Mit jelent ez az ige? Segitene valaki? "Legy joakaroja a te ellensegednek hamar, a mig az uton vagy vele. "
Mt 5,25
Légy jóakarója a te ellenségednek hamar, a míg az úton vagy vele, hogy ellenséged valamiképen a bíró kezébe ne adjon, és a bíró oda ne adjon a poroszló kezébe, és tömlöczbe ne vessen téged.
Biró: Isten
Poroszló: Sátán
A tömlőc pedig az amikor megszállás alá kerülsz a rosszakaratod következménye miatt.
Tehát: Ne akarj rosszat a másiknak,aki neked rosszat akar, mert akkor ugyan azt kapod, mint az aki neked ártani akar.
Ez még a kérdésedhez kapcsolódik:
Máté 5.43.
Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet.
44.
Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.
45.
Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, a ki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak.
Az eső: cselekedet alapján lévő itélet
*Az eső: cselekedet alapján lévő itélet
Gyűlöletnek Átok vagy szeretetnek áldás
Átok következménye például a válás, katasztrófális családi élet.
Áldás következménye: Hosszú, stabil, erős házasság, ami számtalan hányattatás mellett is egyben van és folyamatosan erősödik.
Nagyon szepen koszonom a segitseget!
En maskent ertettem.
A Bilia nagyom sok jelképes szóképet használ ami állandó, és nem változik. Ha ismered ezeket a képeket, akkor sokkal egyértelműbb és érthetőbbé válik.
Szerintem előszőr próbáld a Salamon Példabeszédeit, az könnyebb és sokkal érthetőbb egy világinak.
Mibol gondolod hogy vilagi vagyok?
9eve megtertem.
Papirlapokra irtam le az iget es csak ennyit az igebol,ezert felre ertettem.
1,
Isten szemszögéből a testvéreinkkel ápolt kapcsolatunk fontos része az igaz imádatnak. Az állatáldozatok semmit sem értek Jehovának, ha azok, akik felajánlották őket, nem bántak helyesen az embertársukkal
Éppen ezért Jézus arra buzdította a tanítványait, hogy legyenek készek hamar rendezni a dolgokat
Még ha joggal leszünk is mérgesek, hamar rendeznünk kell a dolgokat, hogy így ne maradjunk ingerültek, megengedve az Ördögnek, hogy kihasználja a helyzetet
2,
A börtönőrök sokszor kegyetlenül kínozták a rabokat; ezért hívták őket ba·sza·ni·sztészʹ-nek. Például előfordult, hogy az adósokat börtönbe vetették, mivel nem fizették meg a tartozásukat. Lehet, hogy a börtönben a börtönőr megkorbácsolta és megkínozta őket, és csak akkor szabadulhattak ki, ha – Jézus szavai szerint – ’megfizették az utolsó, igen csekély értékű pénzérmét is’
Annak a szemléltetésnek is ez volt a lényege, melyet Jézus az irgalmatlan rabszolgáról mondott. Amikor a hálátlan rabszolga ura megtudta, hogy mit tett a szolgája, „átadta őt a börtönőröknek [ba·sza·ni·sztaiszʹ], míg vissza nem fizeti minden tartozását”
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!