Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megéri elolvasni a bibliát?

Megéri elolvasni a bibliát?

Figyelt kérdés

Fiatalkoromban kimaradt az életemből. Láttam filmeket jézusról, meg a csapból is ez folyik szóval kb képben vagyok miről szól, de sose tudtam rávenni magam hogy elolvassam.

Az egész egyházi meg vallási téma nagyon távol áll tőlem. A vallásos ismerősem miatt még kevésbé vonz ez az egész, eddig csak magamutogató, irritáló vallásos emberekkel találkoztam életem során.

Megéri elolvasni a bibliát, vagy csak egy vallásos hype az egész?

2018. júl. 15. 18:20
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Megéri. Mondom ezt úgy, hogy 26 évesen kezdtem el, pár hónappal ezelőtt. Nem daráltam ki 2 hét alatt, mint a hasonló vastag könyveket szoktam, és még nem is értem el a végére. Újszövetséggel kezdtem, János evangéliumával, és jött a többi, majd az ószövetség.

sok dologba bele mentél egy kérdésben, nem akarok oldalakat írni, szóval csak annyit, hogy olvasd a Bibliát, nekem nagy hatással volt az életemre. Nem csak nekem, emberek milliárdjaira! Rosszat nem kapsz, negatívum nem jön belőle.

Vallásos emberekből van mindenféle. "csak magamutogató, irritáló vallásos emberekkel találkoztam életem során"

én meg rengeteg magamutogató, irritáló ateistával találkoztam életem során. Vallásosoktól viszont rengeteg jót tanultam. Társaságfüggő.

Vallás meg sajna nem hype manapság, szóval arra buzdítalak, próbáld meg kiolvasni a Bibliát, de adj bele hitet is!

Hitem szerint Isten ültette beléd a motivációt hogy érdeklődj érte, járj utána, tedd fel ezt a kérdést stb. mert maga mellett akar tudni téged is:)

2018. júl. 16. 00:07
 22/28 A kérdező kommentje:

#15: "És te valóban nem teremtve lettél, de az első emberpár az igen."

Pont az ilyen kijelentésekre értettem az ezotériát. Ettől függetlenül tetszett a válaszod, köszönöm.

#18: Ez jó volt :D Úgy gondolom, hogy a könyvek nevének bármilyen diszjunkt permutációjára igaz lenne ez az irónia.

#20: "Az ateizmus egy fals valosagertelmezes"

Nem tartom magam ateistának, nem tagadom isten létezését. De az se gondolom hogy egy szakállas bácsi lenne aki mérges ha a takaró alatt maszturbálok.

#21: Ha nem lett volna az utolsó bekezdés egy tartalmas, pártatlan választ olvastam volna. Sajnos a vége devalválta az egészet.

2018. júl. 16. 07:08
 23/28 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Pont az ilyen kijelentésekre értettem az ezotériát."

Kíváncsiságból kérdezem, hogy azt hová sorolod amikor azt mondják, hogy valami véletlenül jött létre?

2018. júl. 16. 09:41
 24/28 anonim ***** válasza:
35%

pedig az a lényege a Bibliának, hogy higgy!

Hit nélkül olvasni a Bibliát, olyan mi,ha felraknál egy lábos rizset főzni a tűzhelyre, de vizet nem öntenél bele... Nem lesz belőle semmi jó

2018. júl. 16. 12:44
 25/28 Ozmium42 ***** válasza:
100%
Ha elolvasod a Bibliát, többet fogsz tudni egy vallásról, és kevesebbet is. Megismered a kereszténységet, de mélyebben, mint a keresztények túlnyomó része, akik sose olvasták el. Ők azok egyébként, akik miatt például kereszténynek nevezik Európát, Magyarországot, a kereszténydemokráciát, meg az európai kultúrát. Ez vicces és nyomasztó felismerés egyszerre. Sokan büszkék egy kizárólag a fejükben létező kereszténységre, ami a Bibliából tartalmaz ugyan kimazsolázott szemelvényeket, de az összkép, a maga primitív és önellentmondó teljességével mintha hiányozna. Kiviláglik a különbség a kulturális kereszténység és a papírforma kereszténység között.
2018. júl. 16. 14:33
 26/28 anonim ***** válasza:
Mivel (keresztény kultúrában) a Biblia a racionális ateizmus alapja, így csak ajánlani tudom! :)
2018. júl. 16. 22:24
 27/28 anonim ***** válasza:

Mindenképp megéri.

Pl. kérdésed alatt kiegészítésről is saját véleményed lesz.

2018. júl. 16. 23:00
 28/28 A kérdező kommentje:

#23: "azt hová sorolod amikor azt mondják, hogy valami véletlenül jött létre?"

Tudatlanságnak. De mégis ki állítana ilyet?

#24: Számomra pont azt jelenti a hit hogy víz nélkül teszed fel a lábast és vársz valami csodára

#25: Ez nagyon tetszett. Én is valami hasonlót érzek ha kereszténységről hallok a közbeszédben.

#26: Ez nagyon érdekes, kifejtenéd kérlek?

2018. júl. 16. 23:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!