Megéri elolvasni a bibliát?
Fiatalkoromban kimaradt az életemből. Láttam filmeket jézusról, meg a csapból is ez folyik szóval kb képben vagyok miről szól, de sose tudtam rávenni magam hogy elolvassam.
Az egész egyházi meg vallási téma nagyon távol áll tőlem. A vallásos ismerősem miatt még kevésbé vonz ez az egész, eddig csak magamutogató, irritáló vallásos emberekkel találkoztam életem során.
Megéri elolvasni a bibliát, vagy csak egy vallásos hype az egész?
Ha így állsz hozza, ne olvasd el, semmi értelme.
Amúgy a Biblia történelem könyvnek is jó, a nem vallásos ember a csoda részeket simán csak meseként könyvelheti el. Agyhalottnak elég merész egy vallásos embert nevezni, első, pláne hogy alapvető emberi jog a vallásszabadság. Ha te nem vagy hívő, akkor nem vagy az, de a világon többmillió ember az és a többség még véletlenül sem agyhalott
Mármint mi a célod vele?
Az életedet nem fogja megjavítani.
Néhány szemelvényt érdemes elolvasni, ahogy írták.
Ez nem regény, és nehéz szöveg, nem lehet nekiesni és végigolvasni.
Én bele - bele olvasok, de elképzelni nem tudom mi az a nagy mondanivalója. Szép itt - ott, de, hogy mit esznek rajta,?
Hakapeszi!
Ne a Karolyi fele fordítást keresd, hanem újabbat, az könnyebben olvasható. Ha tudsz angolul, akkor a King James fele verzió a legegyszerűbb, a magyarnál is jobban olvasható, akár regényként is
Úgy gondolom, megéri elolvasni. De ne úgy fogj neki, mintha regényt olvasnál, mert akkor hamar feladnád a nemzetségtáblázatoknál. :D
Az Újszövetséggel érdemes kezdeni, ez az alap.
Ha már itt kérdezed, akkor egyértelműen: nem.
Majd csak akkor kezdj bele, ha úgy érzed, növelni akarod általános műveltséged.
#6, ne már, a KJV olyan az angoloknak, mint nekünk a Károli, egyáltalán nem egy könnyű verzió. :)
Amúgy ha csak egy Evangéliumot akar elolvasni a kérdező, inkább Lukácsét ajánlom, mert ott van a legszebb módon leírva a születéstörténet. :)
Ha úgy fogod fel, mint egy fantasy könyvet, akkor nagyon is olvasmányos. Irodalmilag érdekes.
(egy katolikus)
6.
Ebbe meg végképp ne menjünk bele, milyen nyelven olvassuk. Én olvasok könyveket angolul, ezért tudom, ez mennyire sikamlós dolog ez. Engem pont az vitt/visz rá nyelvek tanulására, mert pontosan látni akarom, hogy fejezte ki magát az író eredetileg.
Igazából azon a nyelven kéne elolvasni, amin íródott. És arra hány hívő képes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!