Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent ez az ige? Segitene...

Mit jelent ez az ige? Segitene valaki? "Legy joakaroja a te ellensegednek hamar, a mig az uton vagy vele. "

Figyelt kérdés

2018. júl. 17. 18:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Mt 5,25

Légy jóakarója a te ellenségednek hamar, a míg az úton vagy vele, hogy ellenséged valamiképen a bíró kezébe ne adjon, és a bíró oda ne adjon a poroszló kezébe, és tömlöczbe ne vessen téged.

Biró: Isten

Poroszló: Sátán

A tömlőc pedig az amikor megszállás alá kerülsz a rosszakaratod következménye miatt.

Tehát: Ne akarj rosszat a másiknak,aki neked rosszat akar, mert akkor ugyan azt kapod, mint az aki neked ártani akar.

2018. júl. 17. 18:27
 2/13 anonim ***** válasza:

Ez még a kérdésedhez kapcsolódik:

Máté 5.43.

Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet.

44.

Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.

45.

Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, a ki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak.

Az eső: cselekedet alapján lévő itélet

2018. júl. 17. 18:33
 3/13 anonim ***** válasza:

*Az eső: cselekedet alapján lévő itélet

Gyűlöletnek Átok vagy szeretetnek áldás

2018. júl. 17. 18:34
 4/13 anonim ***** válasza:

Átok következménye például a válás, katasztrófális családi élet.

Áldás következménye: Hosszú, stabil, erős házasság, ami számtalan hányattatás mellett is egyben van és folyamatosan erősödik.

2018. júl. 17. 18:37
 5/13 A kérdező kommentje:

Nagyon szepen koszonom a segitseget!

En maskent ertettem.

2018. júl. 17. 18:43
 6/13 anonim ***** válasza:

A Bilia nagyom sok jelképes szóképet használ ami állandó, és nem változik. Ha ismered ezeket a képeket, akkor sokkal egyértelműbb és érthetőbbé válik.

Szerintem előszőr próbáld a Salamon Példabeszédeit, az könnyebb és sokkal érthetőbb egy világinak.

2018. júl. 17. 18:57
 7/13 A kérdező kommentje:

Mibol gondolod hogy vilagi vagyok?

9eve megtertem.

Papirlapokra irtam le az iget es csak ennyit az igebol,ezert felre ertettem.

2018. júl. 17. 19:44
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Lehet, hogy valamikor megtértél, de hogy megrekedtél az biztos, mert nem tetted volna ezt a kérdést fel, nem lett volna rá szükséged, tudtad volna a választ, mert súgott volna neked az aki elküldetett.
2018. júl. 17. 20:39
 9/13 anonim ***** válasza:
8-as,tehát ha itt valaki kérdést tesz fel, vagy nem ért valamit, az világi? Hogy van az, hogy megannyi felekezet vallja a szellem útba igazítását, és mégis megannyi felelet van egy témára, megannyi magyarázat?
2018. júl. 17. 21:43
 10/13 anonim ***** válasza:

1,

Isten szemszögéből a testvéreinkkel ápolt kapcsolatunk fontos része az igaz imádatnak. Az állatáldozatok semmit sem értek Jehovának, ha azok, akik felajánlották őket, nem bántak helyesen az embertársukkal

Éppen ezért Jézus arra buzdította a tanítványait, hogy legyenek készek hamar rendezni a dolgokat

Még ha joggal leszünk is mérgesek, hamar rendeznünk kell a dolgokat, hogy így ne maradjunk ingerültek, megengedve az Ördögnek, hogy kihasználja a helyzetet

2,

A börtönőrök sokszor kegyetlenül kínozták a rabokat; ezért hívták őket ba·sza·ni·sztészʹ-nek. Például előfordult, hogy az adósokat börtönbe vetették, mivel nem fizették meg a tartozásukat. Lehet, hogy a börtönben a börtönőr megkorbácsolta és megkínozta őket, és csak akkor szabadulhattak ki, ha – Jézus szavai szerint – ’megfizették az utolsó, igen csekély értékű pénzérmét is’

Annak a szemléltetésnek is ez volt a lényege, melyet Jézus az irgalmatlan rabszolgáról mondott. Amikor a hálátlan rabszolga ura megtudta, hogy mit tett a szolgája, „átadta őt a börtönőröknek [ba·sza·ni·sztaiszʹ], míg vissza nem fizeti minden tartozását”

2018. júl. 17. 22:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!