem...

2018. aug. 27. 19:26
 17/50 anonim ***** válasza:

Pedig így van... Sok gyermekkorában megkeresztelt ateistával találkoztam és beszélgettem már... De meg is lehet nézni, hogy a lakosság hány százalékát keresztelték meg és abból hányan járnak szentmisére... Nem én mondom, hogy ki ateista... Ők mondják, hogy Isten nem létezik... Pedig meg lettek keresztelve... Ezért önmagában a keresztelés nem jelent semmit... Csak azt, hogy gyermekkorban a szokások miatt elvitték a gyermeket keresztelni és lettek keresztszülei ennyi...

2018. aug. 27. 19:30
 18/50 anonim ***** válasza:

De, már jó párszor lefutott itt.

EZ az isten nem létezik.

Keresd vissza.

Amúgy pedig egy isten még akkor sem biztos, hogy megismerhető, ha naponta találkozol vele.

De ha már ki tudja mióta egy élő lélek se látta soha - na, akkor GARANTÁLTAN nem ismerhető meg!

2018. aug. 27. 19:31
 19/50 anonim ***** válasza:

Én értem a gondolatmeneted... De ahhoz, hogy láss... előbb hinni kellene... Isten szabad akaratot adott, ha akarod hiheted, ha nem akarod, nem hiszed... Nem fogja magát rád erőltetni... Meg aztán mit gondolsz?! Aki látta Istent... Az utcákon szaladgál és kiabálja, hogy látta Istent? Hamarabb kerül a pszichiátria szubintenzív osztályára, egy kellemes haloperidol kúrára mint, hogy neked elújságolja az "örömhírt" :D

2018. aug. 27. 19:44
 20/50 anonim ***** válasza:

"ahhoz, hogy láss... előbb hinni kellene..."

Ezt a butaságot sok hívő megpróbálja elsütni, de már nem jön be. Ennyi. Keress mást.

Kis segítség: Ádám és Éva szabad akarata hol volt? Látták istent és TUDTÁK, hogy ott van.

"Isten szabad akaratot adott, ha akarod hiheted, ha nem akarod, nem hiszed..."

Te tényleg úgy képzeled, hogy a hit akaraton múlik? Komolyan?

2018. aug. 27. 20:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!